GTO’dan üyelerine ‘Nefes Kredisi' müjdesi!

Gebze 03.06.2021 - 16:03, Güncelleme: 03.06.2021 - 16:03
 

GTO’dan üyelerine ‘Nefes Kredisi' müjdesi!

GTO’dan üyelerine ‘Nefes Kredisi' müjdesi!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere ‘Nefes Kredisi’ başvuruları yeniden başladı. Projeye ilişkin protokol Kredi Garanti Fonu ve bankalar ile imzalandı. Protokol imzalanan bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası oldu. Gebze Ticaret Odası’da (GTO) kredi ile ilgili üyelerini bilgilendirirken, ilk başvuruların da başlatıldığını açıkladı. GTO ÜYELERİ FAYDALANABİLECEK Gebze Ticaret Odası, üyelerinin kullanacağı kredi için bir açıklama yaparak, “nefes kredisi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacak. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yılllk yüzde 17,50 olarak belirlenirken, protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek yüzde 0,03 (on binde üç) kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile yüzde 1 banka komisyonu dışında üyelerden herhangi bir masraf ve komisyon talep etmeyecekler. Kredi den 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre yüzde 25 düşük olan GTO üyeleri faydalanabilecek. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmazken, ciro kaybı koşulu kredi kullandırımını yapan banka tarafından kontrol edilecek. MADDİ TEMİNAT İSTENMEYECEK Gebze Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, 2020 yılı 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecekler. Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı destekle KGF’ye ait olacak. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecek. KOBi’ler krediye başvurabilmek için öncelikle oda ve borsalardan açıklama olarak “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli faaliyet belgesi alacaklar. Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecek. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.) Faaliyet belgeleri proje başlangıcı olan 01.06.2021 tarihinden itibaren verilirken, bu tarihten önce verilen faaliyet belgeleri geçersiz sayılacak.
GTO’dan üyelerine ‘Nefes Kredisi' müjdesi!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere ‘Nefes Kredisi’ başvuruları yeniden başladı. Projeye ilişkin protokol Kredi Garanti Fonu ve bankalar ile imzalandı. Protokol imzalanan bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası oldu. Gebze Ticaret Odası’da (GTO) kredi ile ilgili üyelerini bilgilendirirken, ilk başvuruların da başlatıldığını açıkladı.

GTO ÜYELERİ FAYDALANABİLECEK

Gebze Ticaret Odası, üyelerinin kullanacağı kredi için bir açıklama yaparak, “nefes kredisi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacak. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yılllk yüzde 17,50 olarak belirlenirken, protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek yüzde 0,03 (on binde üç) kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile yüzde 1 banka komisyonu dışında üyelerden herhangi bir masraf ve komisyon talep etmeyecekler. Kredi den 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre yüzde 25 düşük olan GTO üyeleri faydalanabilecek. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmazken, ciro kaybı koşulu kredi kullandırımını yapan banka tarafından kontrol edilecek.

MADDİ TEMİNAT İSTENMEYECEK

Gebze Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, 2020 yılı 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecekler. Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı destekle KGF’ye ait olacak. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecek. KOBi’ler krediye başvurabilmek için öncelikle oda ve borsalardan açıklama olarak “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli faaliyet belgesi alacaklar. Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecek. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.) Faaliyet belgeleri proje başlangıcı olan 01.06.2021 tarihinden itibaren verilirken, bu tarihten önce verilen faaliyet belgeleri geçersiz sayılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.