Çiler Gebze Çöreği dağıttı!

Gebze 19.07.2021 - 12:53, Güncelleme: 19.07.2021 - 12:54
 

Çiler Gebze Çöreği dağıttı!

Çiler Gebze Çöreği dağıttı!

Gebze Ticaret Odası Başkanı(GTO) Nail Çiler, Gebze’nin ilk tescilli ürünü olan ve coğrafi işareti alınan Gebze Çöreği’ni Gebzeliler ile buluşturmaya devam ediyor. Her bayram arefesinde gelenekselleşen Gebze Çöreği dağıtımını bugün Gebze Kent Meydanı’nda başlatan Başkan Çiler, dağıtımın Gebze, Darıca Çayırova, Dilovası ve Darıca mezarlığında yapılacağını ifade etti. Gebze Çöreği’ni vatandaşlara ücretsiz olan dağıtan Başkan Çiler’e GTO yönetim kurulu üyesi Yücel Yılmazel ve meclis üyesi Devrim Serkan Kaya da eşlik etti. ÇİLER: AMACIMIZ KENTİMİZİN TANINIRLIĞINA VE PAZARLAMASINA KATKI SAĞLAMAK Gebze Ticaret Odası Başkanı(GTO) Nail Çiler, gazetemizi yaptığı açıklamada, “2019 yılında çalışma arkadaşlarımızla birlikte başlattığımız ürünün meyvelerini de almaya başladık. Üyelerimizin ticari hayatının yanı sıra, mirasımıza da sahip çıkmamız gerekiyor. Bu, bölgemizin kültürel mirası. Yıllardır dini bayramların arefe gününde çıkan bir ekmektir. Buzdolabında bekletirseniz 15 gün, dışarıda bekletirseniz 5 gün süre ile tazeliğini koruyor. Gebze ismini aldığı için de adına Gebze Bayram Çöreği denmiştir. Kel Tatar lakaplı Fahri Usta tarafından yapılmış ve günümüze ulaşmıştır. Gebze ve bu bölge, ekonomisiyle ve turizmiyle öne çıkan bir bölge. Bu tür mirasları yaşatmamız lazım. Bundan sonra sırada birkaç ürünümüz daha var. Amacımız kentimizin tanınırlığına ve pazarlamasına katkı sağlamak” ifadelerini kullandı. ​  
Çiler Gebze Çöreği dağıttı!

Gebze Ticaret Odası Başkanı(GTO) Nail Çiler, Gebze’nin ilk tescilli ürünü olan ve coğrafi işareti alınan Gebze Çöreği’ni Gebzeliler ile buluşturmaya devam ediyor. Her bayram arefesinde gelenekselleşen Gebze Çöreği dağıtımını bugün Gebze Kent Meydanı’nda başlatan Başkan Çiler, dağıtımın Gebze, Darıca Çayırova, Dilovası ve Darıca mezarlığında yapılacağını ifade etti. Gebze Çöreği’ni vatandaşlara ücretsiz olan dağıtan Başkan Çiler’e GTO yönetim kurulu üyesi Yücel Yılmazel ve meclis üyesi Devrim Serkan Kaya da eşlik etti.

ÇİLER: AMACIMIZ KENTİMİZİN TANINIRLIĞINA VE PAZARLAMASINA KATKI SAĞLAMAK

Gebze Ticaret Odası Başkanı(GTO) Nail Çiler, gazetemizi yaptığı açıklamada, “2019 yılında çalışma arkadaşlarımızla birlikte başlattığımız ürünün meyvelerini de almaya başladık. Üyelerimizin ticari hayatının yanı sıra, mirasımıza da sahip çıkmamız gerekiyor. Bu, bölgemizin kültürel mirası. Yıllardır dini bayramların arefe gününde çıkan bir ekmektir. Buzdolabında bekletirseniz 15 gün, dışarıda bekletirseniz 5 gün süre ile tazeliğini koruyor. Gebze ismini aldığı için de adına Gebze Bayram Çöreği denmiştir. Kel Tatar lakaplı Fahri Usta tarafından yapılmış ve günümüze ulaşmıştır. Gebze ve bu bölge, ekonomisiyle ve turizmiyle öne çıkan bir bölge. Bu tür mirasları yaşatmamız lazım. Bundan sonra sırada birkaç ürünümüz daha var. Amacımız kentimizin tanınırlığına ve pazarlamasına katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.