Gebzeli Meclis üyesi cinsel istismar davasında

Gebze 12.04.2021 - 12:58, Güncelleme: 12.04.2021 - 12:58
 

Gebzeli Meclis üyesi cinsel istismar davasında

Kartal’da bulunan İstek Vakfı Özel Uluğbey Okulu’nda 2017 yılında 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yüzme öğretmeninin yargılandığı davaya Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Güler Şahin Gencay da katıldı.

Kartal’da faaliyet gösteren İstek Vakfı Özel Uluğbey Okulu’nda 2017 yılında 5 yaşındaki kız çocuğu S.A.A.’ya yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen yüzme öğretmeni S.A.’nın (35) 17 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık S.A. ve avukatları katılırken, mağdur çocuğun ailesi ve avukatları da salonda hazır bulundu. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatlarının yanı sıra Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Güler Şahin Gencay da duruşmaya katıldı. 18 YILDAN 30 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ Cumhuriyet savcısı, sanığın ‘12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘12 yaşından küçük çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 18 yıldan 30 yıla kadar hapsini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına esas hakkındaki mütalaaya ilişkin beyanda bulunması için süre verdi. Katılanların ve avukatlarının sanığın tutuklanmasına yönelik taleplerini reddeden ve sanık hakkındaki adli kontrol kararının devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi. DURUŞMA 16 NİSAN’A ERTELENDİ Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Güler Şahin Gencay davanın ardından yaptığı açıklamada, “2017’de İstek Vakfı Okullarında 5 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla görülen ve sanığın başından beri tutuksuz yargılandığı davada mağdurun tutarlı beyanları, ATK ve ÇİM raporlarına atıfla iddia makamı ceza talebinde bulundu; duruşma 16 Nisan’a ertelendi. Duruşmada, mağdur vekili meslektaşımız Av. Betül Altınsoy’un yanında yer aldık” dedi.
Kartal’da bulunan İstek Vakfı Özel Uluğbey Okulu’nda 2017 yılında 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yüzme öğretmeninin yargılandığı davaya Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Güler Şahin Gencay da katıldı.

Kartal’da faaliyet gösteren İstek Vakfı Özel Uluğbey Okulu’nda 2017 yılında 5 yaşındaki kız çocuğu S.A.A.’ya yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen yüzme öğretmeni S.A.’nın (35) 17 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık S.A. ve avukatları katılırken, mağdur çocuğun ailesi ve avukatları da salonda hazır bulundu. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatlarının yanı sıra Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Güler Şahin Gencay da duruşmaya katıldı.

18 YILDAN 30 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı, sanığın ‘12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘12 yaşından küçük çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 18 yıldan 30 yıla kadar hapsini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına esas hakkındaki mütalaaya ilişkin beyanda bulunması için süre verdi. Katılanların ve avukatlarının sanığın tutuklanmasına yönelik taleplerini reddeden ve sanık hakkındaki adli kontrol kararının devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

DURUŞMA 16 NİSAN’A ERTELENDİ

Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Güler Şahin Gencay davanın ardından yaptığı açıklamada, “2017’de İstek Vakfı Okullarında 5 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla görülen ve sanığın başından beri tutuksuz yargılandığı davada mağdurun tutarlı beyanları, ATK ve ÇİM raporlarına atıfla iddia makamı ceza talebinde bulundu; duruşma 16 Nisan’a ertelendi. Duruşmada, mağdur vekili meslektaşımız Av. Betül Altınsoy’un yanında yer aldık” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.