19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çoban Mustafa Paşa’da ‘Ramazan’ Mukabelesi

Gebze 12.04.2021 - 12:14, Güncelleme: 12.04.2021 - 12:16
 

Çoban Mustafa Paşa’da ‘Ramazan’ Mukabelesi

Anadolu’da inanç turizminin önemli merkezlerinden Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi’nde ramazan ayında gerçekleştirilen mukabele geleneği, bu yıl da yaşatılacak.

Osmanlı’dan emanet alınan asırlık mukabele geleneği Anadolu’da inanç turizminin önemli merkezlerinden tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi’nde her yıl ramazan ayında sürdürülüyor. İçerisinde Çoban Mustafa Paşa’nın türbesinin de bulunduğu 1523’te inşa edilen Mimar Sinan eseri Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi, Türkiye’de mukabele geleneğinin asırlardır sürdürüldüğü önemli merkezlerin başında geliyor.  HER GÜN 17.30’DA SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN Cami imam hatibi Hafız İrfan Tatlı’nın güzel sedalarıyla ezbere okuyup, vatandaşların büyük bir muhabbetle takip ettiği mukabele geleneği, bu yıl ramazan ayında da her gün saat 17.30 ile 18.30 arasında devam edecek. İslam mimarisi ile donatılan tarihi caminin imam hatiplerinden Hafız İrfan Tatlı, yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed’den beri sürdürülen mukabele geleneğini bugün de devam ettirdiklerini söyledi.  GELENEK BU YIL DA DEVAM EDECEK Müslüman aleminin ramazan ayında kıymet verdiği sünnetlerden birinin de mukabele olduğuna dikkati çeken Tatlı, şöyle devam etti: “Mukabele demek bir kişinin okuyup diğer insanların dinlemesi demektir. Bu İslamiyet’ten bu yana hep böyle devam ediyor. Ülkemizde de Osmanlı’dan bu yana mukabele geleneği hiçbir kesintiye uğramaksızın devam etmiş. İnşallah gelecek kuşaklara da aynı şekilde aktarılacak. Bu bakımdan Tarihi Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde sosyal medyadan vatandaşlarımızın katılımı ile mukabele geleneği huzur ve bereketiyle bu yıl da devam edecek.”
Anadolu’da inanç turizminin önemli merkezlerinden Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi’nde ramazan ayında gerçekleştirilen mukabele geleneği, bu yıl da yaşatılacak.

Osmanlı’dan emanet alınan asırlık mukabele geleneği Anadolu’da inanç turizminin önemli merkezlerinden tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi’nde her yıl ramazan ayında sürdürülüyor. İçerisinde Çoban Mustafa Paşa’nın türbesinin de bulunduğu 1523’te inşa edilen Mimar Sinan eseri Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi, Türkiye’de mukabele geleneğinin asırlardır sürdürüldüğü önemli merkezlerin başında geliyor. 
HER GÜN 17.30’DA SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN
Cami imam hatibi Hafız İrfan Tatlı’nın güzel sedalarıyla ezbere okuyup, vatandaşların büyük bir muhabbetle takip ettiği mukabele geleneği, bu yıl ramazan ayında da her gün saat 17.30 ile 18.30 arasında devam edecek. İslam mimarisi ile donatılan tarihi caminin imam hatiplerinden Hafız İrfan Tatlı, yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed’den beri sürdürülen mukabele geleneğini bugün de devam ettirdiklerini söyledi. 


GELENEK BU YIL DA DEVAM EDECEK
Müslüman aleminin ramazan ayında kıymet verdiği sünnetlerden birinin de mukabele olduğuna dikkati çeken Tatlı, şöyle devam etti: “Mukabele demek bir kişinin okuyup diğer insanların dinlemesi demektir. Bu İslamiyet’ten bu yana hep böyle devam ediyor. Ülkemizde de Osmanlı’dan bu yana mukabele geleneği hiçbir kesintiye uğramaksızın devam etmiş. İnşallah gelecek kuşaklara da aynı şekilde aktarılacak. Bu bakımdan Tarihi Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde sosyal medyadan vatandaşlarımızın katılımı ile mukabele geleneği huzur ve bereketiyle bu yıl da devam edecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.