19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze burada nefes alacak

Gebze 20.05.2021 - 11:02, Güncelleme: 20.05.2021 - 11:02
 

Gebze burada nefes alacak

2021 Ocak ayında ihaleye çıkacak olan Gebze Millet Bahçesi 25 Mayıs’ta ihaleye çıkıyor. Gebze’nin nefes alacağı alanlardan biri olacak Millet Bahçesi tam 393 bin metrekare alana sahip.

Gebze Askeri Kışlası’na yapılması planlanan Gebze Millet Bahçesi tam 393 bin metrekare olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmıştı. Onaylanan planla birlikte Gebze, Türkiye’nin en büyük millet bahçesine sahip olacak. Millet bahçesinde sosyal donatı alanları, kamu binaları, okullar ve galericiler sitesi yer alacak. YAŞAM MERKEZİ OLACAK TOKİ, söz konusu Millet Bahçesi’nin ihale ilanını yayınladı. İhale, online olacak ve 25 Mayıs Salı günü yapılacak. Gebze Askeri Kışlası’nda yapımı planlanan millet bahçesi aynı zamanda bir deprem toplanma merkezi olacak. Alt yapısını acil durum anında kullanıma çok kısa sürede hazır hale getirilecek millet bahçesi, acil durum anına kadar kapısına kilit vurulmadan yaşayan bir merkez haline gelecek. BÜYÜKAKIN BÜYÜK ÇABA SARF ETMİŞTİ Gebze Askeri Kışlası seçim öncesinde tamamen TOKİ’nin mülkiyetinde bir alan olması sebebiyle toplu konut projesi gerçekleştirecekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli’ne geldiğinde istekler doğrultusunda Gebze askeri Kışlası’nın 400 dönümünün Millet Bahçesi olacağını dile getirmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da Gebze Askeri Kışlası’nı TOKİ’den almak için Kandıra’da Sekmanlı-Sepetçiler bölgesinde 1 milyon 600 bin metrekare tapulu yerini TOKİ’ye devretmişti.    
2021 Ocak ayında ihaleye çıkacak olan Gebze Millet Bahçesi 25 Mayıs’ta ihaleye çıkıyor. Gebze’nin nefes alacağı alanlardan biri olacak Millet Bahçesi tam 393 bin metrekare alana sahip.

Gebze Askeri Kışlası’na yapılması planlanan Gebze Millet Bahçesi tam 393 bin metrekare olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmıştı. Onaylanan planla birlikte Gebze, Türkiye’nin en büyük millet bahçesine sahip olacak. Millet bahçesinde sosyal donatı alanları, kamu binaları, okullar ve galericiler sitesi yer alacak.

YAŞAM MERKEZİ OLACAK

TOKİ, söz konusu Millet Bahçesi’nin ihale ilanını yayınladı. İhale, online olacak ve 25 Mayıs Salı günü yapılacak. Gebze Askeri Kışlası’nda yapımı planlanan millet bahçesi aynı zamanda bir deprem toplanma merkezi olacak. Alt yapısını acil durum anında kullanıma çok kısa sürede hazır hale getirilecek millet bahçesi, acil durum anına kadar kapısına kilit vurulmadan yaşayan bir merkez haline gelecek.

BÜYÜKAKIN BÜYÜK ÇABA SARF ETMİŞTİ

Gebze Askeri Kışlası seçim öncesinde tamamen TOKİ’nin mülkiyetinde bir alan olması sebebiyle toplu konut projesi gerçekleştirecekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli’ne geldiğinde istekler doğrultusunda Gebze askeri Kışlası’nın 400 dönümünün Millet Bahçesi olacağını dile getirmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da Gebze Askeri Kışlası’nı TOKİ’den almak için Kandıra’da Sekmanlı-Sepetçiler bölgesinde 1 milyon 600 bin metrekare tapulu yerini TOKİ’ye devretmişti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.