19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Daha kötü günler gelecek…

Sağlık 16.01.2021 - 16:21, Güncelleme: 16.01.2021 - 16:21
 

Daha kötü günler gelecek…

UZMANLAR UYARDI;

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD’de yeni bir alarm da mutasyona uğramış yeni virüsün ardından verildi. Ülkede hızla yayılan üç yeni mutasyonun ardından art arda açıklama ve uyarılar yayınlamaya başlayan ABD’li yetkililer, ülkeyi ilerleyen aylarda daha kötü bir tablonun beklediğini söyledi. Koronavirüs salgınının pençesinden kurtulamayan ABD, şimdi de ülke genelinde hızla yayılan mutasyona uğramış üç ayrı virüsle mücadele ediyor. Aralarında "A20C-US" adı verilen ve Mayıs ayında Teksas ayında ortaya çıktığı tespit edilen korkutucu mutasyonun hızla yayılmasıyla alarma geçen ABD'li yetkililer, şimdi de İngiltere merkezli mutasyona karşı uyardı. DAHA ÖLÜMCÜL ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), İngiltere'den çıkarak dünyaya yayılmaya başlayan "B.1.1.7" mutasyonunun, ülkede pandemiye karşı yürütülen savaşı kötü bir biçimde etkileyeceğini açıkladı. Dünya genelinde başlatılan aşı uygulamalarına rağmen B.1.1.7 mutasyonunun kontrol edilmesinin çok daha zor olacağını belirten CDC yetkilileri, bu türün SARS-CoV-2 varyantlarından çok daha ölümcül ve önlenemez olduğunu söyledi. ÖNLEMLERİ İKİYE KATLAYIN UYARISI ABD genelindeki tüm önlemlerin en az iki katına çıkarılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, yürütülen aşılama çalışmalarının dahi yeterli olmayacağını belirtti. Yeni tip salgının, tüm önlem politikasını tersine çevirebileceğini söyleyen uzmanlar, ülkedeki sağlık sisteminin yeni bir dalgaya karşı hazırlıklı olması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu. MART’TA ZİRVE YAPACAK Yeni tip mutasyonun ABD'de şimdiden başka ülkelere kıyasla çok daha fazla sayıda kişiyi öldürdüğünün belirtildiği açıklamada, hızla artan bulaşma sayılarının mutasyonları da hızlandırdığına yer verildi. Yeni virüsün kötü etkilerinin 2021 Mart itibarıyla zirve yapacağının belirtilirken, rekor ölüm oranlarının da ülkeyi vurabileceğine ilişkin uyarıda bulunuldu. CDC yetkilileri ayrıca, ilk olarak Güney Afrika'da görülen ve şimdi B.1.351 olarak adlandırılan bir başka mutasyon türüne karşı da, aşılama ile gelişecek bağışıklığa direnebileceği nedeniyle alarmda olunması gerektiğini söyledi.
UZMANLAR UYARDI;

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD’de yeni bir alarm da mutasyona uğramış yeni virüsün ardından verildi. Ülkede hızla yayılan üç yeni mutasyonun ardından art arda açıklama ve uyarılar yayınlamaya başlayan ABD’li yetkililer, ülkeyi ilerleyen aylarda daha kötü bir tablonun beklediğini söyledi.

Koronavirüs salgınının pençesinden kurtulamayan ABD, şimdi de ülke genelinde hızla yayılan mutasyona uğramış üç ayrı virüsle mücadele ediyor. Aralarında "A20C-US" adı verilen ve Mayıs ayında Teksas ayında ortaya çıktığı tespit edilen korkutucu mutasyonun hızla yayılmasıyla alarma geçen ABD'li yetkililer, şimdi de İngiltere merkezli mutasyona karşı uyardı.

DAHA ÖLÜMCÜL

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), İngiltere'den çıkarak dünyaya yayılmaya başlayan "B.1.1.7" mutasyonunun, ülkede pandemiye karşı yürütülen savaşı kötü bir biçimde etkileyeceğini açıkladı. Dünya genelinde başlatılan aşı uygulamalarına rağmen B.1.1.7 mutasyonunun kontrol edilmesinin çok daha zor olacağını belirten CDC yetkilileri, bu türün SARS-CoV-2 varyantlarından çok daha ölümcül ve önlenemez olduğunu söyledi.

ÖNLEMLERİ İKİYE KATLAYIN UYARISI

ABD genelindeki tüm önlemlerin en az iki katına çıkarılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, yürütülen aşılama çalışmalarının dahi yeterli olmayacağını belirtti. Yeni tip salgının, tüm önlem politikasını tersine çevirebileceğini söyleyen uzmanlar, ülkedeki sağlık sisteminin yeni bir dalgaya karşı hazırlıklı olması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

MART’TA ZİRVE YAPACAK

Yeni tip mutasyonun ABD'de şimdiden başka ülkelere kıyasla çok daha fazla sayıda kişiyi öldürdüğünün belirtildiği açıklamada, hızla artan bulaşma sayılarının mutasyonları da hızlandırdığına yer verildi. Yeni virüsün kötü etkilerinin 2021 Mart itibarıyla zirve yapacağının belirtilirken, rekor ölüm oranlarının da ülkeyi vurabileceğine ilişkin uyarıda bulunuldu. CDC yetkilileri ayrıca, ilk olarak Güney Afrika'da görülen ve şimdi B.1.351 olarak adlandırılan bir başka mutasyon türüne karşı da, aşılama ile gelişecek bağışıklığa direnebileceği nedeniyle alarmda olunması gerektiğini söyledi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.