19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Emekli ikramiyesine zam sinyali

Ekonomi 09.04.2022 - 12:03, Güncelleme: 09.04.2022 - 12:03
 

Emekli ikramiyesine zam sinyali

Emekli ikramiyesine zam sinyali

Hükümet, bayramdan önce yasalaşması gereken bazı acil düzenlemeleri, ramazan ayı içerisinde oluşturulacak bir torba teklif ile Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Teklifler arasında emeklilerin bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak artırılması da bulunuyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklif üzerindeki çalışmaları henüz bitirmişken, bakanlıkların talepleri üzerine yeni bir torba teklif üzerinde çalışmanın başladığı ortaya çıktı. İktidarın, ramazan ayı içinde yasalaşması gereken bazı düzenlemelerin oluşturulacağı torba teklifinde, emekli ikramiyesinin de olduğu öğrenildi. Toplantılarda, bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler dile getirildi. Maliyetin çok yüksek olacağının iddia edilmesi üzerine, bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik bir artış yapılması önerisi değerlendirildi. Buna göre; emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artırılırsa bu ramazan bayramında 1100 lira olan ikramiye tutarı, 1500 civarına yükselecek. Tartışmaları bitirmek için düzenlemenin yasayla yapılması ve hazırlanan torba teklifin içine konulması önerildi. Böylece her yıl ayrı bir düzenleme yapılmasına gerek kalmayacak.
Emekli ikramiyesine zam sinyali

Hükümet, bayramdan önce yasalaşması gereken bazı acil düzenlemeleri, ramazan ayı içerisinde oluşturulacak bir torba teklif ile Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Teklifler arasında emeklilerin bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak artırılması da bulunuyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklif üzerindeki çalışmaları henüz bitirmişken, bakanlıkların talepleri üzerine yeni bir torba teklif üzerinde çalışmanın başladığı ortaya çıktı. İktidarın, ramazan ayı içinde yasalaşması gereken bazı düzenlemelerin oluşturulacağı torba teklifinde, emekli ikramiyesinin de olduğu öğrenildi.

Toplantılarda, bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler dile getirildi. Maliyetin çok yüksek olacağının iddia edilmesi üzerine, bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik bir artış yapılması önerisi değerlendirildi.

Buna göre; emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artırılırsa bu ramazan bayramında 1100 lira olan ikramiye tutarı, 1500 civarına yükselecek.

Tartışmaları bitirmek için düzenlemenin yasayla yapılması ve hazırlanan torba teklifin içine konulması önerildi. Böylece her yıl ayrı bir düzenleme yapılmasına gerek kalmayacak.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.