Gebze’de üretilen güneş paneli göreve hazır!

Gebze 20.08.2021 - 10:00, Güncelleme: 20.08.2021 - 10:00
 

Gebze’de üretilen güneş paneli göreve hazır!

TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Fotovoltaik Teknolojiler Merkezi tarafından İMECE Uydusu için üretilen uzay kalifiye güneş paneli uçuş modeli uluslararası standartlara uygun olarak yer seviyesi kabul testlerini başarı ile tamamlanıp teslimatı gerçekleştirildi.

2015 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı desteğiyle ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonuyla TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Fotovoltaik Teknolojiler Merkezi bünyesinde gelecek nesil uydu projelerinde kullanılmak üzere uzay kalifiye güneş paneli geliştirilmesi hedeflenerek; bu hedef kapsamında uluslararası standartlarda tasarım, üretim ve test altyapıları kuruldu. Kurulan altyapı ve edinilen bilgi birikimi ile ülkemizde ilk defa yerli ve milli imkanlarla uluslararası standartlarda uzay kalifiye güneş paneli üretimi tamamlanıp, yer seviyesi kabul testlerini başarı ile geçmiş ve teslimatı gerçekleştirildi. 2022’DE FIRLATILACAK YER GÖZLEM UYDUSU İMECE’DE ANA YÜK OLARAK YER ALACAK Üretilen uzay kalifiye güneş paneli 2022 yılında fırlatılacak yer gözlem uydusu İMECE’de ana yük olarak yer alacak. TÜBİTAK MAM ME’de edinilen altyapı ve yetişmiş insan kaynağı ile tüm uyduların ihtiyacını karşılayabilecek katma değeri yüksek, stratejik, rekabetçi uzay kalifiye güneş panellerini üretme kabiliyetine ulaşıldı. Ülkemizin ithalat bağımlılığını azaltma, askeri ve istihbarat uygulamaları özelinde ithal ürünlere uygulanan ticaret kısıtlamalarının da önüne geçme, ilgili alanda üretim ve ihracat payını arttırma hedefleriyle; yeni nesil uydu projelerinde yer almak üzere tüm paydaşlarla işbirliklerinin sağlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Fotovoltaik Teknolojiler Merkezi tarafından İMECE Uydusu için üretilen uzay kalifiye güneş paneli uçuş modeli uluslararası standartlara uygun olarak yer seviyesi kabul testlerini başarı ile tamamlanıp teslimatı gerçekleştirildi.

2015 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı desteğiyle ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonuyla TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Fotovoltaik Teknolojiler Merkezi bünyesinde gelecek nesil uydu projelerinde kullanılmak üzere uzay kalifiye güneş paneli geliştirilmesi hedeflenerek; bu hedef kapsamında uluslararası standartlarda tasarım, üretim ve test altyapıları kuruldu. Kurulan altyapı ve edinilen bilgi birikimi ile ülkemizde ilk defa yerli ve milli imkanlarla uluslararası standartlarda uzay kalifiye güneş paneli üretimi tamamlanıp, yer seviyesi kabul testlerini başarı ile geçmiş ve teslimatı gerçekleştirildi.

2022’DE FIRLATILACAK YER GÖZLEM UYDUSU İMECE’DE ANA YÜK OLARAK YER ALACAK

Üretilen uzay kalifiye güneş paneli 2022 yılında fırlatılacak yer gözlem uydusu İMECE’de ana yük olarak yer alacak. TÜBİTAK MAM ME’de edinilen altyapı ve yetişmiş insan kaynağı ile tüm uyduların ihtiyacını karşılayabilecek katma değeri yüksek, stratejik, rekabetçi uzay kalifiye güneş panellerini üretme kabiliyetine ulaşıldı. Ülkemizin ithalat bağımlılığını azaltma, askeri ve istihbarat uygulamaları özelinde ithal ürünlere uygulanan ticaret kısıtlamalarının da önüne geçme, ilgili alanda üretim ve ihracat payını arttırma hedefleriyle; yeni nesil uydu projelerinde yer almak üzere tüm paydaşlarla işbirliklerinin sağlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.