Gebze’de atık yağ denetimleri sürüyor

Gebze 27.04.2016 - 10:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze’de atık yağ denetimleri sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gebze Belediyesi’ne yetki devri yapılan Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği gereğince ilçede başlatılan denetimler sürüyor.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda denetimlerini sıklaştıran Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol ekipleri ilçedeki lokanta, fastfood, otel, yemek sitesi ve benzeri işletmeleri ziyaret ediyor. Ekipler gerçekleştirdikleri denetimlerde, atık yağ toplama protokolü olmayan firmalara lisanslı firmalar ile protokol yapmaları doğrultusunda tebligat yapıyor.  İşletmelere verilen süre içerisinde lisanslı firmalarla protokollerinin yapılarak çıkan atık yağların biodizel’e dönüştürülmesi sağlanıyor. DENETİMLER SÜRECEK Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Gebzelilerin daha sağlıklı ürünleri tüketebilmeleri için kızartılmış ürünlerin satışı yapılan işletmelere yönelik denetimler artarak devam edecek. Kızartmalarda kullanılan yağların kullanım sonrası atıklarının biodizele dönüştürülmesinin yanı sıra kullanım süreleri de yine ekipler tarafından kontrol ediliyor. Bilgi ve şikayetler için 642 10 10 VE WHATSP HATTI 0537 642 10 10 numaralı Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre ve Kontrol Servisine bildirebilirsiniz.  
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gebze Belediyesi’ne yetki devri yapılan Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği gereğince ilçede başlatılan denetimler sürüyor.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda denetimlerini sıklaştıran Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol ekipleri ilçedeki lokanta, fastfood, otel, yemek sitesi ve benzeri işletmeleri ziyaret ediyor. Ekipler gerçekleştirdikleri denetimlerde, atık yağ toplama protokolü olmayan firmalara lisanslı firmalar ile protokol yapmaları doğrultusunda tebligat yapıyor.  İşletmelere verilen süre içerisinde lisanslı firmalarla protokollerinin yapılarak çıkan atık yağların biodizel’e dönüştürülmesi sağlanıyor.

DENETİMLER SÜRECEK

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Gebzelilerin daha sağlıklı ürünleri tüketebilmeleri için kızartılmış ürünlerin satışı yapılan işletmelere yönelik denetimler artarak devam edecek. Kızartmalarda kullanılan yağların kullanım sonrası atıklarının biodizele dönüştürülmesinin yanı sıra kullanım süreleri de yine ekipler tarafından kontrol ediliyor. Bilgi ve şikayetler için 642 10 10 VE WHATSP HATTI 0537 642 10 10 numaralı Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre ve Kontrol Servisine bildirebilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.