FAZ-2 çalışmaları Haziran’da başlıyor

Gebze 21.05.2021 - 09:50, Güncelleme: 21.05.2021 - 09:50
 

FAZ-2 çalışmaları Haziran’da başlıyor

Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM’da devam eden yerli aşının FAZ-2 çalışmaları Haziran ayında başlayacak.

Gebze TÜBİTAK MAM’da devam eden yerli aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yetkililer, aşı tesisisin Türkiye’deki aşı ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacağını belirtiyor. FAZ-1 çalışmalarına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal gönüllü olmuştu. Faz-2 çalışmalarına başlanılması için üretimler TÜBİTAK MAM’da tamamlandı. FAZ-2 çalışmaları Haziran ayı içerisinde başlayacak. DÜNYANIN EN İYİ EKİPMANLARI Geçen yıldan bu yana da koronavirüs aşısı için çalışılan tesisin yapımı 2018 yılında başlamış ve milyonlarca dolar yatırım alarak dünyanın en iyi ekipmanlarını barındırıyor. Tesis Türkiye’nin yıllık ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak kapasitede olacak. Yerli aşı, Türkiye’de uygulamaya başlanan aşıların aksine, subkutan enjeksiyonu yöntemiyle koldan kas içine değil deri altına yapılıyor. İlk doz ile ikinci doz arasında 21 gün bulunuyor.
Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM’da devam eden yerli aşının FAZ-2 çalışmaları Haziran ayında başlayacak.

Gebze TÜBİTAK MAM’da devam eden yerli aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yetkililer, aşı tesisisin Türkiye’deki aşı ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacağını belirtiyor. FAZ-1 çalışmalarına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal gönüllü olmuştu. Faz-2 çalışmalarına başlanılması için üretimler TÜBİTAK MAM’da tamamlandı. FAZ-2 çalışmaları Haziran ayı içerisinde başlayacak.

DÜNYANIN EN İYİ EKİPMANLARI

Geçen yıldan bu yana da koronavirüs aşısı için çalışılan tesisin yapımı 2018 yılında başlamış ve milyonlarca dolar yatırım alarak dünyanın en iyi ekipmanlarını barındırıyor. Tesis Türkiye’nin yıllık ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak kapasitede olacak. Yerli aşı, Türkiye’de uygulamaya başlanan aşıların aksine, subkutan enjeksiyonu yöntemiyle koldan kas içine değil deri altına yapılıyor. İlk doz ile ikinci doz arasında 21 gün bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.