DEVA Darıca Marmara Denizine dikkat çekti

Siyaset 06.06.2021 - 11:38, Güncelleme: 06.06.2021 - 11:38
 

DEVA Darıca Marmara Denizine dikkat çekti

DEVA Darıca Marmara Denizine dikkat çekti

DEVA Partisi Darıca teşkilatı Dünya Çevre Günü kapsamında müsilaj sorununa dikkat çekmek ve yapılması gerekenleri duyurmak için Darıca Balyanoz koyunda açıklama yaptı. DEVA Partisi Darıca İlçe Doğa ve Çevre Politikaları Birim Başkanlığı tarafından Marmaraya Deva sloganıyla organize edilen etkinliğe Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Oğuz Saka, Darıca İlçe Sekreteri Hasan Liv, il ve ilçe yöneticileri katıldılar. Çevre Gündemi etkinliğinde açıklama yapan Darıca İlçe Doğa ve Çevre Politikaları Birim Başkanı Mine Aktürk, “Deniz salyası 3 nedenden dolayı artmıştır. Birincisi, deniz suyunun 40 yıllık ortalama sıcaklığı iki buçuk derece yükselmiştir. İkincisi ise yeteriz arıtma nedeniyle denizde artan besin yükü. Azot, fosfor, evsel ve endüstriyel atıkların ileri biyolojik arıtılma yapılmadan denize karışmasıyla ortaya çıkan besin elementlerinin miktarının çok yüksek olmasıdır. Sonuncusu ise, Marmara Denizi’nin orijinal yapısıdır. Açık deniz olmayan Marmara Denizi çevresinde, Türkiye nüfusunun üçte biri yaşamaktadır. Türkiye sanayisinin yaklaşık %50’si bu bölgededir. Susurluk ovası ve Trakya çok önemli tarımsal alanlardır. Bu kadar yükü Marmara Denizi kaldıramadı.” ifadelerinde bulundu. ENKAZIN ACİLEN KALDIRILMASI ŞART  Etkinlikte konuşan DEVA Partisi Darıca İlçe Yönetim Kurulu üyesi Emre Güler ise; “Dünyanın en genç, bereketli, ilginç denizlerinden Marmara Denizi, AK Parti döneminde öldürüldü. Denizin yüzeyini ve derinlerini saran deniz salyası, denizin ölümünün ilanıdır. 25 yılda ölüme terk edilen cesedin çürümesidir. 2007 yılında da bölgede görülen sorun, ondan sonra görülmezden gelindi.” Deniz salyası sorununun çözüm önerilerini ilçe yönetimi olarak sıralayan Emre Güler kriz masasının acilen kurulması gerektiğini, enkazın kaldırılması gerektiğini ifade etti.
DEVA Darıca Marmara Denizine dikkat çekti

DEVA Partisi Darıca teşkilatı Dünya Çevre Günü kapsamında müsilaj sorununa dikkat çekmek ve yapılması gerekenleri duyurmak için Darıca Balyanoz koyunda açıklama yaptı. DEVA Partisi Darıca İlçe Doğa ve Çevre Politikaları Birim Başkanlığı tarafından Marmaraya Deva sloganıyla organize edilen etkinliğe Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Oğuz Saka, Darıca İlçe Sekreteri Hasan Liv, il ve ilçe yöneticileri katıldılar.
Çevre Gündemi etkinliğinde açıklama yapan Darıca İlçe Doğa ve Çevre Politikaları Birim Başkanı Mine Aktürk, “Deniz salyası 3 nedenden dolayı artmıştır. Birincisi, deniz suyunun 40 yıllık ortalama sıcaklığı iki buçuk derece yükselmiştir. İkincisi ise yeteriz arıtma nedeniyle denizde artan besin yükü. Azot, fosfor, evsel ve endüstriyel atıkların ileri biyolojik arıtılma yapılmadan denize karışmasıyla ortaya çıkan besin elementlerinin miktarının çok yüksek olmasıdır. Sonuncusu ise, Marmara Denizi’nin orijinal yapısıdır. Açık deniz olmayan Marmara Denizi çevresinde, Türkiye nüfusunun üçte biri yaşamaktadır. Türkiye sanayisinin yaklaşık %50’si bu bölgededir. Susurluk ovası ve Trakya çok önemli tarımsal alanlardır. Bu kadar yükü Marmara Denizi kaldıramadı.” ifadelerinde bulundu.

ENKAZIN ACİLEN KALDIRILMASI ŞART 
Etkinlikte konuşan DEVA Partisi Darıca İlçe Yönetim Kurulu üyesi Emre Güler ise; “Dünyanın en genç, bereketli, ilginç denizlerinden Marmara Denizi, AK Parti döneminde öldürüldü. Denizin yüzeyini ve derinlerini saran deniz salyası, denizin ölümünün ilanıdır. 25 yılda ölüme terk edilen cesedin çürümesidir. 2007 yılında da bölgede görülen sorun, ondan sonra görülmezden gelindi.” Deniz salyası sorununun çözüm önerilerini ilçe yönetimi olarak sıralayan Emre Güler kriz masasının acilen kurulması gerektiğini, enkazın kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.