“Erken seçim!”

Siyaset 08.07.2021 - 17:05, Güncelleme: 08.07.2021 - 17:06
 

“Erken seçim!”

CHP Kocaeli İl Başkanı Yıldızlı, “Tek adam rejimi yoksulluk ve açlık getirdi. Bu düzenden kurtulmanın tek şartı erken seçim” dedi.

CHP, ‘Ekonomik buhran ve iktidarın dayattığı zamlara ilişkin’81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Eş zamanlı basın açıklamasına CHP Kocaeli İl Bakanı Harun Özgür Yıldızlı da katıldı. İl binasında gerçekleştirilen açıklamaya İl Başkan Vekili Bülent Sarı İlçe Başkanı Tevfik Mayda, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı. Yıldızlı yaptığı açıklamada ekonomik kriz buhrana dönüştüğünü ifade ederek, “Ülke olarak derin bir ekonomik buhranın içinden geçiyoruz. 2018 yılının Temmuz ayında ucube tek adam rejiminin yürürlüğe girmesiyle ekonomik kriz şiddetini artırdı. Kriz vatandaşların canını daha çok yakar hale geldi. Halkı Covid-19yla mücadelede yalnız bırakmasıyla kriz tam bir buhrana dönüştü. Geldiğimiz noktada milyonlarca emekçi memur çiftçi emekli esnaf öğrenci buhranın ortasında yaşam mücadelesi veriyor. Milyonlarca işsiz de hayat pahalılığı, yoksulluk ve maalesef açlıkla boğuşuyor. Saraylardan ülkeyi yönetenler milyonarın sırtına yeni yükler bindiriyor” ifadelerini kullandı. BOZUK DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ Hükümetin “Temmuz ayında ekonomi şahlanacak” sözünü hatırlatan Yıldızlı, “Temmuz ayıyla beraber zam yağmuru hızlandı. Anlaşılan o ki şahlanan milyonlar değil bir avuç imtiyazlı insan olacak. Çünkü Saray halkın ihtiyaçlarına ve sıkıntılarına sırtını tamamen dönmüştür. Bozuk düzeni bizler değiştireceğiz. 1 Temmuz itibariyle elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12, sanayi kuruluş kullanılan doğalgaza yüzde 20, LPG’ye 60 KRŞ, öğrenci harçlarına yüzde 10 zam yapıldı. Sene başından beri elektriğe yüzde 22, doğalgaz yüzde 22 zam yapılmış oldu. Ucube tek adam rejimi devreye girdiğinden beri elektrik faturaları 8, doğalgaz faturaları 13 kez zamlandı. Bu bozuk düzen vatandaşa işsizlik ve açlık getirdi” dedi. İKTİDARIN DEĞİŞMESİ ŞART İktidarın değişmesi gerektiğini vurgulayan Yıldızlı, “İktidar tarafından yalnız bırakılan halk ucube tek adam rejimin sonuçlarını artık kaldıramıyor. İktidarın siyasi ve ekonomik tercihleri bize bunları yaşamayı dayatıyor. Bizler kaynakları halk yararına kullanacağız. Bu kötü gidişi değiştireceğiz. Türkiye’nin bu sorunlardan kurtulmanın tek yolu iktidar değişiminden geçiyor. Güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye ulaşacağız. Vatandaşa hesap verme temelini ele alan hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz. Meclise gönderdiğiniz fezlekeler tehditler ve zorbalıklar bizleri korkutamaz. Zerre kadar çekinmiyor, korkmuyoruz. Türkiye’yi yönetecek kadrolarımız hazır. Tüm bunlar için hiç vakit geçirmeden hemen erken seçim şart” diye konuştu.  
CHP Kocaeli İl Başkanı Yıldızlı, “Tek adam rejimi yoksulluk ve açlık getirdi. Bu düzenden kurtulmanın tek şartı erken seçim” dedi.

CHP, ‘Ekonomik buhran ve iktidarın dayattığı zamlara ilişkin’81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Eş zamanlı basın açıklamasına CHP Kocaeli İl Bakanı Harun Özgür Yıldızlı da katıldı. İl binasında gerçekleştirilen açıklamaya İl Başkan Vekili Bülent Sarı İlçe Başkanı Tevfik Mayda, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı. Yıldızlı yaptığı açıklamada ekonomik kriz buhrana dönüştüğünü ifade ederek, “Ülke olarak derin bir ekonomik buhranın içinden geçiyoruz. 2018 yılının Temmuz ayında ucube tek adam rejiminin yürürlüğe girmesiyle ekonomik kriz şiddetini artırdı. Kriz vatandaşların canını daha çok yakar hale geldi. Halkı Covid-19yla mücadelede yalnız bırakmasıyla kriz tam bir buhrana dönüştü. Geldiğimiz noktada milyonlarca emekçi memur çiftçi emekli esnaf öğrenci buhranın ortasında yaşam mücadelesi veriyor. Milyonlarca işsiz de hayat pahalılığı, yoksulluk ve maalesef açlıkla boğuşuyor. Saraylardan ülkeyi yönetenler milyonarın sırtına yeni yükler bindiriyor” ifadelerini kullandı.

BOZUK DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Hükümetin “Temmuz ayında ekonomi şahlanacak” sözünü hatırlatan Yıldızlı, “Temmuz ayıyla beraber zam yağmuru hızlandı. Anlaşılan o ki şahlanan milyonlar değil bir avuç imtiyazlı insan olacak. Çünkü Saray halkın ihtiyaçlarına ve sıkıntılarına sırtını tamamen dönmüştür. Bozuk düzeni bizler değiştireceğiz. 1 Temmuz itibariyle elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12, sanayi kuruluş kullanılan doğalgaza yüzde 20, LPG’ye 60 KRŞ, öğrenci harçlarına yüzde 10 zam yapıldı. Sene başından beri elektriğe yüzde 22, doğalgaz yüzde 22 zam yapılmış oldu. Ucube tek adam rejimi devreye girdiğinden beri elektrik faturaları 8, doğalgaz faturaları 13 kez zamlandı. Bu bozuk düzen vatandaşa işsizlik ve açlık getirdi” dedi.

İKTİDARIN DEĞİŞMESİ ŞART

İktidarın değişmesi gerektiğini vurgulayan Yıldızlı, “İktidar tarafından yalnız bırakılan halk ucube tek adam rejimin sonuçlarını artık kaldıramıyor. İktidarın siyasi ve ekonomik tercihleri bize bunları yaşamayı dayatıyor. Bizler kaynakları halk yararına kullanacağız. Bu kötü gidişi değiştireceğiz. Türkiye’nin bu sorunlardan kurtulmanın tek yolu iktidar değişiminden geçiyor. Güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye ulaşacağız. Vatandaşa hesap verme temelini ele alan hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz. Meclise gönderdiğiniz fezlekeler tehditler ve zorbalıklar bizleri korkutamaz. Zerre kadar çekinmiyor, korkmuyoruz. Türkiye’yi yönetecek kadrolarımız hazır. Tüm bunlar için hiç vakit geçirmeden hemen erken seçim şart” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.