(DİNO ARTIK YEŞİL SİYAH İÇİN MÜCADELE EDECEK)

Spor 01.07.2021 - 11:04, Güncelleme: 01.07.2021 - 11:04
 

(DİNO ARTIK YEŞİL SİYAH İÇİN MÜCADELE EDECEK)

(DİNO ARTIK YEŞİL SİYAH İÇİN MÜCADELE EDECEK)

TFF 1. Ligde mücadele edecek ekibimiz Kocaelispor, gerçekleştirdiği transfer hamleleri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Körfez ekibison olarak Çin ekibi Zhejiang'da forma giyen 31 yaşındaki  Güney Afrikalı forvet Dino Ndlovu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. DİNO’NUN KARİYERİNDEKİ ÖNEMLİ NOKTALAR Kariyerine 2009 yılında ülkesi Güney Afrika’nın kulüplerinden olan Platinum alt yapısında başlayan Dino’nun yeteneğinin keşfedilmesi uzun sürmedi ve 2012 yılında ilk yurt dışı tecrübesi ile birlikte Uefa Avrupa Liginde ilk kez forma şansı bulduğu  İsrail’in 1. Liginin önemli kulüplerinden Maccabi Haifa ile sözleşme imzaladı. Burada oynadığı 38 müsabakada görev yapabilirken 13 kez gol sevinci yaşadı. Dino performans çizgisini belli bir seviyede tutabilse de İsrail serüveninin kağıt üzerinde olmasa da çok verimli geçmediğini söylemek zor değil. Bu yüzdendir ki 2015 yılına kadar kiralık futbolcu statüsünde ülkesine dönüş kararı aldı. Fakat yine kariyerinin başında olduğu gibi yeteneği ona  kendini kanıtlama fırsatı verecek ve Güney Kıbrıs 1. Liginin tanınan ekiplerinden olan Anorthosis’in başarısı için ter dökmeye başlayacaktı. Oynadığı 31 oyunda 17 kez skor üreten Dino  istikrarlı katkısını sürdürmüş ve gerçek bir özveri örneği sunmuştur. Yapmış olduğu katkılar ile sadece 1 yıl sonra Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın başarılı kulüplerinden Qarabağ FK ile anlaşarak 55 müsabakada 20 gol,7 asist ile kariyerinin en verimli 2. sezonunu geçirmiştir. Ayrıca burada ilk defa Uefa Şampiyonlar Liginde forma terletirken 11 müsabakada 4 gol, 1 asistlik performans sergilemiştir. Körfez ekibine transfer olmadan önceki son durağı Çin Halk Cumhuriyeti olan Dino 2018 yılında Zhejiang FC ile devam ederek kendi bireysel kariyer rekoru olan 67 müsabaka 42 gol 7 asist ile oldukça başarılı 3 yıl geçirmiş oldu . AÇIKLAMA SOSYAL MEDYA ADRESLERİNDEN  YAPILDI Kocaelispor'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ailemize hoş geldin Dino Ndlovu! Kulübümüz, başarılı santrafor Dino Ndlovu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalamış bulunmaktadır. Camiamıza hayırlı olsun. OYUN TARZI VE BİLİNMESİ GEREKENLER Futbolda oyun içi hamleler forma numarsının önüne geçmiş durumda formasında (8,9,10) yazsa bile Dino’nun oynadığı veya daha doğrusu oynatıldığı pozisyon gereği gole yakın alışkanlığı var, kısaca pozisyon takibi iyi, yıllar içerisinde yaşı gereği şut kuvvetini de geliştirdiği söylenebilir. Fiziksel durumuna bakılmaksızın gelişmeye açık bir yapısı var, fakat oyun içi hamlelerinde belki hissiyat, belki  de alışkanlıktan ötürü acele ettiğini söylemek zor değil. Elbette Sayın Mustafa Reşit Akçay mümkün olan en doğru tercihleri yapma gayreti içinde olacaktır ancak bir santrafordan daha çok gezici tarzı var. YORUM HABER: ÜMİT YILDIRIM
(DİNO ARTIK YEŞİL SİYAH İÇİN MÜCADELE EDECEK)

