Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Ekonomi 26.10.2020 - 08:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Dolar kuru 8 liranın üzerine çıkarak, euro/TL de 9.50'yi aşarak tarihi zirvelerini yeniledi. Piyasalarda gözler açıklanacak veri takviminde olacak. Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı izlenecek. Dolar/TL Merkez Bankası’nın (TCMB) beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup onun yerine sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ardından tarihi zirvede seyrini sürdürüyor. TCMB’nin likidite adımları sonucunda gecelik faizler 14’lere yakınsarken küresel piyasalardaki satış baskısı ve dünyada ve Türkiye’de artan corona virüsü yayılımı da piyasada takip ediliyor. Dolar/TL haftaya 8.05’in üzerine çıkarak tarihi zirvesini yeniledi.

Dolar kuru 8 liranın üzerine çıkarak, euro/TL de 9.50'yi aşarak tarihi zirvelerini yeniledi. Piyasalarda gözler açıklanacak veri takviminde olacak. Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı izlenecek.

Dolar/TL Merkez Bankası’nın (TCMB) beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup onun yerine sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ardından tarihi zirvede seyrini sürdürüyor. TCMB’nin likidite adımları sonucunda gecelik faizler 14’lere yakınsarken küresel piyasalardaki satış baskısı ve dünyada ve Türkiye’de artan corona virüsü yayılımı da piyasada takip ediliyor. Dolar/TL haftaya 8.05’in üzerine çıkarak tarihi zirvesini yeniledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.