Farabi’den psikososyal destek hattı hizmeti!

Darıca 25.05.2021 - 17:00, Güncelleme: 25.05.2021 - 17:00
 

Farabi’den psikososyal destek hattı hizmeti!

Farabi’den psikososyal destek hattı hizmeti!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikososyal destek hattı hizmet vermeye devam ediyor. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, psikososyal destek hattı kurdu. Psikososyal destek hattı ile Sağlık çalışanlarının ve vatandaşların yaşayacakları sorunlara destek olacaklarını açıklayan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri; “Vatandaşların ve sağlık çalışanlarının yaşayabilecekleri kaygı, stres vb. durumlar ile ruhsal hastalığı olan ve desteklenmesi gereken bireylerin psikolojik ve sosyal desteğe daha fazla ihtiyaç duyabilecekleri düşünülerek gerekli desteğin sağlanması amacıyla Psiko-sosyal Destek Hizmetleri Danışma Hatları kuruldu. Kurulan bu destek hattına 0262 655 61 89 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Hafta içi mesai saatleri içerisinde ulaşabileceğiniz bu destek hattında; sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve çocuk gelişim uzmanından oluşan ekipler hizmet vermeye çalışacaktır” dedi. ÖZLEM, KORKU, ENDİŞE, ÇARESİZLİK... Açıklamasını sürdüren yetkililer, “Psikososyal Destek Hattı, günlük yaşam rutinlerinin değişmesi, pandemi sürecine dair belirsizlik, kişinin hayatı üzerindeki kontrol hissinin azalması, sosyal mesafelendirme ya da karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, sevdiklerine hastalık bulaştırmaya dair ve sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamakta güçlük, karar verememe, yalnızca olumsuz düşüncelere odaklanma, sorumlulukların ertelenmesi ya da önemsenmemesi gibi endişeleri yaşayanlara, psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilmektedir” ifadelerini kullandılar.
Farabi’den psikososyal destek hattı hizmeti!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikososyal destek hattı hizmet vermeye devam ediyor. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, psikososyal destek hattı kurdu. Psikososyal destek hattı ile Sağlık çalışanlarının ve vatandaşların yaşayacakları sorunlara destek olacaklarını açıklayan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri; “Vatandaşların ve sağlık çalışanlarının yaşayabilecekleri kaygı, stres vb. durumlar ile ruhsal hastalığı olan ve desteklenmesi gereken bireylerin psikolojik ve sosyal desteğe daha fazla ihtiyaç duyabilecekleri düşünülerek gerekli desteğin sağlanması amacıyla Psiko-sosyal Destek Hizmetleri Danışma Hatları kuruldu. Kurulan bu destek hattına 0262 655 61 89 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Hafta içi mesai saatleri içerisinde ulaşabileceğiniz bu destek hattında; sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve çocuk gelişim uzmanından oluşan ekipler hizmet vermeye çalışacaktır” dedi.

ÖZLEM, KORKU, ENDİŞE, ÇARESİZLİK...

Açıklamasını sürdüren yetkililer, “Psikososyal Destek Hattı, günlük yaşam rutinlerinin değişmesi, pandemi sürecine dair belirsizlik, kişinin hayatı üzerindeki kontrol hissinin azalması, sosyal mesafelendirme ya da karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, sevdiklerine hastalık bulaştırmaya dair ve sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamakta güçlük, karar verememe, yalnızca olumsuz düşüncelere odaklanma, sorumlulukların ertelenmesi ya da önemsenmemesi gibi endişeleri yaşayanlara, psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilmektedir” ifadelerini kullandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.