GTÜ Öğrencilerine TÜBİTAK’tan Destek

Gebze 10.11.2021 - 11:53, Güncelleme: 10.11.2021 - 11:53
 

GTÜ Öğrencilerine TÜBİTAK’tan Destek

GTÜ Öğrencilerine TÜBİTAK’tan Destek

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyomühendislik bölümü öğrencileri tarafından yürütülecek ve endüstriyel biyoteknolojiye katkı sunacak projeler TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyomühendislik bölümü son sınıf öğrencileri Aleyna Nur KOÇYİĞİT, Melisa Aslı KIRCA ve Muhammet Fatih TOPÇU tarafından yürütülecek ve endüstriyel biyoteknolojiye katkı sunacak 2209/A projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Öğrencilerin yürüteceği “Laboratuvar ölçeğinde Exo-Polygalacturonase enziminin Pichia pastoris ifade sistemlerinde aktif halde üretimi için sıcaklık optimizasyonu”  konu başlıklı araştırma projesinde, laboratuvar ölçekli biyoreaktörde verimli üretim sağlamak için optimum sıcaklık ve indükleme günü araştırılacak. Projenin danışman öğretim üyeliğini GTÜ Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Barış BİNAY gerçekleştirecek.    
GTÜ Öğrencilerine TÜBİTAK’tan Destek

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyomühendislik bölümü öğrencileri tarafından yürütülecek ve endüstriyel biyoteknolojiye katkı sunacak projeler TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyomühendislik bölümü son sınıf öğrencileri Aleyna Nur KOÇYİĞİT, Melisa Aslı KIRCA ve Muhammet Fatih TOPÇU tarafından yürütülecek ve endüstriyel biyoteknolojiye katkı sunacak 2209/A projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Öğrencilerin yürüteceği “Laboratuvar ölçeğinde Exo-Polygalacturonase enziminin Pichia pastoris ifade sistemlerinde aktif halde üretimi için sıcaklık optimizasyonu”  konu başlıklı araştırma projesinde, laboratuvar ölçekli biyoreaktörde verimli üretim sağlamak için optimum sıcaklık ve indükleme günü araştırılacak.

Projenin danışman öğretim üyeliğini GTÜ Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Barış BİNAY gerçekleştirecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.