Gebze’de Marmara’ya ortak çözüm!

Gebze 29.06.2021 - 15:38, Güncelleme: 29.06.2021 - 15:38
 

Gebze’de Marmara’ya ortak çözüm!

Gebze’de Marmara’ya ortak çözüm!

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunu sonrası Marmara Belediyeler Birliği ve TÜBİTAK MAM tarafından ortak çalışma başlatıldı. Ayda bir toplanacak olan Bilim Kurulu’nun Marmara Denizi’nde yaşanan kirlilikle ilgili çözüm önerisinde bulunacak. Marmara Denizi'ni tehdit eden müsilajdan temizlemek için oluşturulan 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı’nın ilk maddesine göre kurulan Bilim ve Teknik Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye’nin değişik üniversitelerinden 21 bilim insanından oluşan kurula Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da eşlik etti. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Geçtiğimiz günlerde bilim ve teknik kurulunun çalışmalara başlayacağını söylemiştik. Bakanlığın açıkladığı 22 maddelik eylem planının birinci maddesi ele alınacak. Bilim ve teknik kurulu üyelerimizin önerilerini Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olarak biz de kamuoyu ile paylaşacağız. Bilim kurulu üyelerimizin bu çalışmaya zaman ayırdıkları için teşekkür ediyoruz” dedi. MARMARA İÇİN ÇEVRE AJANSI KURULDU Tüm Marmara’yı Büyükşehir Belediyesi uçağı ile denetlemek istediklerini bakanlığa bildirdiklerini ve bunun için de çevre ajansı kurulduğunu söyleyen Büyükakın; “Uçağımızın uçtuğu şartlara göre avartajları ve dezavantajları var. İHA benzeri bir araçları denetimleri tüm Marmara’ya yayabiliriz” dedi. DİĞER DENİZLERE DE KATKI SUNAR TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da bilim ve teknik kurulu ile sorumluluklarının daha da arttığını söyledi. Mandal, çalışmalara 11 kurumdan 21 bilim adamı ile başladıklarını ifade ederek, olayın orta, kısa ve uzun vadeli çözüme katkı sunacağını ifade etti. Çalışmaların sadece Marmara’ya değil diğer tüm denizlere de katkı sunabileceğini ifade eden Mandal, “Kurulumuzda fizik, kimya ve biyoteknik alanında katkı sunabilecek bilim insanları var. Bu işin bir de halk sağlığı boyutunu ilgilendiren ve iklim değişikliğine yol açabilecek boyutu da var. Kurulumuz ayda bir toplantı yapacak ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşılacak ve bu çalışmalarda yola çıkarak gerçekçi bir yol haritası sunacağız” dedi.
Gebze’de Marmara’ya ortak çözüm!

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunu sonrası Marmara Belediyeler Birliği ve TÜBİTAK MAM tarafından ortak çalışma başlatıldı. Ayda bir toplanacak olan Bilim Kurulu’nun Marmara Denizi’nde yaşanan kirlilikle ilgili çözüm önerisinde bulunacak.

Marmara Denizi'ni tehdit eden müsilajdan temizlemek için oluşturulan 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı’nın ilk maddesine göre kurulan Bilim ve Teknik Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye’nin değişik üniversitelerinden 21 bilim insanından oluşan kurula Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da eşlik etti. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Geçtiğimiz günlerde bilim ve teknik kurulunun çalışmalara başlayacağını söylemiştik. Bakanlığın açıkladığı 22 maddelik eylem planının birinci maddesi ele alınacak. Bilim ve teknik kurulu üyelerimizin önerilerini Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olarak biz de kamuoyu ile paylaşacağız. Bilim kurulu üyelerimizin bu çalışmaya zaman ayırdıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

MARMARA İÇİN ÇEVRE AJANSI KURULDU

Tüm Marmara’yı Büyükşehir Belediyesi uçağı ile denetlemek istediklerini bakanlığa bildirdiklerini ve bunun için de çevre ajansı kurulduğunu söyleyen Büyükakın; “Uçağımızın uçtuğu şartlara göre avartajları ve dezavantajları var. İHA benzeri bir araçları denetimleri tüm Marmara’ya yayabiliriz” dedi.

DİĞER DENİZLERE DE KATKI SUNAR

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da bilim ve teknik kurulu ile sorumluluklarının daha da arttığını söyledi. Mandal, çalışmalara 11 kurumdan 21 bilim adamı ile başladıklarını ifade ederek, olayın orta, kısa ve uzun vadeli çözüme katkı sunacağını ifade etti. Çalışmaların sadece Marmara’ya değil diğer tüm denizlere de katkı sunabileceğini ifade eden Mandal, “Kurulumuzda fizik, kimya ve biyoteknik alanında katkı sunabilecek bilim insanları var. Bu işin bir de halk sağlığı boyutunu ilgilendiren ve iklim değişikliğine yol açabilecek boyutu da var. Kurulumuz ayda bir toplantı yapacak ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşılacak ve bu çalışmalarda yola çıkarak gerçekçi bir yol haritası sunacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.