19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GTO, bayram öncesi ‘Gebze Çöreği’ dağıttı!

Gebze 12.05.2021 - 13:18, Güncelleme: 12.05.2021 - 13:18
 

GTO, bayram öncesi ‘Gebze Çöreği’ dağıttı!

GTO, bayram öncesi ‘Gebze Çöreği’ dağıttı!

Gebze Ticaret Odası, Gebze'nin Geleneksel Meşhur Bayram Çöreği'ni Gebze Bölgesi’ndeki basın mensuplarına dağıttı. Gebze Ticaret Odası geçtiğimiz yıllarda Oda olarak başlattığı geleneğini bu bayram öncesi de sürdürdü. Gebze'nin Geleneksel Meşhur Bayram Çöreği'ni Gebze Bölgesi’ndeki basın mensuplarına dağıtmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşayan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebzelilerin ve basın mensuplarının bayramını kutladı. ‘KEL TATAR’ FAHRİ USTA’DAN GTO’YA Gebze’de Kel Tatar lakaplı Fahri Usta’nın bayram günleri yapmış olduğu Bayram Çöreği; anason, tarçın, karanfil, susam, çörekotu, çavdar unu, beyaz un, ceviz, damla sakızı, yağ, su ve şekerden yapılıyor. Ekmek büyüklüğündeki çörek, uzun yıllardır Türk Patent Kurumu’ndan coğrafi işaret bekliyor. Farklı ve leziz bir damak tadı sunan çörek, dışarıda 5 gün, buzdolabında ise 15 gün taze olarak saklanabiliyor.
GTO, bayram öncesi ‘Gebze Çöreği’ dağıttı!

Gebze Ticaret Odası, Gebze'nin Geleneksel Meşhur Bayram Çöreği'ni Gebze Bölgesi’ndeki basın mensuplarına dağıttı.

Gebze Ticaret Odası geçtiğimiz yıllarda Oda olarak başlattığı geleneğini bu bayram öncesi de sürdürdü. Gebze'nin Geleneksel Meşhur Bayram Çöreği'ni Gebze Bölgesi’ndeki basın mensuplarına dağıtmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşayan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebzelilerin ve basın mensuplarının bayramını kutladı.

‘KEL TATAR’ FAHRİ USTA’DAN GTO’YA

Gebze’de Kel Tatar lakaplı Fahri Usta’nın bayram günleri yapmış olduğu Bayram Çöreği; anason, tarçın, karanfil, susam, çörekotu, çavdar unu, beyaz un, ceviz, damla sakızı, yağ, su ve şekerden yapılıyor. Ekmek büyüklüğündeki çörek, uzun yıllardır Türk Patent Kurumu’ndan coğrafi işaret bekliyor. Farklı ve leziz bir damak tadı sunan çörek, dışarıda 5 gün, buzdolabında ise 15 gün taze olarak saklanabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.