Gebzeli Meclis üyesi istifa etti!

Siyaset 28.06.2021 - 19:08, Güncelleme: 28.06.2021 - 19:08
 

Gebzeli Meclis üyesi istifa etti!

AK PARTİ’DE DEPREM;

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası’nda bulunan çiftliğinde kaçak yapıldığı söylenen ahırları yıkılırken Türkkan’a yardım ettiği iddia edilen Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sadık Güvenç partisinden istifa etti. Güvenç yazılı olarak yaptığı açıklamada, istifasının vicdani olduğunu söyledi. İşte Güvenç’in basın açıklaması; “İSTİFAM SİYASI DEĞİL VİCDANİDİR” Ben bu bölgede yaklaşık 30 yıldır siyasetin içinde olan biriyim. 20 yıla yakın muhtarlık yaptım. 2014 yılında Gebze Belediyesi meclis üyesi olarak göreve seçildim. Belediyede Muhtarlar masası Koordinatörü olarak görev aldım. 2018 yılında partiden milletvekili aday adayı oldum, ancak listeye giremedim. 2019 yılında tekrar meclis üyesi olarak seçildim. O gün bugündür görevimi en layığı ile yaptığıma inanıyorum. Bu süre içerisinde ne Belediye Başkanıma ne ilçe Başkanımla bir sorun yaşamadım. Ancak 21.06.2021 Pazartesi günü Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a ait Dilovası Köseler Mahallesi’ndeki çiftliğinin yıkma işlemlerinin gerçekleştiği gün saat 17:30 civarında Lütfü bey arayarak çiftliğinde yıkım yapıldığını burada yaklaşık 400 büyükbaş hayvanIn olduğunu ve bu hayvanlarının bir kısmının gebe olduğunu bu hayvanların tahliyesi için başka yere nakil edeceğinin Salı sabahı yani bir gün sonra nakil edeceğinin bunun içinde bana eski tanışıklığımızdan dolayı yardımcı olmamı rica etti. Bende insaniyet duygularım ve geçmişte muhtarlık dönemim de Milletvekilliği yapmış bölge insanı olması dolayısıyla çiftliğine gittim ve orada yıkım Komisyon Başkanı Sinan Yaşar ile görüştüm. Lütfü Bey’in böyle bir talebi olduğunu söyledim. Kendisi de bana zaten bu akşam yıkım yapmayacaklarını söyledi. Bende kendisini arayıp bilgi verdim ve oradan ayrıldım. “KENDİME YEDİREMEDİM” “Ancak orada bulunan bir basın mensubu arkadaşımız benim oraya yıkımı engellemek için geldiğimi yazdı. Bunun üzerine beni gece 11:30 civarında ilçe Başkanımız Recep Kaya aradı. Bu konuyla ilgili kendisine durumu anlattım. Kendisinin de benim yaptığım davranışta bir sakınca olmadığını söyledi ve telefonu kapattı. Daha sonra beni bu konuyla ilgili kimse aramadı taki 25.06.2021 Cuma gününe kadar Cuma günü beni AK Parti Yerel Yönetim Başkan Yardımcısı Ahmet Zembilci'nin genel merkezden Sekreteri aradı. Salı günü bu konu ile ilgili beni genel merkeze çağırdı. Bende bunun suç olmadığını ve yaptığım davranışın insani ve doğru olduğunu bunun için hesap verecek durumum olmadığını benim bu kadar bir sebepten dolayı ilin beni sorgulamadan, dinlemeden beni genel merkeze şikayet etmelerini kendime yediremedim. Bunun içinde hesaba çekilmek için Ankara'ya gitmedim ve pazartesi günü 28.06.2021 tarihinde partimden istifa ettim. Bu süreç içinde de Gebze'de beraber yaptığım hiç kimse ile de kırgınlığım ve dargınlığım yoktur. Bu tamamen benim kendi kararımdır. Başkada hiçbir sebebi yoktur”,
AK PARTİ’DE DEPREM;

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası’nda bulunan çiftliğinde kaçak yapıldığı söylenen ahırları yıkılırken Türkkan’a yardım ettiği iddia edilen Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sadık Güvenç partisinden istifa etti. Güvenç yazılı olarak yaptığı açıklamada, istifasının vicdani olduğunu söyledi.

İşte Güvenç’in basın açıklaması;

“İSTİFAM SİYASI DEĞİL VİCDANİDİR”

Ben bu bölgede yaklaşık 30 yıldır siyasetin içinde olan biriyim. 20 yıla yakın muhtarlık yaptım. 2014 yılında Gebze Belediyesi meclis üyesi olarak göreve seçildim. Belediyede Muhtarlar masası Koordinatörü olarak görev aldım. 2018 yılında partiden milletvekili aday adayı oldum, ancak listeye giremedim. 2019 yılında tekrar meclis üyesi olarak seçildim. O gün bugündür görevimi en layığı ile yaptığıma inanıyorum. Bu süre içerisinde ne Belediye Başkanıma ne ilçe Başkanımla bir sorun yaşamadım. Ancak 21.06.2021 Pazartesi günü Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a ait Dilovası Köseler Mahallesi’ndeki çiftliğinin yıkma işlemlerinin gerçekleştiği gün saat 17:30 civarında Lütfü bey arayarak çiftliğinde yıkım yapıldığını burada yaklaşık 400 büyükbaş hayvanIn olduğunu ve bu hayvanlarının bir kısmının gebe olduğunu bu hayvanların tahliyesi için başka yere nakil edeceğinin Salı sabahı yani bir gün sonra nakil edeceğinin bunun içinde bana eski tanışıklığımızdan dolayı yardımcı olmamı rica etti. Bende insaniyet duygularım ve geçmişte muhtarlık dönemim de Milletvekilliği yapmış bölge insanı olması dolayısıyla çiftliğine gittim ve orada yıkım Komisyon Başkanı Sinan Yaşar ile görüştüm. Lütfü Bey’in böyle bir talebi olduğunu söyledim. Kendisi de bana zaten bu akşam yıkım yapmayacaklarını söyledi. Bende kendisini arayıp bilgi verdim ve oradan ayrıldım.

“KENDİME YEDİREMEDİM”

“Ancak orada bulunan bir basın mensubu arkadaşımız benim oraya yıkımı engellemek için geldiğimi yazdı. Bunun üzerine beni gece 11:30 civarında ilçe Başkanımız Recep Kaya aradı. Bu konuyla ilgili kendisine durumu anlattım. Kendisinin de benim yaptığım davranışta bir sakınca olmadığını söyledi ve telefonu kapattı. Daha sonra beni bu konuyla ilgili kimse aramadı taki 25.06.2021 Cuma gününe kadar Cuma günü beni AK Parti Yerel Yönetim Başkan Yardımcısı Ahmet Zembilci'nin genel merkezden Sekreteri aradı. Salı günü bu konu ile ilgili beni genel merkeze çağırdı. Bende bunun suç olmadığını ve yaptığım davranışın insani ve doğru olduğunu bunun için hesap verecek durumum olmadığını benim bu kadar bir sebepten dolayı ilin beni sorgulamadan, dinlemeden beni genel merkeze şikayet etmelerini kendime yediremedim. Bunun içinde hesaba çekilmek için Ankara'ya gitmedim ve pazartesi günü 28.06.2021 tarihinde partimden istifa ettim. Bu süreç içinde de Gebze'de beraber yaptığım hiç kimse ile de kırgınlığım ve dargınlığım yoktur. Bu tamamen benim kendi kararımdır. Başkada hiçbir sebebi yoktur”,

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.