Çin’den haber geldi, Gebze’de fiyatlar sert düştü!

Gebze 02.08.2021 - 15:02, Güncelleme: 02.08.2021 - 15:02
 

Çin’den haber geldi, Gebze’de fiyatlar sert düştü!

İnşaat demiri fiyatları açısından çok kritik bir gün yaşandı. 30 Temmuz 2021 tarihi inşaat demiri fiyatları Uluslararası demir fiyatlarındaki düşüşler nedeniyle sert bir şekilde düştü. Gebze’de ise 15 dolarlık bir düşüş yaşandı.

Türkiye’de inşaat sektörünün çok yakından takip ettiği fiyatlardan birisi de inşaat demiri fiyatları oluyor. Bu yapı malzemesinde meydana gelen fiyat artışları tüm inşaat maliyetleri üzerinde belirleyici düzeyde etki yapabiliyor.  İnşaat demiri fiyatları inşaat sektörünün belini bükecek seviyelerde işlem görmeye devam ediyordu. Hatta sektörün sürdürülebilirliği rekor seviyelerde yükselen inşaat demiri fiyatları nedeniyle tartışmaya açılmıştı. YÜZDE 7’LİK DÜŞÜŞ MEYDANA GELDİ İnşaat demiri fiyatları açısından çok kritik bir eşikten geçildi. Çin’in Daian Emtia Borsası’nda en çok işlem gören eylül vadeli demir cevheri kontratlarında sert bir düşüş gerçekleşti. Bu birimde yüzde 7’lik bir düşüş meydana gelirken meydana çıkan rakam 28 Mayıs 2021 tarihinden itibaren en düşük rakam oldu. Demir cevheri fiyatlarının inşaat demiri fiyatlarına yansıması merak edilirken bu yansıma kısa bir sürede kendisini hissettirdi. Bugün inşaat demiri fiyatlarında iç piyasada sert düşüşler meydana geldi. Türkiye’de demir fabrikaları inşaat demiri fiyatları için 700 – 720 dolar aralığında bir fiyat verdiler. Ancak tüccarların bu fiyatların altında satış yaptıkları görüldü. Talebin oldukça az olması nedeniyle fiyat düşüşleri bu açıdan da baskılandı. GEBZE’DE 15 DOLARLIK DÜŞÜŞ Gebze’de, düşüş yaşanmadan önce bir ton ince inşaat demiri fiyatı 7 bin 350 TL, bir ton kalın inşaat demiri fiyatı 7 bin 250 TL olarak işlem görüyordu. Çin’den gelen haberin ardından demir fiyatlarında 15 dolarlık bir düşüş yaşandı. Düşüşün ardından 1 ton ince inşaat demirinin fiyatı 7 bin 200 TL, 1 ton kalın inşaat demirinin fiyatı ise 7 bin 100 TL oldu.
İnşaat demiri fiyatları açısından çok kritik bir gün yaşandı. 30 Temmuz 2021 tarihi inşaat demiri fiyatları Uluslararası demir fiyatlarındaki düşüşler nedeniyle sert bir şekilde düştü. Gebze’de ise 15 dolarlık bir düşüş yaşandı.

Türkiye’de inşaat sektörünün çok yakından takip ettiği fiyatlardan birisi de inşaat demiri fiyatları oluyor. Bu yapı malzemesinde meydana gelen fiyat artışları tüm inşaat maliyetleri üzerinde belirleyici düzeyde etki yapabiliyor.  İnşaat demiri fiyatları inşaat sektörünün belini bükecek seviyelerde işlem görmeye devam ediyordu. Hatta sektörün sürdürülebilirliği rekor seviyelerde yükselen inşaat demiri fiyatları nedeniyle tartışmaya açılmıştı.

YÜZDE 7’LİK DÜŞÜŞ MEYDANA GELDİ

İnşaat demiri fiyatları açısından çok kritik bir eşikten geçildi. Çin’in Daian Emtia Borsası’nda en çok işlem gören eylül vadeli demir cevheri kontratlarında sert bir düşüş gerçekleşti. Bu birimde yüzde 7’lik bir düşüş meydana gelirken meydana çıkan rakam 28 Mayıs 2021 tarihinden itibaren en düşük rakam oldu. Demir cevheri fiyatlarının inşaat demiri fiyatlarına yansıması merak edilirken bu yansıma kısa bir sürede kendisini hissettirdi. Bugün inşaat demiri fiyatlarında iç piyasada sert düşüşler meydana geldi. Türkiye’de demir fabrikaları inşaat demiri fiyatları için 700 – 720 dolar aralığında bir fiyat verdiler. Ancak tüccarların bu fiyatların altında satış yaptıkları görüldü. Talebin oldukça az olması nedeniyle fiyat düşüşleri bu açıdan da baskılandı.

GEBZE’DE 15 DOLARLIK DÜŞÜŞ

Gebze’de, düşüş yaşanmadan önce bir ton ince inşaat demiri fiyatı 7 bin 350 TL, bir ton kalın inşaat demiri fiyatı 7 bin 250 TL olarak işlem görüyordu. Çin’den gelen haberin ardından demir fiyatlarında 15 dolarlık bir düşüş yaşandı. Düşüşün ardından 1 ton ince inşaat demirinin fiyatı 7 bin 200 TL, 1 ton kalın inşaat demirinin fiyatı ise 7 bin 100 TL oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.