Ellibeş, “Muhalefet izdüşüm politika izliyor!”

Siyaset 13.04.2021 - 15:42, Güncelleme: 13.04.2021 - 15:42
 

Ellibeş, “Muhalefet izdüşüm politika izliyor!”

Ellibeş, “Muhalefet izdüşüm politika izliyor!”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Ana Muhalefetin Türkiye’nin düşmanı dış güçlerle izdüşüm politika izlediğine dikkat çekti. İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin haddini aşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ ifadesi kullandığını hatırlatan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 128 milyar liranın kayıp olduğu iddiasının içi boş bir iftiradan ibaret olduğunu belirterek, Türkiye’nin özellikle Pandemi döneminde önemli işler başardığını da kaydetti: “Kovid-19 salgını tüm dünyada ekonomik ve sosyal olarak büyük bir belirsizlik yarattı. Bu belirsizlik sonucunda dövize olan talep arttı, ülkelerin turizm gelirlerinde büyük düşüş yaşandı. Bu zorlu dönemde, Türkiye’deki üretim sektörünün, üretimini ve ihracatını sürdürebilmesi adına ihtiyacı olan hammadde, ara mamul ve makine ithalatını sağlayacak döviz desteği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından karşılandı. Özet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bilançoları şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır. Ortada kaybolan veya buharlaşan bir döviz rezervi yoktur. En az 41 milyar dolar, ülkemizde yaşanabilecek bir ekonomik krizi önlemek amacıyla 2020 yılı ödemeler dengesi açığını kapatmak için kullanılmıştır. 30 milyar dolar ise üretim sektörünü ve vatandaşlarımızı salgın döneminde desteklemek için kullanılmıştır. EKONOMİ CEHALETİNDEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR “Diğer bir ifadeyle 30 milyar dolar, Türkiye ekonomisinde devletin kasasından vatandaşa aktarılmıştır. Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürdürülebilir bir büyüme ortamı için; düşük enflasyon, yüksek üretim, yüksek ihracat ve yüksek istihdam hedefleri doğrultusunda kararlı adımlar atılmaya devam edilmektedir. Ülkemiz 2020’nin son 4 ayından başlayarak Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorlarını kırmış, 2020 yılında ise G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranına sahip 2. ülke olarak büyük bir başarı göstermiştir. Bu gerçeği yok sayarak 128 milyar dolar nerede gibi uydurma bir soru soracak cesareti bulmak ekonomi cehaletinden başka bir şey değildir.”
Ellibeş, “Muhalefet izdüşüm politika izliyor!”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Ana Muhalefetin Türkiye’nin düşmanı dış güçlerle izdüşüm politika izlediğine dikkat çekti.

İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin haddini aşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ ifadesi kullandığını hatırlatan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 128 milyar liranın kayıp olduğu iddiasının içi boş bir iftiradan ibaret olduğunu belirterek, Türkiye’nin özellikle Pandemi döneminde önemli işler başardığını da kaydetti: “Kovid-19 salgını tüm dünyada ekonomik ve sosyal olarak büyük bir belirsizlik yarattı. Bu belirsizlik sonucunda dövize olan talep arttı, ülkelerin turizm gelirlerinde büyük düşüş yaşandı. Bu zorlu dönemde, Türkiye’deki üretim sektörünün, üretimini ve ihracatını sürdürebilmesi adına ihtiyacı olan hammadde, ara mamul ve makine ithalatını sağlayacak döviz desteği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından karşılandı. Özet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bilançoları şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır. Ortada kaybolan veya buharlaşan bir döviz rezervi yoktur. En az 41 milyar dolar, ülkemizde yaşanabilecek bir ekonomik krizi önlemek amacıyla 2020 yılı ödemeler dengesi açığını kapatmak için kullanılmıştır. 30 milyar dolar ise üretim sektörünü ve vatandaşlarımızı salgın döneminde desteklemek için kullanılmıştır.

EKONOMİ CEHALETİNDEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR

“Diğer bir ifadeyle 30 milyar dolar, Türkiye ekonomisinde devletin kasasından vatandaşa aktarılmıştır. Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürdürülebilir bir büyüme ortamı için; düşük enflasyon, yüksek üretim, yüksek ihracat ve yüksek istihdam hedefleri doğrultusunda kararlı adımlar atılmaya devam edilmektedir. Ülkemiz 2020’nin son 4 ayından başlayarak Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorlarını kırmış, 2020 yılında ise G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranına sahip 2. ülke olarak büyük bir başarı göstermiştir. Bu gerçeği yok sayarak 128 milyar dolar nerede gibi uydurma bir soru soracak cesareti bulmak ekonomi cehaletinden başka bir şey değildir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.