19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gençler dünya oryantring şampiyonası başladı

Spor 07.09.2021 - 09:37, Güncelleme: 07.09.2021 - 09:37
 

Gençler dünya oryantring şampiyonası başladı

Gençler dünya oryantring şampiyonası başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 4-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleşecek  (JWOC 2021) Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası sprint yarışları ile başladı. Şimdiye dek gençler arası Türkiye’de düzenlenmiş “İlk Uluslararası Oryantiring Yarışması” olma niteliğini taşıyan “JWOC 2021”, koşu yarışı ile başladı. Geçtiğimiz günlerde korteje katılan 30 Ülkeden 257 genç sporcu telefon ve tabletleri üzerinden çeşitli sosyal ağlar aracılığıyla yaşanan tüm güzellikleri ve renkli anları takipçileriyle paylaşırken koşu yarışları için belirlenen parkurda dereceye girmek adına oldukça rekabet etti. Koşu yarışlarında kategorilerinde üstün performans sergileyen kadınlarda  Danimarka’dan Malin Agervig Kristiansson ve erkeklerde  ise İtalya’dan Francesco Mariani altın madalyanın sahibi oldu. BELİRLENEN HEDEFLERİ HARİTA VE PUSULA DESTEĞİ İLE BULMAYA ÇALIŞILDI Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası’nın ilk gün Koşu Yarışları Erkekler ve Kadınlar kategorilerin de İzmit Kent Merkezi’nde düzenlenirken Sporcular, Cumhuriyet Parkı ile Kasr-ı Hümayun Bahçesi arası İzmit tarihi koridorundaki etaplarda belirlenen hedefleri ellerindeki harita ve pusulalarla bulmaya gayret gösterdi. Türkiye’yi erkeklerde Ahmet Yasin Temel, Yusuf Parlak, Aziz Kızıltaş, Ali Aydın, Özcan Deniz ve Cuma Ekinci kadınlarda ise Melisa Altıncı, Yaren Yılmaz, Esma Melle, Buket Aydın, Bahar Özçelik ve Elif Sena Uygun temsil etti. İŞTE DERECEYE GİREN İSİMLER Koşu yarışlarında Kadınlardan Danimarka’dan Malin Agervig Kristiansson şampiyon olurken, İsveç’ten Hanna Lundberg ikinci, Fransa’dan Cecile Calandry üçüncü, İtalya’dan Caterina Dallera dördüncü, yine Danimarka’dan Hedvig Valbjörn Gydesen beşinci ve Finlandiya’dan Ida Haapala ise altıncı oldu. Erkeklerde İtalya’dan Francesco Mariani şampiyon olurken, Finlandiya’dan Touko Seppa ikinci, İsveç’ten Axel Elmblad üçüncü, Norveç’ten Tobias Alstad dördüncü, Fransa’dan Quentin Andrieux beşinci ve Norveç’ten Sigurd Paulsen Vie altıncı oldu.
Gençler dünya oryantring şampiyonası başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 4-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleşecek  (JWOC 2021) Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası sprint yarışları ile başladı. Şimdiye dek gençler arası Türkiye’de düzenlenmiş “İlk Uluslararası Oryantiring Yarışması” olma niteliğini taşıyan “JWOC 2021”, koşu yarışı ile başladı. Geçtiğimiz günlerde korteje katılan 30 Ülkeden 257 genç sporcu telefon ve tabletleri üzerinden çeşitli sosyal ağlar aracılığıyla yaşanan tüm güzellikleri ve renkli anları takipçileriyle paylaşırken koşu yarışları için belirlenen parkurda dereceye girmek adına oldukça rekabet etti. Koşu yarışlarında kategorilerinde üstün performans sergileyen kadınlarda  Danimarka’dan Malin Agervig Kristiansson ve erkeklerde  ise İtalya’dan Francesco Mariani altın madalyanın sahibi oldu.

BELİRLENEN HEDEFLERİ HARİTA VE PUSULA DESTEĞİ İLE BULMAYA ÇALIŞILDI

Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası’nın ilk gün Koşu Yarışları Erkekler ve Kadınlar kategorilerin de İzmit Kent Merkezi’nde düzenlenirken Sporcular, Cumhuriyet Parkı ile Kasr-ı Hümayun Bahçesi arası İzmit tarihi koridorundaki etaplarda belirlenen hedefleri ellerindeki harita ve pusulalarla bulmaya gayret gösterdi. Türkiye’yi erkeklerde Ahmet Yasin Temel, Yusuf Parlak, Aziz Kızıltaş, Ali Aydın, Özcan Deniz ve Cuma Ekinci kadınlarda ise Melisa Altıncı, Yaren Yılmaz, Esma Melle, Buket Aydın, Bahar Özçelik ve Elif Sena Uygun temsil etti.

İŞTE DERECEYE GİREN İSİMLER

Koşu yarışlarında Kadınlardan Danimarka’dan Malin Agervig Kristiansson şampiyon olurken, İsveç’ten Hanna Lundberg ikinci, Fransa’dan Cecile Calandry üçüncü, İtalya’dan Caterina Dallera dördüncü, yine Danimarka’dan Hedvig Valbjörn Gydesen beşinci ve Finlandiya’dan Ida Haapala ise altıncı oldu. Erkeklerde İtalya’dan Francesco Mariani şampiyon olurken, Finlandiya’dan Touko Seppa ikinci, İsveç’ten Axel Elmblad üçüncü, Norveç’ten Tobias Alstad dördüncü, Fransa’dan Quentin Andrieux beşinci ve Norveç’ten Sigurd Paulsen Vie altıncı oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.