19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’nin araştırma gemisi Romanya ve Bulgaristan sularında

Gebze 24.09.2021 - 14:34, Güncelleme: 24.09.2021 - 14:34
 

Gebze’nin araştırma gemisi Romanya ve Bulgaristan sularında

Gebze’nin araştırma gemisi Romanya ve Bulgaristan sularında

Avrupa Birliği H2020 tarafından araştırma ve yenilikçilik programı altında desteklenen ve Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Çevre ve Temiz Üretim Ensitüsü’nün paydaşı olduğu ‘Assessment of Phycotoxins and Their Production Species in the Black Sea – PHYCOB’ projesinin oşinografik deniz seferi devam ediyor. R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi ile 11-20 Eylül 2021 tarihleri arasında Karadeniz’in Romanya ve Bulgaristan sularında gerçekleştirildi. DNA ÇALIŞMALARI İÇİN ÖN İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ Çalışma süresince deniz suyu ve sediment örnekleri alınıp ekosistemdeki bazı fitoplanktonlar tarafından üretilen toksinler ve bu toksinlere sebep olan türlerin teşhisine yönelik araştırmalar yapıldı. Geminin sahip olduğu laboratuvar altyapısı sayesinde örneklemeler ile eş zamanlı olarak fizikokimyasal parametreler, besin elementleri ve klorofil değerleri ölçümlenip, vitamin, pigment ve DNA çalışmaları için ön işlemler gerçekleştirildi.
Gebze’nin araştırma gemisi Romanya ve Bulgaristan sularında

Avrupa Birliği H2020 tarafından araştırma ve yenilikçilik programı altında desteklenen ve Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Çevre ve Temiz Üretim Ensitüsü’nün paydaşı olduğu ‘Assessment of Phycotoxins and Their Production Species in the Black Sea – PHYCOB’ projesinin oşinografik deniz seferi devam ediyor. R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi ile 11-20 Eylül 2021 tarihleri arasında Karadeniz’in Romanya ve Bulgaristan sularında gerçekleştirildi.

DNA ÇALIŞMALARI İÇİN ÖN İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalışma süresince deniz suyu ve sediment örnekleri alınıp ekosistemdeki bazı fitoplanktonlar tarafından üretilen toksinler ve bu toksinlere sebep olan türlerin teşhisine yönelik araştırmalar yapıldı. Geminin sahip olduğu laboratuvar altyapısı sayesinde örneklemeler ile eş zamanlı olarak fizikokimyasal parametreler, besin elementleri ve klorofil değerleri ölçümlenip, vitamin, pigment ve DNA çalışmaları için ön işlemler gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.