19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Deniz salyası Gebze’de inceleniyor

Gebze 10.07.2021 - 10:32, Güncelleme: 10.07.2021 - 10:32
 

Deniz salyası Gebze’de inceleniyor

Deniz salyası Gebze’de inceleniyor

Marmara Denizi’nde oluşan deniz salyası ile mücadele devam ediyor. Marmara’dan alınan deniz salyası örnekleri, Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi laboratuvarlarında inceleniyor. Marmara’dan alınan deniz salyası örnekleri, Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi laboratuvarlarında inceleniyor. Deniz salyası sorununun çözümü için atılacak adımlara bu incelemenin ardından karar verilecek. İncelemeler, Gebze’de bulunan TÜBİTAK laboratuvarında yürütülüyor. Uzman araştırmacı Doktor İbrahim Tan ve laboratuvar ekibi, deniz salyasını farklı yönleriyle analiz ediyor. Araştırmada ileri teknoloji cihazlar kullanılıyor. 15 GÜNDE BİR ÖRNEK ALINIYOR Laboratuvar ekibi, sonuçların bir an önce çıkarılması için yoğun mesai harcıyor. Doktor İbrahim Tan, raporların tamamlanması ve bakanlığın nihai incelemesi sonucu deniz salyasının ne şekilde değerlendirileceğine karar verileceğini sözlerine ekledi. İncelenme sürecini anlatan Dr. Tan, “Bizim aldığımız örnekler dışında belediyelerden 15 günde bir örnekler alınıyor. Gelen örnekleri dipfrizde dondurduktan sonra kurutuyoruz. Kuruttuğumuz örnekler analiz aşamasında hem TÜBİTAK’ın laboratuvarlarında hem de TÜBİTAK’ın bünyesinde bulunan laboratuvarlarda analiz gerçekleştiriliyor” dedi.
Deniz salyası Gebze’de inceleniyor

Marmara Denizi’nde oluşan deniz salyası ile mücadele devam ediyor. Marmara’dan alınan deniz salyası örnekleri, Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi laboratuvarlarında inceleniyor.

Marmara’dan alınan deniz salyası örnekleri, Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi laboratuvarlarında inceleniyor. Deniz salyası sorununun çözümü için atılacak adımlara bu incelemenin ardından karar verilecek. İncelemeler, Gebze’de bulunan TÜBİTAK laboratuvarında yürütülüyor. Uzman araştırmacı Doktor İbrahim Tan ve laboratuvar ekibi, deniz salyasını farklı yönleriyle analiz ediyor. Araştırmada ileri teknoloji cihazlar kullanılıyor.

15 GÜNDE BİR ÖRNEK ALINIYOR

Laboratuvar ekibi, sonuçların bir an önce çıkarılması için yoğun mesai harcıyor. Doktor İbrahim Tan, raporların tamamlanması ve bakanlığın nihai incelemesi sonucu deniz salyasının ne şekilde değerlendirileceğine karar verileceğini sözlerine ekledi. İncelenme sürecini anlatan Dr. Tan, “Bizim aldığımız örnekler dışında belediyelerden 15 günde bir örnekler alınıyor. Gelen örnekleri dipfrizde dondurduktan sonra kurutuyoruz. Kuruttuğumuz örnekler analiz aşamasında hem TÜBİTAK’ın laboratuvarlarında hem de TÜBİTAK’ın bünyesinde bulunan laboratuvarlarda analiz gerçekleştiriliyor” dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.