19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Engelsiz bir Çayırova hayalimiz var”

Siyaset 03.12.2020 - 15:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Engelsiz bir Çayırova hayalimiz var”

SAADET’Lİ BAŞKAN ENGELLİ DERNEKLERİNİ UNUTMADI

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ‘Pandemi dolayısıyla ziyaret edemediğimiz için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Çayırova’da hizmet veren engelliler derneklerimizin yöneticilerini ve engelli vatandaşlarımızı arayarak yalnız olmadıklarını belirttik’ dedi. ‘Engelli vatandaşlarımız için Engelsiz bir Çayırova idealimiz var’ diyen Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ‘Pandemi dolayısıyla ziyaretlerin gerçekleşemediğini, ancak bunun engelli vatandaşlarımıza ulaşmaya engel olmadığının altını çizerek Çayırova ilçesinde hizmet veren Engelliler dernek yöneticilerini ve engelli ailelerini arayarak yanlarında olduğumuzu belirttik’ dedi. Engellilik noktasında önemli çalışmaların yapıldığını ancak halen Çayırova ilçemizde istihdam ve sosyal yaşam alanlarında engelli vatandaşlarımızı mağdur eden ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Aksu, açıklamasına şu şekilde devam etti. ‘ENGELLİ DOSTU’ YAKLAŞIMI Engelli vatandaşlarımızın halen yürürlükte olan ‘rapor yönetmeliği’ gibi bazı kanunlar dolayısıyla mağduriyetler yaşadığı bilinmektedir. Bizler yerel yönetimler olarak ‘Engelli Dostu’ çalışmalar ve uygulamalarla bu özel vatandaşlarımızın hayatlarına değer katabiliriz. Bugün Çayırova ilçemizde yaklaşık 900 engelli vatandaşımız bulunuyor bu sayıya aileleri de eklediğimizde ciddi bir oran ortaya çıkmaktadır. Öncelikli olarak İstihdam ve koordinasyon noktasındaki eksiklikler giderilmeli ve bir bütün olarak ele alınmalıdır. Özellikle zihinsel engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulanmalı ve ‘benden sonra çocuğum ne olur’ endişesinin ortadan kaldırılması gerekir. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyum ve sürekliliğini arttırmak için ulaşım ve erişim gibi altyapı eksiklikleri hızlıca giderilmelidir. Bugün ilçemizde değil engelli vatandaşlarımız, normal vatandaşlarımız bile yollarda kaldırımlarda yürümekte zorluklar yaşıyor’ dedi. BİR HAYALİMİZ VAR ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun’ diyen Aksu son olarak ‘Engellerin kaldırıldığı, engelleyenlerin olmadığı, engelliliğin bir mağduriyet oluşturmadığı, mutlu, huzurlu ve yaşamaktan mutlu olunan bir Çayırova hayalimiz var ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz’ dedi.
SAADET’Lİ BAŞKAN ENGELLİ DERNEKLERİNİ UNUTMADI

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ‘Pandemi dolayısıyla ziyaret edemediğimiz için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Çayırova’da hizmet veren engelliler derneklerimizin yöneticilerini ve engelli vatandaşlarımızı arayarak yalnız olmadıklarını belirttik’ dedi.

‘Engelli vatandaşlarımız için Engelsiz bir Çayırova idealimiz var’ diyen Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ‘Pandemi dolayısıyla ziyaretlerin gerçekleşemediğini, ancak bunun engelli vatandaşlarımıza ulaşmaya engel olmadığının altını çizerek Çayırova ilçesinde hizmet veren Engelliler dernek yöneticilerini ve engelli ailelerini arayarak yanlarında olduğumuzu belirttik’ dedi. Engellilik noktasında önemli çalışmaların yapıldığını ancak halen Çayırova ilçemizde istihdam ve sosyal yaşam alanlarında engelli vatandaşlarımızı mağdur eden ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Aksu, açıklamasına şu şekilde devam etti.

‘ENGELLİ DOSTU’ YAKLAŞIMI

Engelli vatandaşlarımızın halen yürürlükte olan ‘rapor yönetmeliği’ gibi bazı kanunlar dolayısıyla mağduriyetler yaşadığı bilinmektedir. Bizler yerel yönetimler olarak ‘Engelli Dostu’ çalışmalar ve uygulamalarla bu özel vatandaşlarımızın hayatlarına değer katabiliriz. Bugün Çayırova ilçemizde yaklaşık 900 engelli vatandaşımız bulunuyor bu sayıya aileleri de eklediğimizde ciddi bir oran ortaya çıkmaktadır. Öncelikli olarak İstihdam ve koordinasyon noktasındaki eksiklikler giderilmeli ve bir bütün olarak ele alınmalıdır. Özellikle zihinsel engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulanmalı ve ‘benden sonra çocuğum ne olur’ endişesinin ortadan kaldırılması gerekir. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyum ve sürekliliğini arttırmak için ulaşım ve erişim gibi altyapı eksiklikleri hızlıca giderilmelidir. Bugün ilçemizde değil engelli vatandaşlarımız, normal vatandaşlarımız bile yollarda kaldırımlarda yürümekte zorluklar yaşıyor’ dedi.

BİR HAYALİMİZ VAR

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun’ diyen Aksu son olarak ‘Engellerin kaldırıldığı, engelleyenlerin olmadığı, engelliliğin bir mağduriyet oluşturmadığı, mutlu, huzurlu ve yaşamaktan mutlu olunan bir Çayırova hayalimiz var ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.