En az para eğitime gitti!

Gündem 15.09.2020 - 15:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

En az para eğitime gitti!

TÜİK AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) hanehalkı bütçe araştırması bölgesel raporu sonuçları yayımlandı. Yayımlanan rapora göre en çok harcama konut ve kira giderleri için yapıldı.  Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu. Kocaeli’de yaşayan bir kişi gelirinin yüzde 21,4’ünü konut ve kiraya ödedi. En büyük harcama kalemi de konut ve kira bedeli oldu.   EN AZ PARA EĞİTİME GİDİYOR Konut ve kiranın dışında Kocaelililer en fazla harcamayı ise ulaştırmaya ödedi. Bu rakam 2019 yılında gelirin yüzde 20,4’ünü oluşturdu. Kocaeli’de gıda harcamaları ise ulaşımın gerisinde kalmış durumda. Kocaeliler gıda için gelirinin yüzde 19,9’unu harcıyor. Kocaelililer en az parayı ise eğitime harcıyor. Gelirin ancak yüzde 1,5 eğitme gidiyor. Sağlık yine en az harcama kalemlerden birini tüyüyor. Sağlığa harcana para ise yüzde 2,4.   İŞTE DİĞER HARCAMALAR Bunun yanında Kocaelililer gelirlerinin yüzde 5,9’unu lokanta ve otellere, yüzde 4,2’sini alkollü içecekler, sigara ve tütüne, yüzde 5,9’unu giyim ve ayakkabıya, yüzde 7,6’sını mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetlerine, yüzde 3,5’ini haberleşmeye, yüzde 2,9’unu eğlence ve kültüre, yüzde 4,4’ünü ise çeşitli mal ve hizmetler alımına harcıyor.
TÜİK AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) hanehalkı bütçe araştırması bölgesel raporu sonuçları yayımlandı. Yayımlanan rapora göre en çok harcama konut ve kira giderleri için yapıldı. 

Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu. Kocaeli’de yaşayan bir kişi gelirinin yüzde 21,4’ünü konut ve kiraya ödedi. En büyük harcama kalemi de konut ve kira bedeli oldu.  

EN AZ PARA EĞİTİME GİDİYOR

Konut ve kiranın dışında Kocaelililer en fazla harcamayı ise ulaştırmaya ödedi. Bu rakam 2019 yılında gelirin yüzde 20,4’ünü oluşturdu. Kocaeli’de gıda harcamaları ise ulaşımın gerisinde kalmış durumda. Kocaeliler gıda için gelirinin yüzde 19,9’unu harcıyor. Kocaelililer en az parayı ise eğitime harcıyor. Gelirin ancak yüzde 1,5 eğitme gidiyor. Sağlık yine en az harcama kalemlerden birini tüyüyor. Sağlığa harcana para ise yüzde 2,4.  

İŞTE DİĞER HARCAMALAR

Bunun yanında Kocaelililer gelirlerinin yüzde 5,9’unu lokanta ve otellere, yüzde 4,2’sini alkollü içecekler, sigara ve tütüne, yüzde 5,9’unu giyim ve ayakkabıya, yüzde 7,6’sını mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetlerine, yüzde 3,5’ini haberleşmeye, yüzde 2,9’unu eğlence ve kültüre, yüzde 4,4’ünü ise çeşitli mal ve hizmetler alımına harcıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.