GTÜ’lü akademisyenlere ISIF’21’den altın madalya

Eğitim 11.10.2021 - 14:09, Güncelleme: 11.10.2021 - 14:09
 

GTÜ’lü akademisyenlere ISIF’21’den altın madalya

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ISIF'21, İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak proje yürüten Gebze Teknik Üniversitesi’ne ödül verdi.

6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na katılarak İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak proje yürüten Gebze Teknik Üniversitesi’ne ödül verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gebze Teknik Üniversitesi yetkilileri; “21-26 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST ile birlikte İstanbul’da gerçekleşen 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda; GTÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Eyvaz ile Prof. Dr. Ebubekir Yüksel ve doktora öğrencisi Serkan Arslan’ın İTÜ ile ortak yürüttüğü TÜBİTAK projesinin çıktılarından olan Türkiye ve Amerika patent tescilli “İnce Boşluklu Nanofiber İleri Osmoz Membran Üretim Yöntemi” başlıklı patent altın madalya ile ödüllendirildi. Akademisyenlerimiz ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” ifadelerini kullandı. REKTÖR ASLAN, "BAŞARILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK" Öte yandan ödüllerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan şu ifadelere yer verdi; "Yeni Ar-Ge fikirlerinin ortaya çıkması, milli teknolojilerin gelişmesi ve bunun ekonomimize bir katma değer olarak yansıması adına son derece önem arz etmektedir. Kurumların ve özel sektörün bu konuda teşvikleri ve üniversitelerimizin bilimsel çalışmaları, son yıllarda ülkemizde bu alanda atılan adımlara yenilerinin eklenmesine katkı sağlamaktadır. Elde edilen başarıların Ar-Ge alanında çalışma gerçekleştiren tüm araştırmacı hoca ve öğrencilerimiz için bir motivasyon kaynağı olması temennisi ile ödül alan akademisyen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum”
TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ISIF'21, İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak proje yürüten Gebze Teknik Üniversitesi’ne ödül verdi.

6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na katılarak İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak proje yürüten Gebze Teknik Üniversitesi’ne ödül verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gebze Teknik Üniversitesi yetkilileri; “21-26 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST ile birlikte İstanbul’da gerçekleşen 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda; GTÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Eyvaz ile Prof. Dr. Ebubekir Yüksel ve doktora öğrencisi Serkan Arslan’ın İTÜ ile ortak yürüttüğü TÜBİTAK projesinin çıktılarından olan Türkiye ve Amerika patent tescilli “İnce Boşluklu Nanofiber İleri Osmoz Membran Üretim Yöntemi” başlıklı patent altın madalya ile ödüllendirildi. Akademisyenlerimiz ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” ifadelerini kullandı.

REKTÖR ASLAN, "BAŞARILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Öte yandan ödüllerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan şu ifadelere yer verdi; "Yeni Ar-Ge fikirlerinin ortaya çıkması, milli teknolojilerin gelişmesi ve bunun ekonomimize bir katma değer olarak yansıması adına son derece önem arz etmektedir. Kurumların ve özel sektörün bu konuda teşvikleri ve üniversitelerimizin bilimsel çalışmaları, son yıllarda ülkemizde bu alanda atılan adımlara yenilerinin eklenmesine katkı sağlamaktadır. Elde edilen başarıların Ar-Ge alanında çalışma gerçekleştiren tüm araştırmacı hoca ve öğrencilerimiz için bir motivasyon kaynağı olması temennisi ile ödül alan akademisyen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.