19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de sıkı denetim başlıyor

Gebze 24.02.2021 - 15:30, Güncelleme: 24.02.2021 - 15:30
 

Gebze’de sıkı denetim başlıyor

Gebze’de sıkı denetim başlıyor

Gebze’de yasakların azaltılması hatta tamamen ortadan kaldırılması amacıyla 10 gün tüm kurumların işbirliği ile daha etkin denetimler yapılacak. Yapılacak denetimlerle alakalı bilgilendirmede bulunan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “İçişleri Bakanlığı Covid-19 tedbirleri kapsamında Ağustos ayında hayata geçirilen İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM), ilçemizde denetimlere ara vermeden devam ediyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden vatandaşlarımız karşılaştıkları covid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları İlçe Salgın Denetim Merkezlerine anında iletebilmektedir. Aynı zamanda covid-19 tanısı veya temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona tabi tutulan kişilerinde izolasyon şartlarına uyup uymadıkları da mahalle denetim ekiplerince kontrol edilmektedir” dedi. 108 BİN GEBZELİ DENETLENDİ Covid-19 salgını ile mücadelenin başarısı ve salgının yayılımının kontrol altında tutulması açısından denetim faaliyetini yürüten ekiplere anlık ve güncel veri aktarılırken İlçe genelinde anlık planlama, yönlendirme ve takibi yapıldığını belirten Kaymakam Güler, ekiplerin 7/24 esasına göre faaliyet gösterdiğini, İSDEM üzerine kurulduğu günden bu zamana kadar 1.256 ihbar/şikayetin ulaştığını yine İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) yazılımı üzerinden gerçekleştirilen denetim sayısının 19.845 olduğunu belirtmiştir. Bunun yanında 108.463 vatandaşımızın izolasyon kurallarına uyup uymadıkları mahalle denetim ekiplerince kontrol edildiğini belirtti.
Gebze’de sıkı denetim başlıyor

Gebze’de yasakların azaltılması hatta tamamen ortadan kaldırılması amacıyla 10 gün tüm kurumların işbirliği ile daha etkin denetimler yapılacak.

Yapılacak denetimlerle alakalı bilgilendirmede bulunan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “İçişleri Bakanlığı Covid-19 tedbirleri kapsamında Ağustos ayında hayata geçirilen İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM), ilçemizde denetimlere ara vermeden devam ediyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden vatandaşlarımız karşılaştıkları covid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları İlçe Salgın Denetim Merkezlerine anında iletebilmektedir. Aynı zamanda covid-19 tanısı veya temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona tabi tutulan kişilerinde izolasyon şartlarına uyup uymadıkları da mahalle denetim ekiplerince kontrol edilmektedir” dedi.

108 BİN GEBZELİ DENETLENDİ

Covid-19 salgını ile mücadelenin başarısı ve salgının yayılımının kontrol altında tutulması açısından denetim faaliyetini yürüten ekiplere anlık ve güncel veri aktarılırken İlçe genelinde anlık planlama, yönlendirme ve takibi yapıldığını belirten Kaymakam Güler, ekiplerin 7/24 esasına göre faaliyet gösterdiğini, İSDEM üzerine kurulduğu günden bu zamana kadar 1.256 ihbar/şikayetin ulaştığını yine İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) yazılımı üzerinden gerçekleştirilen denetim sayısının 19.845 olduğunu belirtmiştir. Bunun yanında 108.463 vatandaşımızın izolasyon kurallarına uyup uymadıkları mahalle denetim ekiplerince kontrol edildiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.