19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Engelliler Diyarbakır annelerine gitmek istiyor

Gebze 09.04.2021 - 17:01, Güncelleme: 09.04.2021 - 17:01
 

Engelliler Diyarbakır annelerine gitmek istiyor

Gebze Engelliler Derneği Başkanı Zühtü Conkara, Gebze Belediyesine yazılı dilekçe vererek, Diyarbakır HDB binası önünde nöbet tutan anneleri ziyarete gitmek istediklerini söyledi. Conkara ayrıca

Zühtü Conkara belediyeye verdiği yazılı dilekçede; “Gebze Engelliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak HDP önünde nöbet tutan Diyarbakır annelerini destek amacıyla gitmek istiyoruz. Dernek Başkanı Zühtü Çonkara, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Teski,  Agit Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gür, Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Çağır’dan dernek adına Güneydoğu Anadolu ziyaretinde bulunmak istiyoruz” dedi. “PRİM VERMEK İSTEMİYORUZ” Conkara ayrıca; “Parlamentoda grubu bulunan siyasi partilere uyarımızı en az 10 defa bildirdik. Parlamentoda çalışmaları içerisinde 20 maddelik bir kanun teklifine 20 defa yeter sayısı önerge veren milletvekillerini kınıyorum. Mutlaka Milli Anayasanın çıkması gerekmektedir. 600 milletvekili parlamentoya devamsızlığından dolayı mecliste oturumda hazır bulunmadığı için çıkması gereken kanunlar bir haftada çıkıyor. Bunlar milletin vekili iseler yeter karar sayısını mecliste sağlamak zorundadır. Mecliste engelli sayısı 4 tanedir. Siyasi düşünceleri yerine 13 Milyon engellinin pozitif ayrımcılıktan dolayı haklarını araması konusunda aktif olmaları gerekir. Basında ve görsel yayınlarda milletin beynini bulandıracak kendilerini gazeteci veya akademisyen kabul eden insanlara millet olarak prim vermek istemiyoruz. Devletin bursu ile okuyan uzun süre asker olup emekli olan Türkiye Cumhuriyetine parmak sallayan 104 tane emekli askerin rütbelerinin sökülmesine maaşlarının kesilmesine malvarlığına el konmasına anayasal çerçevede yargılanıp sade bir vatandaş olarak hak ettiğini bulması gerekir. Düşüncelerimizin özeti budur” dedi.
Gebze Engelliler Derneği Başkanı Zühtü Conkara, Gebze Belediyesine yazılı dilekçe vererek, Diyarbakır HDB binası önünde nöbet tutan anneleri ziyarete gitmek istediklerini söyledi. Conkara ayrıca

Zühtü Conkara belediyeye verdiği yazılı dilekçede; “Gebze Engelliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak HDP önünde nöbet tutan Diyarbakır annelerini destek amacıyla gitmek istiyoruz. Dernek Başkanı Zühtü Çonkara, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Teski,  Agit Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gür, Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Çağır’dan dernek adına Güneydoğu Anadolu ziyaretinde bulunmak istiyoruz” dedi.

“PRİM VERMEK İSTEMİYORUZ”

Conkara ayrıca; “Parlamentoda grubu bulunan siyasi partilere uyarımızı en az 10 defa bildirdik. Parlamentoda çalışmaları içerisinde 20 maddelik bir kanun teklifine 20 defa yeter sayısı önerge veren milletvekillerini kınıyorum. Mutlaka Milli Anayasanın çıkması gerekmektedir. 600 milletvekili parlamentoya devamsızlığından dolayı mecliste oturumda hazır bulunmadığı için çıkması gereken kanunlar bir haftada çıkıyor. Bunlar milletin vekili iseler yeter karar sayısını mecliste sağlamak zorundadır. Mecliste engelli sayısı 4 tanedir. Siyasi düşünceleri yerine 13 Milyon engellinin pozitif ayrımcılıktan dolayı haklarını araması konusunda aktif olmaları gerekir. Basında ve görsel yayınlarda milletin beynini bulandıracak kendilerini gazeteci veya akademisyen kabul eden insanlara millet olarak prim vermek istemiyoruz. Devletin bursu ile okuyan uzun süre asker olup emekli olan Türkiye Cumhuriyetine parmak sallayan 104 tane emekli askerin rütbelerinin sökülmesine maaşlarının kesilmesine malvarlığına el konmasına anayasal çerçevede yargılanıp sade bir vatandaş olarak hak ettiğini bulması gerekir. Düşüncelerimizin özeti budur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.