Gençlere istihdam müjdesi!

Ekonomi 27.03.2021 - 09:53, Güncelleme: 27.03.2021 - 09:53
 

Gençlere istihdam müjdesi!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ekonomi Reformları Eylem Planı' kapsamında başlattığı genç istihdam seferberliği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da harekete geçti. Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner'in 'Para Sohbetleri' programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gençlere istihdam müjdesi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlığın ilgili kuruluşları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, TOKİ, Emlak Konut ve Emlak Katılım Bankası'nın, 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 397 belde belediyesinin, belediyelere bağlı yüzlerce idare ve birliklerin, belediyelerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketlerin yapacağı projelerde genç istihdamının önünü açtıklarını söyledi. "BU İSTİHDAM PROJESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ" Bakan Kurum, "Bu kurumların yapacağı tüm ihalelerde, istihdam edecekleri teknik personelin yüzde 20'si artık yeni mezun veya mezuniyetinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş gençlerden oluşacak" diye konuştu. Gençlerle 81 ile yaptıkları her ziyarette bir araya geldiklerini hatırlatan Bakan Kurum, projenin çok önemli olduğunu vurguladı. Bakan Kurum, "Yeni mezun olan gençlerimizin belki tecrübeleri olmayabilir. Tecrübeyi de şantiyelerdeki büyüklerinden öğrenebilecekler. Dolayısıyla onları motive etmek, onları daha iyi yetiştirebilmek adına bu istihdam hareketini çok önemsiyoruz. Sektör temsilcilerinden de aynı harekete destek vermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. HALKIN YÜZDE 55'I GÜVENDE Programda kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Kurum, şunları söyledi: "Her yıl 300 bin konut olmak üzere acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon konutun dönüşümünü 5 yıl içinde bitireceğiz. Şu anda da, sahada, yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 bin 261 sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası devam ediyor. Şu ana kadar kamu ve özel sektör eliyle yapılan kentsel dönüşümle, TOKİ konutlarımızla ve yapı denetim sistemimizle ülkemizdeki binaların yüzde 55'ini güvenli hale getirdik, 45 milyondan fazla vatandaşımızı güvence altına aldık." FİKİRTEPE 2024'TE TAMAMLANACAK Bakan Kurum, İstanbul Fikirtepe'deki dönüşüm mağdurlarına da müjde verdi. Yarım kalan ya da başlanmayan projeleri Emlak Konut GYO eliyle yapacaklarını belirten Bakan Kurum, "Yeni Fikirtepe Projesi'yle, tüm altyapılarıyla beraber 15 bin konutun inşa çalışmalarını yürütüyoruz. Fikirtepe'nin imar planlarının askı süreci bu hafta itibarıyla bitiyor. Şu anda 20 kişilik ekiple ön zemin etüdü için çalışmalarına başladık. İnşallah, nisan ayında ihalesini yapıp etaplar halinde inşaatları başlatacağız. Tüm bölgede inşaatlar 2024'te bitecek" dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ekonomi Reformları Eylem Planı' kapsamında başlattığı genç istihdam seferberliği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da harekete geçti. Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner'in 'Para Sohbetleri' programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gençlere istihdam müjdesi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlığın ilgili kuruluşları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, TOKİ, Emlak Konut ve Emlak Katılım Bankası'nın, 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 397 belde belediyesinin, belediyelere bağlı yüzlerce idare ve birliklerin, belediyelerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketlerin yapacağı projelerde genç istihdamının önünü açtıklarını söyledi.

"BU İSTİHDAM PROJESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Bakan Kurum, "Bu kurumların yapacağı tüm ihalelerde, istihdam edecekleri teknik personelin yüzde 20'si artık yeni mezun veya mezuniyetinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş gençlerden oluşacak" diye konuştu. Gençlerle 81 ile yaptıkları her ziyarette bir araya geldiklerini hatırlatan Bakan Kurum, projenin çok önemli olduğunu vurguladı. Bakan Kurum, "Yeni mezun olan gençlerimizin belki tecrübeleri olmayabilir. Tecrübeyi de şantiyelerdeki büyüklerinden öğrenebilecekler. Dolayısıyla onları motive etmek, onları daha iyi yetiştirebilmek adına bu istihdam hareketini çok önemsiyoruz. Sektör temsilcilerinden de aynı harekete destek vermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HALKIN YÜZDE 55'I GÜVENDE

Programda kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Kurum, şunları söyledi: "Her yıl 300 bin konut olmak üzere acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon konutun dönüşümünü 5 yıl içinde bitireceğiz. Şu anda da, sahada, yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 bin 261 sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası devam ediyor. Şu ana kadar kamu ve özel sektör eliyle yapılan kentsel dönüşümle, TOKİ konutlarımızla ve yapı denetim sistemimizle ülkemizdeki binaların yüzde 55'ini güvenli hale getirdik, 45 milyondan fazla vatandaşımızı güvence altına aldık."

FİKİRTEPE 2024'TE TAMAMLANACAK

Bakan Kurum, İstanbul Fikirtepe'deki dönüşüm mağdurlarına da müjde verdi. Yarım kalan ya da başlanmayan projeleri Emlak Konut GYO eliyle yapacaklarını belirten Bakan Kurum, "Yeni Fikirtepe Projesi'yle, tüm altyapılarıyla beraber 15 bin konutun inşa çalışmalarını yürütüyoruz. Fikirtepe'nin imar planlarının askı süreci bu hafta itibarıyla bitiyor. Şu anda 20 kişilik ekiple ön zemin etüdü için çalışmalarına başladık. İnşallah, nisan ayında ihalesini yapıp etaplar halinde inşaatları başlatacağız. Tüm bölgede inşaatlar 2024'te bitecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.