Gebzeli yazılım şirketi kadın istihdamında lider oldu

Gündem 05.07.2021 - 11:51, Güncelleme: 05.07.2021 - 11:51
 

Gebzeli yazılım şirketi kadın istihdamında lider oldu

Logo Yazılım, ‘Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması’na başvuran teknoloji şirketleri arasında yüzde 43,2’lik Ar-Ge’de kadın istihdam oranıyla lider oldu.

Gebze’de bulunan Logo Yazılım, ‘Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması’na başvuran teknoloji şirketleri arasında yüzde 43,2’lik Ar-Ge’de kadın istihdam oranına göre lider olurken aynı zamanda ‘Ar-Ge harcamalarına göre en büyük 250 şirket- 2020’ listesinde, 14’üncü sıraya yükseldi. Şirket, Ayrıca Bilişim ve Bilişim Teknolojileri sektöründe Ar-Ge’ye en fazla harcama yapan şirketler arasında 2. sırada yer alıyor. 409 çalışan ile AR-GE Merkezinde Çalışan Kadın Personel Sayısına Göre 4. Sırada, 806 personel ile Ar-Ge merkezinde çalışan lisans ve lisansüstü eğitime sahip personel sayısında 7. sıraya, Ar-Ge merkezinde alınan marka sayısına göre ise 22 marka ile 9. sıraya yerleşti. SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIYI FIRSAT EŞİTLİĞİ İLKESİ İLE YAKALADI Hızla değişen, dönüşen ve yoğun bir rekabete sahne olan bilişim sektöründe sürdürülebilir bir başarıya fırsat eşitliği ilkesiyle ulaştıklarını belirten Logo Grup CEO’su M. Buğra Koyuncu şunları söyledi; “Çeşitlilik ve dahiliyet odaklı çalışmalarımıza verdiğimiz önem ile yakaladığımız başarımızda ‘Logo’da biz fırsat eşitliği, çeşitlilik, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını benimsiyoruz ve bu yaklaşımımızı da “Klavye sesinin cinsiyeti yoktur’ sözleriyle ifade ediyor, kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Kadın çalışan oranımız yüzde 44, üst yönetimde çalışan kadın oranımız ise yüzde 45. Kuruluşundan beri adil, şeffaf, hesap verebilir ve sorumlu yönetim anlayışını benimseyen ve ekosisteminde fırsat eşitliğine önem veren bir kurumuz. Bu yaklaşımla küresel düzeyde örtüşen Birleşmiş Milletler’in Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (UNWEPs) imzacısı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Toplumsal boyutta Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Eşitsizliklerin Azaltılmasına hizmet eden çalışmalar yürütüyoruz.” LOGO YAZILIM HAKKINDA Logo Yazılım, kurulduğu 1984 yılından bu yana sektörün öncü şirketlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Logo Yazılım mikro işletmelerden kurumsal büyük işletmelere kadar farklı ölçeklerdeki şirketler için uygulama yazılımı çözümlerini pazara sunuyor. Logo’nun ekosisteminde, 1.200’den fazla çalışan ve 800’den fazla iş ortağıyla, ülke genelinde 5.000 kişi yer alıyor. Ayrıca Logo, 2000 yılında ilk halka açılan bilişim şirketi unvanını aldı.
Logo Yazılım, ‘Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması’na başvuran teknoloji şirketleri arasında yüzde 43,2’lik Ar-Ge’de kadın istihdam oranıyla lider oldu.

Gebze’de bulunan Logo Yazılım, ‘Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması’na başvuran teknoloji şirketleri arasında yüzde 43,2’lik Ar-Ge’de kadın istihdam oranına göre lider olurken aynı zamanda ‘Ar-Ge harcamalarına göre en büyük 250 şirket- 2020’ listesinde, 14’üncü sıraya yükseldi. Şirket, Ayrıca Bilişim ve Bilişim Teknolojileri sektöründe Ar-Ge’ye en fazla harcama yapan şirketler arasında 2. sırada yer alıyor. 409 çalışan ile AR-GE Merkezinde Çalışan Kadın Personel Sayısına Göre 4. Sırada, 806 personel ile Ar-Ge merkezinde çalışan lisans ve lisansüstü eğitime sahip personel sayısında 7. sıraya, Ar-Ge merkezinde alınan marka sayısına göre ise 22 marka ile 9. sıraya yerleşti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIYI FIRSAT EŞİTLİĞİ İLKESİ İLE YAKALADI

Hızla değişen, dönüşen ve yoğun bir rekabete sahne olan bilişim sektöründe sürdürülebilir bir başarıya fırsat eşitliği ilkesiyle ulaştıklarını belirten Logo Grup CEO’su M. Buğra Koyuncu şunları söyledi; “Çeşitlilik ve dahiliyet odaklı çalışmalarımıza verdiğimiz önem ile yakaladığımız başarımızda ‘Logo’da biz fırsat eşitliği, çeşitlilik, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını benimsiyoruz ve bu yaklaşımımızı da “Klavye sesinin cinsiyeti yoktur’ sözleriyle ifade ediyor, kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Kadın çalışan oranımız yüzde 44, üst yönetimde çalışan kadın oranımız ise yüzde 45. Kuruluşundan beri adil, şeffaf, hesap verebilir ve sorumlu yönetim anlayışını benimseyen ve ekosisteminde fırsat eşitliğine önem veren bir kurumuz. Bu yaklaşımla küresel düzeyde örtüşen Birleşmiş Milletler’in Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (UNWEPs) imzacısı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Toplumsal boyutta Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Eşitsizliklerin Azaltılmasına hizmet eden çalışmalar yürütüyoruz.”

LOGO YAZILIM HAKKINDA

Logo Yazılım, kurulduğu 1984 yılından bu yana sektörün öncü şirketlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Logo Yazılım mikro işletmelerden kurumsal büyük işletmelere kadar farklı ölçeklerdeki şirketler için uygulama yazılımı çözümlerini pazara sunuyor. Logo’nun ekosisteminde, 1.200’den fazla çalışan ve 800’den fazla iş ortağıyla, ülke genelinde 5.000 kişi yer alıyor. Ayrıca Logo, 2000 yılında ilk halka açılan bilişim şirketi unvanını aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.