TFF 1. Ligde mücadele edecek ekibimiz Kocaelispor, gerçekleştirdiği transfer hamleleri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Körfez ekibison olarak Çin ekibi Zhejiang'da forma giyen 31 yaşındaki  Güney Afrikalı forvet Dino Ndlovu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

DİNO’NUN KARİYERİNDEKİ ÖNEMLİ NOKTALAR

Kariyerine 2009 yılında ülkesi Güney Afrika’nın kulüplerinden olan Platinum alt yapısında başlayan Dino’nun yeteneğinin keşfedilmesi uzun sürmedi ve 2012 yılında ilk yurt dışı tecrübesi ile birlikte Uefa Avrupa Liginde ilk kez forma şansı bulduğu  İsrail’in 1. Liginin önemli kulüplerinden Maccabi Haifa ile sözleşme imzaladı. Burada oynadığı 38 müsabakada görev yapabilirken 13 kez gol sevinci yaşadı. Dino performans çizgisini belli bir seviyede tutabilse de İsrail serüveninin kağıt üzerinde olmasa da çok verimli geçmediğini söylemek zor değil. Bu yüzdendir ki 2015 yılına kadar kiralık futbolcu statüsünde ülkesine dönüş kararı aldı. Fakat yine kariyerinin başında olduğu gibi yeteneği ona  kendini kanıtlama fırsatı verecek ve Güney Kıbrıs 1. Liginin tanınan ekiplerinden olan Anorthosis’in başarısı için ter dökmeye başlayacaktı. Oynadığı 31 oyunda 17 kez skor üreten Dino  istikrarlı katkısını sürdürmüş ve gerçek bir özveri örneği sunmuştur. Yapmış olduğu katkılar ile sadece 1 yıl sonra Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın başarılı kulüplerinden Qarabağ FK ile anlaşarak 55 müsabakada 20 gol,7 asist ile kariyerinin en verimli 2. sezonunu geçirmiştir. Ayrıca burada ilk defa Uefa Şampiyonlar Liginde forma terletirken 11 müsabakada 4 gol, 1 asistlik performans sergilemiştir. Körfez ekibine transfer olmadan önceki son durağı Çin Halk Cumhuriyeti olan Dino 2018 yılında Zhejiang FC ile devam ederek kendi bireysel kariyer rekoru olan 67 müsabaka 42 gol 7 asist ile oldukça başarılı 3 yıl geçirmiş oldu .

AÇIKLAMA SOSYAL MEDYA ADRESLERİNDEN  YAPILDI

Kocaelispor'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ailemize hoş geldin Dino Ndlovu! Kulübümüz, başarılı santrafor Dino Ndlovu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalamış bulunmaktadır. Camiamıza hayırlı olsun.

OYUN TARZI VE BİLİNMESİ GEREKENLER

Futbolda oyun içi hamleler forma numarsının önüne geçmiş durumda formasında (8,9,10) yazsa bile Dino’nun oynadığı veya daha doğrusu oynatıldığı pozisyon gereği gole yakın alışkanlığı var, kısaca pozisyon takibi iyi, yıllar içerisinde yaşı gereği şut kuvvetini de geliştirdiği söylenebilir. Fiziksel durumuna bakılmaksızın gelişmeye açık bir yapısı var, fakat oyun içi hamlelerinde belki hissiyat, belki  de alışkanlıktan ötürü acele ettiğini söylemek zor değil. Elbette Sayın Mustafa Reşit Akçay mümkün olan en doğru tercihleri yapma gayreti içinde olacaktır ancak bir santrafordan daha çok gezici tarzı var.

YORUM HABER: ÜMİT YILDIRIM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.