19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Faruk Yalçın’ın projesinde ikinci aşama tamam!

Darıca 27.09.2021 - 16:49, Güncelleme: 27.09.2021 - 16:49
 

Faruk Yalçın’ın projesinde ikinci aşama tamam!

Faruk Yalçın’ın projesinde ikinci aşama tamam!

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su ürünleri Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projede, nesli tehlike altında bulunan endemik yosun balıklarından Dişli sazan (Anatolichthys sp.) türlerinin üreme programı kapsamında saha çalışmalarının 2. Bölümü gerçekleştirildi. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “FYZoo olarak, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su ürünleri Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projede, nesli tehlike altında bulunan endemik yosun balıklarından Dişli sazan (Anatolichthys sp.) türlerinin üreme programı kapsamında saha çalışmalarının 2. bölümünü gerçekleştirdik. Saha çalışmalarında FYZoo ekibine Prof. Dr. Fahrettin Küçük ve Prof. Dr. İskender Gülle eşlik etti. Projenin 2. bölümünde Burdur ve Isparta bölgesine ait endemik balık türlerinin örneklerini bulmak için Burdur gölü, Eğirdirı gölü ve Beyşehir göllerinde örnekleme çalışmaları yapıldı. YAŞAM ALANLARI DARALDI Farklı dişli sazan türleri ve bölgedeki endemik bitkiler yapılan saha çalışmasının ardından özel hazırlanmış su tankları içinde parkımıza getirildi. Yapılan çalışmada bölgedeki su kaynaklarının giderek azaldığı, balık ve bitki türlerinin yaşam alanlarının daraldığı gözlemlendi. Şu an parkımızda uygun koşullar altında üreme programına alınmış olan Dişli sazan türlerinin önümüzdeki yıl örnekleme yapılan doğal yaşam alanlarına geri bırakılmasını planlıyoruz.”
Faruk Yalçın’ın projesinde ikinci aşama tamam!

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su ürünleri Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projede, nesli tehlike altında bulunan endemik yosun balıklarından Dişli sazan (Anatolichthys sp.) türlerinin üreme programı kapsamında saha çalışmalarının 2. Bölümü gerçekleştirildi.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “FYZoo olarak, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su ürünleri Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projede, nesli tehlike altında bulunan endemik yosun balıklarından Dişli sazan (Anatolichthys sp.) türlerinin üreme programı kapsamında saha çalışmalarının 2. bölümünü gerçekleştirdik. Saha çalışmalarında FYZoo ekibine Prof. Dr. Fahrettin Küçük ve Prof. Dr. İskender Gülle eşlik etti. Projenin 2. bölümünde Burdur ve Isparta bölgesine ait endemik balık türlerinin örneklerini bulmak için Burdur gölü, Eğirdirı gölü ve Beyşehir göllerinde örnekleme çalışmaları yapıldı.

YAŞAM ALANLARI DARALDI

Farklı dişli sazan türleri ve bölgedeki endemik bitkiler yapılan saha çalışmasının ardından özel hazırlanmış su tankları içinde parkımıza getirildi. Yapılan çalışmada bölgedeki su kaynaklarının giderek azaldığı, balık ve bitki türlerinin yaşam alanlarının daraldığı gözlemlendi. Şu an parkımızda uygun koşullar altında üreme programına alınmış olan Dişli sazan türlerinin önümüzdeki yıl örnekleme yapılan doğal yaşam alanlarına geri bırakılmasını planlıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.