Esnaf İçin Ticari Akaryakıt Önerisi

Ekonomi 30.10.2021 - 13:46, Güncelleme: 30.10.2021 - 13:46
 

Esnaf İçin Ticari Akaryakıt Önerisi

Esnaf İçin Ticari Akaryakıt Önerisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nu, ticari araçlar için ticari akaryakıt verilmesini önerdi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıta gelen zamlar karşısında esnafın zorlandığını ve bu zamların A'dan Z'ye tüm ürünleri olumsuz etkilediğini belirtti. “ESNAFIMIZ KENDİNDEN TASARRUF EDİYOR” Palandöken bu yıl benzine 1 lira 20 kuruş, motorine 1 lira 59 kuruş, LPG'ye ise 1 lira 84 kuruş zam yapıldığını hatırlatarak; akaryakıt zamlarının, yolcu ve yük taşımacılığında doğrudan maliyeti artırarak kazancın azalmasına sebep olduğunu vurguladı. Palandöken, “Esnafımız zamlar karşısında zorlanırken fiyatları vatandaşa yansıtmamak için kendinden tasarruf ediyor. Esnafın zorlanması doğrudan vatandaşın cebine yansıyor. Bu da enflasyon başta olmak üzere ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Ticari araçlar için ticari akaryakıt verilmesi şu an en önemli beklenti haline geldi.” dedi. MALİYET ARTIŞINA ÇÖZÜM: İCRALARI DURDURUN Zorunlu köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin de önemli maliyet kalemlerinden olduğunu dile getiren Palandöken, bu ücretlerin, salgının etkileri tamamen azalana kadar esnaftan alınmaması gerektiğini belirtti. Salgın süresince bu geçişler nedeniyle gelen cezalar ve bu cezalardan doğan icraların da durdurulmasını talep eden Palandöken, “Şoför esnafımızın maliyetini artıran durumların çözülmesi, vatandaşın da cebini doğrudan etkiler. Esnafımız maliyetleri artmadığı sürece hiçbir ücrete zam yapmaz. Dolayısıyla piyasalarda fiyat artışlarının müsebbibi olarak gösterilen esnafımızın bu zan altında kalmaması için ticari akaryakıt ve zorunlu köprü otoyol geçişlerinde destek verilmeli.” diye konuştu.  
Esnaf İçin Ticari Akaryakıt Önerisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nu, ticari araçlar için ticari akaryakıt verilmesini önerdi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıta gelen zamlar karşısında esnafın zorlandığını ve bu zamların A'dan Z'ye tüm ürünleri olumsuz etkilediğini belirtti.

“ESNAFIMIZ KENDİNDEN TASARRUF EDİYOR”

Palandöken bu yıl benzine 1 lira 20 kuruş, motorine 1 lira 59 kuruş, LPG'ye ise 1 lira 84 kuruş zam yapıldığını hatırlatarak; akaryakıt zamlarının, yolcu ve yük taşımacılığında doğrudan maliyeti artırarak kazancın azalmasına sebep olduğunu vurguladı.

Palandöken, “Esnafımız zamlar karşısında zorlanırken fiyatları vatandaşa yansıtmamak için kendinden tasarruf ediyor. Esnafın zorlanması doğrudan vatandaşın cebine yansıyor. Bu da enflasyon başta olmak üzere ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Ticari araçlar için ticari akaryakıt verilmesi şu an en önemli beklenti haline geldi.” dedi.

MALİYET ARTIŞINA ÇÖZÜM: İCRALARI DURDURUN

Zorunlu köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin de önemli maliyet kalemlerinden olduğunu dile getiren Palandöken, bu ücretlerin, salgının etkileri tamamen azalana kadar esnaftan alınmaması gerektiğini belirtti.

Salgın süresince bu geçişler nedeniyle gelen cezalar ve bu cezalardan doğan icraların da durdurulmasını talep eden Palandöken, “Şoför esnafımızın maliyetini artıran durumların çözülmesi, vatandaşın da cebini doğrudan etkiler. Esnafımız maliyetleri artmadığı sürece hiçbir ücrete zam yapmaz. Dolayısıyla piyasalarda fiyat artışlarının müsebbibi olarak gösterilen esnafımızın bu zan altında kalmaması için ticari akaryakıt ve zorunlu köprü otoyol geçişlerinde destek verilmeli.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.