19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebzeli esnafın siftahı, Ülkü Ocakları’ndan

Siyaset 17.09.2021 - 13:02, Güncelleme: 17.09.2021 - 13:02
 

Gebzeli esnafın siftahı, Ülkü Ocakları’ndan

Gebzeli esnafın siftahı, Ülkü Ocakları’ndan

Gebze Ülkü Ocakları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası sebebi ile Gebze’deki esnaflara siftah parası dağıttı. Gebze Ülkü Ocakları, gelenekselleşen siftah parası uygulamasını her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdi. Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Kocagöz ve yönetimi, kepenk indiren esnafın kapısına Ahilik Duası ve ‘siftah parası’ bıraktı. Esnafa bol kazançlara dileyen Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Kocagöz, “Siftah bizden, bereket Allah’tan. ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla,  içerisinde ‘Siftah Parası’ ve ‘Ahilik Duası’ bulunan zarfları, esnaflarımızı ziyaret ederek işletmelerine dağıttık. Esnafımıza helalinden bol kazançlar diliyoruz. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Dualarınız kabul, cumamız mübarek olsun” dedi. ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP Gebze esnafının 14-20 Eylül Ahilik Haftasını kutlayan Başkan Kocagöz şunları söyledi: “Ahilik, Arapçada ‘kardeşim’ anlamı bulunan ‘Ahi’ kelimesinden gelmektedir. Cömert, yiğit kavramlarını da içinde barındırır. Ahilik, ismini teşkilatın kurucusu olan Ahi Evran’dan almıştır. Ahilik; Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret ve ekonomik gibi çeşitli meslek dallarında çalışanların yamak, çırak, kalfa ve usta sistemiyle gelişmesini, meslek sahibi olmanın kolaylaşmasını ve önemli olarak iş ahlakının oluşmasını hedefleyerek kurulmuş esnaf ve sanatkarlar teşkilatıdır. Ahilik, meslek alanları dışında sosyal hayatın içinde Türklük gurur ve şuurunun, İslam ahlak ve faziletleri ile yaşanabilmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Ahilik teşkilatının da etkisi ile Anadolu’da kadınlar tarafından Bacıyan-ı Rum teşkilatı kurulmuş ve ‘Aşına, Eşine, İşine sahip ol’ düsturu ile hareket edilmiştir. Bu teşkilat, esnaf ve sanatkarlar arasında kadınların yer alması ve sanat, ticareti ekonomik gibi çeşitli meslek dallarında güçlenmeleri sağlanmıştır. 14-20 Eylül Ahilik Haftanızı kutlarız. Dik baş, tok karın, mutlu yarın.”    
Gebzeli esnafın siftahı, Ülkü Ocakları’ndan

Gebze Ülkü Ocakları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası sebebi ile Gebze’deki esnaflara siftah parası dağıttı.

Gebze Ülkü Ocakları, gelenekselleşen siftah parası uygulamasını her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdi. Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Kocagöz ve yönetimi, kepenk indiren esnafın kapısına Ahilik Duası ve ‘siftah parası’ bıraktı. Esnafa bol kazançlara dileyen Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Kocagöz, “Siftah bizden, bereket Allah’tan. ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla,  içerisinde ‘Siftah Parası’ ve ‘Ahilik Duası’ bulunan zarfları, esnaflarımızı ziyaret ederek işletmelerine dağıttık. Esnafımıza helalinden bol kazançlar diliyoruz. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Dualarınız kabul, cumamız mübarek olsun” dedi.

ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Gebze esnafının 14-20 Eylül Ahilik Haftasını kutlayan Başkan Kocagöz şunları söyledi: “Ahilik, Arapçada ‘kardeşim’ anlamı bulunan ‘Ahi’ kelimesinden gelmektedir. Cömert, yiğit kavramlarını da içinde barındırır. Ahilik, ismini teşkilatın kurucusu olan Ahi Evran’dan almıştır. Ahilik; Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret ve ekonomik gibi çeşitli meslek dallarında çalışanların yamak, çırak, kalfa ve usta sistemiyle gelişmesini, meslek sahibi olmanın kolaylaşmasını ve önemli olarak iş ahlakının oluşmasını hedefleyerek kurulmuş esnaf ve sanatkarlar teşkilatıdır. Ahilik, meslek alanları dışında sosyal hayatın içinde Türklük gurur ve şuurunun, İslam ahlak ve faziletleri ile yaşanabilmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Ahilik teşkilatının da etkisi ile Anadolu’da kadınlar tarafından Bacıyan-ı Rum teşkilatı kurulmuş ve ‘Aşına, Eşine, İşine sahip ol’ düsturu ile hareket edilmiştir. Bu teşkilat, esnaf ve sanatkarlar arasında kadınların yer alması ve sanat, ticareti ekonomik gibi çeşitli meslek dallarında güçlenmeleri sağlanmıştır. 14-20 Eylül Ahilik Haftanızı kutlarız. Dik baş, tok karın, mutlu yarın.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.