Darıca Müftülüğünde gelenek bozulmadı

Darıca 02.05.2021 - 15:36, Güncelleme: 02.05.2021 - 15:36
 

Darıca Müftülüğünde gelenek bozulmadı

Darıca Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan ayı yardım paketleri bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Her yıl yapılarak geleneksel hale gelen Darıca Hacı Kemal Destebaşı Cami, Ramazan Ayı yardım paketleri, hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Hacı Kemal Destebaşı Camii İmam Hatibi Musab Doğan, Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüsü İşadamları Erkan Yılmaz ve Bayram Barküz öncülüğünde hazırlanan paketlerin dağıtımı gerçekleştirildi. Büyük bir kısmı TDV gönüllüsü işadamları Erkan Yılmaz ve Bayram Barküz tarafından karşılanan ve hayırseverlerimizin desteğiyle oluşturulan yardım paketlerinin yanında, ihtiyaç sahibi birçok aileye nakdi yardım da yapıldı. Dağıtım öncesi Hacı Kemal Destebaşı Camii’nde bir araya gelen TDV Gönüllüleri, hayırseverler ve İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar’a Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık teşekkür etti. NAKDİ YARDIM DA YAPILACAK Yardım paketlerinin dağıtımı ile ilgili açıklamada bulunan Darıca İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar, “Mübarek Ramazan ayında, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri ile Darıca Hacı Kemal Destebaşı Cami’nde bir araya geldik. Kıymetli hocamızın önderliğinde yardım kolilerimiz hazırlandı. Yardımlarımız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. TDV gönüllülerimiz Darıca’da her alanda koşuşturuyorlar. Geçen sene yaklaşık 500’e yakın yardım kolisi dağıtıldı. Bu sene de yardım kolilerimiz ile nakdi yardım da yapılacak. Komşumuz aç iken tok yatmayan bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu toplum bir bütündür. Biz yardımlarımıza devam edeceğiz. Bu yardımların Darıca’nın her noktasına yayılacağına inanıyorum” dedi. İFTARİYELİK DE HAZIRLADILAR Darıca İlçe Müftülüğü yardım paketlerinin dağıtımının ardından; Emniyet Teşkilatı görevlilerine, bekçilere, iftar vakti evlerine yetişemeyen vatandaşlara, Darıca Farabi Hastanesi Acil Servis hastaları, hasta yakınları ve sağlık çalışanları için iftarlık hazırladı. 400 kişilik iftar kumanyası hazırlayan ekip daha sonra bu kumanyaları dağıttı. Yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür eden Müftü Çınar, “Kardeşliğimizin paylaşmakla bereketlenip çoğalması temennisiyle çıktığımız bu iyilik yolunda bizlere rehberlik eden başta Darıca Kızılay Başkanı Kemal Solhan Bey ve çalışma ekibine, müftülük personelimiz olan kıymetli hocalarımıza, paketlemeden dağıtıma kadar emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Darıca Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan ayı yardım paketleri bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Her yıl yapılarak geleneksel hale gelen Darıca Hacı Kemal Destebaşı Cami, Ramazan Ayı yardım paketleri, hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Hacı Kemal Destebaşı Camii İmam Hatibi Musab Doğan, Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüsü İşadamları Erkan Yılmaz ve Bayram Barküz öncülüğünde hazırlanan paketlerin dağıtımı gerçekleştirildi. Büyük bir kısmı TDV gönüllüsü işadamları Erkan Yılmaz ve Bayram Barküz tarafından karşılanan ve hayırseverlerimizin desteğiyle oluşturulan yardım paketlerinin yanında, ihtiyaç sahibi birçok aileye nakdi yardım da yapıldı. Dağıtım öncesi Hacı Kemal Destebaşı Camii’nde bir araya gelen TDV Gönüllüleri, hayırseverler ve İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar’a Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık teşekkür etti.

NAKDİ YARDIM DA YAPILACAK

Yardım paketlerinin dağıtımı ile ilgili açıklamada bulunan Darıca İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar, “Mübarek Ramazan ayında, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri ile Darıca Hacı Kemal Destebaşı Cami’nde bir araya geldik. Kıymetli hocamızın önderliğinde yardım kolilerimiz hazırlandı. Yardımlarımız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. TDV gönüllülerimiz Darıca’da her alanda koşuşturuyorlar. Geçen sene yaklaşık 500’e yakın yardım kolisi dağıtıldı. Bu sene de yardım kolilerimiz ile nakdi yardım da yapılacak. Komşumuz aç iken tok yatmayan bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu toplum bir bütündür. Biz yardımlarımıza devam edeceğiz. Bu yardımların Darıca’nın her noktasına yayılacağına inanıyorum” dedi.

İFTARİYELİK DE HAZIRLADILAR

Darıca İlçe Müftülüğü yardım paketlerinin dağıtımının ardından; Emniyet Teşkilatı görevlilerine, bekçilere, iftar vakti evlerine yetişemeyen vatandaşlara, Darıca Farabi Hastanesi Acil Servis hastaları, hasta yakınları ve sağlık çalışanları için iftarlık hazırladı. 400 kişilik iftar kumanyası hazırlayan ekip daha sonra bu kumanyaları dağıttı. Yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür eden Müftü Çınar, “Kardeşliğimizin paylaşmakla bereketlenip çoğalması temennisiyle çıktığımız bu iyilik yolunda bizlere rehberlik eden başta Darıca Kızılay Başkanı Kemal Solhan Bey ve çalışma ekibine, müftülük personelimiz olan kıymetli hocalarımıza, paketlemeden dağıtıma kadar emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.