Darıcalılar Suriyelilerden BIK-TI

Darıca 04.03.2021 - 10:59, Güncelleme: 04.03.2021 - 10:59
 

Darıcalılar Suriyelilerden BIK-TI

Darıca Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşayan Suriyelilerin her hafta toplanarak gruplar halinde kavga etmesinden mahalle halkı bıktı.

Kocaeli’nde en çok Suriyelinin yaşadığı ikinci ilçe Darıca ancak Darıcalılar bu durumdan oldukça rahatsız. Her hafta toplanarak kavga eden Suriyelileri emniyet güçlerine şikayet etmekten bktıklarını dile getiren mahalle halkı 20 kişilik bir grubun kavga ederken görüntülerini de paylaştı. Kazım Karabekir Mahallesi Nasrettin Hoca Parkı çevresinde sürekli aynı olayları yaşamaktan huzurlarının kalmadığını dile getiren mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi. BU SURİYELİLERDEN ÇEKTİĞİMİZ NEDİR? Elinde sopa, kesici ve delici aletlerle mahalleye gelen Suriyelerinin mahalle halkının can güvenliğini tehlikeye attığını belirten kazım Karabekir Mahalle sakinlerinden Muhammet Doğan, “Bu Suriyelilerden çektiğimiz nedir? Her hafta Kazım Karabekir Mahallesi Nasrettin Hoca parkı civarında 20-40 kişilik gruplarla gelip kavga eden Suriyeli gençlerden bıktık. 155i’ aradım 20 dakika sonra geldiler. Polis ekipleri geldiğinde kimseler yoktu. Videoyu izlettim çekip gittiler. İlla bir şeyler yapmaları için birilerimi ölecek?” dedi. BİRİMİZİN ÇOCUĞUNUN BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE? Bir başka mahalle sakini olan Kadir Aydın ise, “Suriyelilerin birçoğu burada oturuyor zaten. Üç dört hafta önce çocuğumu Nasrettin Hoca Parkı’na oynamaya götürdüm, böyle kavga ettiler gene. Daha 4-5 yaşında var yok ufacık çocuk benden çok küfür biliyordu valla ne deyim. Ama yarın birimizin çocuğunun başına bir iş gelirse Allah muhafaza o parka ayak basmayı bırak o etraftaki evlerden kafalarını çıkartamazlar. Ellerinde sopa, kesici ve delici aletlerle mahallemizde huzur bırakmayan Suriyeliler çocuklarımıza ya da bize zarar verecek diye kapı dışarı çıkamaz olduk. Yetkililerden bu konuya derhal çözüm getirmesini istiyoruz” diyerek çağrıda bulundu.  
Darıca Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşayan Suriyelilerin her hafta toplanarak gruplar halinde kavga etmesinden mahalle halkı bıktı.

Kocaeli’nde en çok Suriyelinin yaşadığı ikinci ilçe Darıca ancak Darıcalılar bu durumdan oldukça rahatsız. Her hafta toplanarak kavga eden Suriyelileri emniyet güçlerine şikayet etmekten bktıklarını dile getiren mahalle halkı 20 kişilik bir grubun kavga ederken görüntülerini de paylaştı. Kazım Karabekir Mahallesi Nasrettin Hoca Parkı çevresinde sürekli aynı olayları yaşamaktan huzurlarının kalmadığını dile getiren mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi.

BU SURİYELİLERDEN ÇEKTİĞİMİZ NEDİR?

Elinde sopa, kesici ve delici aletlerle mahalleye gelen Suriyelerinin mahalle halkının can güvenliğini tehlikeye attığını belirten kazım Karabekir Mahalle sakinlerinden Muhammet Doğan, “Bu Suriyelilerden çektiğimiz nedir? Her hafta Kazım Karabekir Mahallesi Nasrettin Hoca parkı civarında 20-40 kişilik gruplarla gelip kavga eden Suriyeli gençlerden bıktık. 155i’ aradım 20 dakika sonra geldiler. Polis ekipleri geldiğinde kimseler yoktu. Videoyu izlettim çekip gittiler. İlla bir şeyler yapmaları için birilerimi ölecek?” dedi.

BİRİMİZİN ÇOCUĞUNUN BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE?

Bir başka mahalle sakini olan Kadir Aydın ise, “Suriyelilerin birçoğu burada oturuyor zaten. Üç dört hafta önce çocuğumu Nasrettin Hoca Parkı’na oynamaya götürdüm, böyle kavga ettiler gene. Daha 4-5 yaşında var yok ufacık çocuk benden çok küfür biliyordu valla ne deyim. Ama yarın birimizin çocuğunun başına bir iş gelirse Allah muhafaza o parka ayak basmayı bırak o etraftaki evlerden kafalarını çıkartamazlar. Ellerinde sopa, kesici ve delici aletlerle mahallemizde huzur bırakmayan Suriyeliler çocuklarımıza ya da bize zarar verecek diye kapı dışarı çıkamaz olduk. Yetkililerden bu konuya derhal çözüm getirmesini istiyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.