Gebze’de çalışmalara hız verildi

Gebze 28.07.2021 - 15:12, Güncelleme: 28.07.2021 - 15:13
 

Gebze’de çalışmalara hız verildi

Gebze’de kurulu bulunan TÜBİTAK MAM Kimyasal Teknoloji Enstitüsü, Kimyasal & Biyolojik savaş ajanları ile patlayıcıların tespitine yönelik çalışmalarına hız verdi.

Enstitüden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son dönemde enstitümüz Kimyasal & Biyolojik savaş ajanları ile patlayıcıların tespitine yönelik çalışmalarına hız vermiştir. Bu kapsamda kurduğumuz altyapı ve geliştirdiğimiz iş birlikleri ile ekibimiz deneyimini arttırmaktadır. Bu doğrultuda yetkinliğini ulusal ve uluslararası platformlarda göstermek ve kanıtlamak için Mayıs ayı içinde Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’nün (KSYÖ) organize ettiği yeterlilik testlerine deneme amaçlı katılım sağlamıştır. 29 Haziran’da KSYÖ yetkilileri ile enstitümüzün yeterlilik testi sonuç raporu hakkında çevrimiçi olarak değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. FARKLI ÜLKELER İLE İLETİŞİME GEÇME FIRSATI KSYÖ yetkilileri tarafından, sunulan test raporu sonuçlarının, format ve içerik açısından başarılı olduğu belirtilmiş ve bundan sonraki testlere katılımımız tavsiye edilmiştir. Ayrıca KSYÖ’nün 29 ve 30 Haziran tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlediği ve tüm katılımcı laboratuvarlar için düzenlenen genel değerlendirme toplantısı ve çalıştayına katılım sağlanmıştır.  Söz konusu etkinliğe katılım ile enstitümüz, KSYÖ’nün yasaklı kimyasal listesinde yer alan kontrole tabii maddelerin ve bu maddelerin prekürsörlerinin testleri konusunda deneyim kazanmış ve farklı ülkelerdeki laboratuvarlar ile iletişime geçme fırsatı yakalamıştır.”
Gebze’de kurulu bulunan TÜBİTAK MAM Kimyasal Teknoloji Enstitüsü, Kimyasal & Biyolojik savaş ajanları ile patlayıcıların tespitine yönelik çalışmalarına hız verdi.

Enstitüden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son dönemde enstitümüz Kimyasal & Biyolojik savaş ajanları ile patlayıcıların tespitine yönelik çalışmalarına hız vermiştir. Bu kapsamda kurduğumuz altyapı ve geliştirdiğimiz iş birlikleri ile ekibimiz deneyimini arttırmaktadır. Bu doğrultuda yetkinliğini ulusal ve uluslararası platformlarda göstermek ve kanıtlamak için Mayıs ayı içinde Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’nün (KSYÖ) organize ettiği yeterlilik testlerine deneme amaçlı katılım sağlamıştır. 29 Haziran’da KSYÖ yetkilileri ile enstitümüzün yeterlilik testi sonuç raporu hakkında çevrimiçi olarak değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

FARKLI ÜLKELER İLE İLETİŞİME GEÇME FIRSATI

KSYÖ yetkilileri tarafından, sunulan test raporu sonuçlarının, format ve içerik açısından başarılı olduğu belirtilmiş ve bundan sonraki testlere katılımımız tavsiye edilmiştir. Ayrıca KSYÖ’nün 29 ve 30 Haziran tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlediği ve tüm katılımcı laboratuvarlar için düzenlenen genel değerlendirme toplantısı ve çalıştayına katılım sağlanmıştır.  Söz konusu etkinliğe katılım ile enstitümüz, KSYÖ’nün yasaklı kimyasal listesinde yer alan kontrole tabii maddelerin ve bu maddelerin prekürsörlerinin testleri konusunda deneyim kazanmış ve farklı ülkelerdeki laboratuvarlar ile iletişime geçme fırsatı yakalamıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.