Darıca Fen Lisesi proje üretmeye devam ediyor

Darıca 18.06.2021 - 17:13, Güncelleme: 18.06.2021 - 17:13
 

Darıca Fen Lisesi proje üretmeye devam ediyor

Darıca Fen Lisesi proje üretmeye devam ediyor

21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında yapılacak olan ‘TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’  kapsamında düzenlenen yarışmalara son dönemlerde yaptığı atılımlarla dikkat çeken okulu Darıca Fen Lisesi ‘İnsanlık Yararına Teknoloji’ alanında engelli dostu projesi ile katıldı. ‘Trafikte Engelli Var Uyarı Sistemi’ adındaki proje ön değerlendirme aşamasını geçti ve başarılı bulunarak Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest etkinliğinde sunum yapmak üzere kabul edildi. Darıca Fen Lisesi tarafından hazırlanan projenin amacı engelli vatandaşlarımızın trafikte ve toplu taşıma araçlarına binerken fark edilmelerini sağlamak ve sosyal hayatta daha az sorun yaşamalarına katkıda bulunmak olarak belirlendi. Projede öğrencilerden Ahmet Bora, Nisa Nur Çöl, Ekrem Efe Demirer ve Ceylin Benli görev alırken etkinliğe müdür yardımcısı Yılmaz Demir danışmanlık yapıyor. Okul müdürü Yakup Çelik, Darıca Fen Lisesi projelerle dolu yeni bir döneme hazırlandığını söyleyerek, fen lisesi anlayışını değiştirmeye talip olduklarını belirtti.
Darıca Fen Lisesi proje üretmeye devam ediyor

21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında yapılacak olan ‘TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’  kapsamında düzenlenen yarışmalara son dönemlerde yaptığı atılımlarla dikkat çeken okulu Darıca Fen Lisesi ‘İnsanlık Yararına Teknoloji’ alanında engelli dostu projesi ile katıldı.

‘Trafikte Engelli Var Uyarı Sistemi’ adındaki proje ön değerlendirme aşamasını geçti ve başarılı bulunarak Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest etkinliğinde sunum yapmak üzere kabul edildi. Darıca Fen Lisesi tarafından hazırlanan projenin amacı engelli vatandaşlarımızın trafikte ve toplu taşıma araçlarına binerken fark edilmelerini sağlamak ve sosyal hayatta daha az sorun yaşamalarına katkıda bulunmak olarak belirlendi. Projede öğrencilerden Ahmet Bora, Nisa Nur Çöl, Ekrem Efe Demirer ve Ceylin Benli görev alırken etkinliğe müdür yardımcısı Yılmaz Demir danışmanlık yapıyor. Okul müdürü Yakup Çelik, Darıca Fen Lisesi projelerle dolu yeni bir döneme hazırlandığını söyleyerek, fen lisesi anlayışını değiştirmeye talip olduklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.