Gebze’de Online İmar Yönetim Sistemi Başladı

Kocaeli 22.03.2022 - 15:21, Güncelleme: 22.03.2022 - 15:21
 

Gebze’de Online İmar Yönetim Sistemi Başladı

Gebze’de Online İmar Yönetim Sistemi Başladı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün talimatları doğrultusunda e-belediyecilik (online belediyecilik) çalışmalarına hız verildiği Gebze Belediyesi’nde yeni hizmetler vatandaşın kullanımına sunulmaya devam ediyor. Gebze Belediyesi’nin resmi internet sitesi gebze.bel.tr adresindeki  e-belediye sekmesinde sunulan hizmetlerle vatandaşlar işlemlerini belediyeye gelmeden gerçekleştirmeye devam ediyor. Lansmanı Ramazan Bayramı sonrası yapılacak olan “imar yönetim sistemi”  ile Kocaeli’de bir ilki gerçekleştiren Gebze Belediyesi zaman kaybı ve kağıt-kırtasiye israfını engelleyecek ayrıca tüm işlemler tek bir uygulamayla yönetilebilecek. VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK Gebze’de ya da farklı şehirlerde bulunan yapı sahipleri ve müellifler bu sistem üzerinden çalışabilecektir. Şeffaf bir şekilde işleyen sistemde; talep ve personel işleyişi anlık olarak takip edilebilmektedir. Süreç kontrollerinin kısa sürede sistem üzerinden yapılabildiği İmar Yönetim Sistemi ile tarama, arşivleme, çıktı gibi maliyetlerin azaltılmasına olanak da sağlanmaktadır. Evrakların defa etle elden ibra edilmesinin önüne geçilen İmar Yönetim Sistemi ile yapı sahibi, vatandaşların ve proje müelliflerinin de belediye gelmeden işlemlerini yapabilmelerine imkan sağlarken zamandan da tasarruf edilmiş olmaktadır.   ONLİNE RAYİÇ SİSTEMİ Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Gebze Belediyesinin yeni proaktif hizmeti “e-moloz” ile vatandaşlar moloz hattını arayarak ya da online başvuru ekranından molozların alınma talebini Gebze Belediyesine iletebiliyor. İletilen taleplere istinaden moloz atığının Gebze Belediyesi ekiplerince alınması sağlanmaktadır. Bu sayede vatandaşlar belediyeye gelmeden işlemlerini online olarak yapabilecek.  Ülkemizde bir ilki gerçekleştiren Gebze Belediyesi, Tapu Kadastro Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği online rayiç servisi ile vatandaşların Gebze Belediyesi’ne gelmeden işlemlerini yapmasına olanak sağladı. Şu ana kadar 16 bin vatandaş bu sayede işlemlerini daha hızlı ve kısa sürede yapabildi. Gebze Belediyesinin bu hizmeti TBMM’de kanunlaşarak tüm belediyeler tarafından uygulanması zorunlu hale getirilmiştir. İŞYERİ RUHSAT BAŞVURU E-Asansör Tescil proaktif hizmeti ile Asansör firmaları asansör tescil belgelerini online işlem ile daha hızlı yapabilmektedir.  e-işyeri ruhsat  proaktif hizmeti ile vatandaşlar İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alma ya da güncelleme talebinde bulunabilmektedir. Ayrıca vatandaşlara faaliyet konusu, yer uygunluğu hakkında danışma ve ön bilgilendirme hizmeti sunulmaktadır. Proaktif bu uygulama sayesinde işlem sahibi kişi ve kurum temsilcileri belediyeye belgelerini almak için belediyeye gelmektedir.    
Gebze’de Online İmar Yönetim Sistemi Başladı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün talimatları doğrultusunda e-belediyecilik (online belediyecilik) çalışmalarına hız verildiği Gebze Belediyesi’nde yeni hizmetler vatandaşın kullanımına sunulmaya devam ediyor. Gebze Belediyesi’nin resmi internet sitesi gebze.bel.tr adresindeki  e-belediye sekmesinde sunulan hizmetlerle vatandaşlar işlemlerini belediyeye gelmeden gerçekleştirmeye devam ediyor. Lansmanı Ramazan Bayramı sonrası yapılacak olan “imar yönetim sistemi”  ile Kocaeli’de bir ilki gerçekleştiren Gebze Belediyesi zaman kaybı ve kağıt-kırtasiye israfını engelleyecek ayrıca tüm işlemler tek bir uygulamayla yönetilebilecek.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK

Gebze’de ya da farklı şehirlerde bulunan yapı sahipleri ve müellifler bu sistem üzerinden çalışabilecektir. Şeffaf bir şekilde işleyen sistemde; talep ve personel işleyişi anlık olarak takip edilebilmektedir. Süreç kontrollerinin kısa sürede sistem üzerinden yapılabildiği İmar Yönetim Sistemi ile tarama, arşivleme, çıktı gibi maliyetlerin azaltılmasına olanak da sağlanmaktadır. Evrakların defa etle elden ibra edilmesinin önüne geçilen İmar Yönetim Sistemi ile yapı sahibi, vatandaşların ve proje müelliflerinin de belediye gelmeden işlemlerini yapabilmelerine imkan sağlarken zamandan da tasarruf edilmiş olmaktadır.  

ONLİNE RAYİÇ SİSTEMİ

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Gebze Belediyesinin yeni proaktif hizmeti “e-moloz” ile vatandaşlar moloz hattını arayarak ya da online başvuru ekranından molozların alınma talebini Gebze Belediyesine iletebiliyor. İletilen taleplere istinaden moloz atığının Gebze Belediyesi ekiplerince alınması sağlanmaktadır. Bu sayede vatandaşlar belediyeye gelmeden işlemlerini online olarak yapabilecek.  Ülkemizde bir ilki gerçekleştiren Gebze Belediyesi, Tapu Kadastro Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği online rayiç servisi ile vatandaşların Gebze Belediyesi’ne gelmeden işlemlerini yapmasına olanak sağladı. Şu ana kadar 16 bin vatandaş bu sayede işlemlerini daha hızlı ve kısa sürede yapabildi. Gebze Belediyesinin bu hizmeti TBMM’de kanunlaşarak tüm belediyeler tarafından uygulanması zorunlu hale getirilmiştir.

İŞYERİ RUHSAT BAŞVURU

E-Asansör Tescil proaktif hizmeti ile Asansör firmaları asansör tescil belgelerini online işlem ile daha hızlı yapabilmektedir.  e-işyeri ruhsat  proaktif hizmeti ile vatandaşlar İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alma ya da güncelleme talebinde bulunabilmektedir. Ayrıca vatandaşlara faaliyet konusu, yer uygunluğu hakkında danışma ve ön bilgilendirme hizmeti sunulmaktadır. Proaktif bu uygulama sayesinde işlem sahibi kişi ve kurum temsilcileri belediyeye belgelerini almak için belediyeye gelmektedir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.