GTO'da Deprem Olacak!

Gebze 09.08.2018 - 17:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTO'da Deprem Olacak!

Gebze Ticaret Odası 1999 yılında gerçekleşen Marmara Depremi’nin 19.yıldönümünde düzenleyeceği iki önemli etkinlikle o acı geceyi anacak.

15 Ağustos 2018 Çarşamba günü İnşaat ve Mimarlar Odası Gebze Şubesi ile ortaklaşa düzenleyeceği etkinlikte 13.00-17.00 arası panel ve deprem bilinci ile ilgili sempozyum düzenlenecek. Bu etkinlikte Gebze Kızılay Şubesi Gebze Ticaret Odası Meclis Salon’u önünde kan bağışı kampanyasıda düzenleyecek. Depremin yaşandığı gün olan 17 Ağustos’ta ise Cuma günü Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAk ve Gebze Ticaret Odası İşbirliğinde bir etkinlik daha gerçekleşecek. Bu etkinlikte Meclis Salonunda bir deprem platformu kurularak tatbikat yapılacak. Gerçek bir deprem canlandırması eşliğinde toplantıya katılan davetlilere deprem bilinci yaşatılarak yansıtılacak. TOPLANMA MERKEZİ KESİNLİKLE ŞART 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19.yıldönümü anma programlarına ilişkin bir açıklama yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Yaşadığımız bu acı olayın üzerinden geçen bu süreç içinde bizde depreme göre yaşama bilinci içinde olmamız gerekiyor. Binalarımızın depreme dayanıklı hale gelmesi kadar deprem esnasında vatandaşlarımızın sığınacakları bir alan oluşturulması kesinlikle şart. Bunun için en uygun yer Gebze Kışlası’nın boşaltılmasından sonra ortaya çıkan alandır. İçinde vatandaşlarımızın ilkyardım, tuvalet ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayacağı unsurlarla deprem toplanma merkezini hayata geçirmeliyiz.” dedi. ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ Oluşturulacak bir deprem toplanma merkezi alanı içinde yapılacak tesislerin hayata geçirilmesi noktasın Gebze Ticaret Odası olarak üzerine düşenin yapılacağının da altını çizen Nail Çiler, “Daha önce insan sağlığı için hayati noktalar olan 112 Acil Servis İstasyonlarına katkı yaptığımız gibi bu toplanma merkezi içinde ki tesisler veya yeni bir 112 Acil Servis İstasyonu için oda olarak biz üstümüze düşeni yaparız. Yeterki deprem toplanma merkezi ivedi bir şekilde Gebze ‘ye kazandırılsın.” dedi. Haber: Adnan Ayvaz
Gebze Ticaret Odası 1999 yılında gerçekleşen Marmara Depremi’nin 19.yıldönümünde düzenleyeceği iki önemli etkinlikle o acı geceyi anacak.

15 Ağustos 2018 Çarşamba günü İnşaat ve Mimarlar Odası Gebze Şubesi ile ortaklaşa düzenleyeceği etkinlikte 13.00-17.00 arası panel ve deprem bilinci ile ilgili sempozyum düzenlenecek. Bu etkinlikte Gebze Kızılay Şubesi Gebze Ticaret Odası Meclis Salon’u önünde kan bağışı kampanyasıda düzenleyecek. Depremin yaşandığı gün olan 17 Ağustos’ta ise Cuma günü Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAk ve Gebze Ticaret Odası İşbirliğinde bir etkinlik daha gerçekleşecek. Bu etkinlikte Meclis Salonunda bir deprem platformu kurularak tatbikat yapılacak. Gerçek bir deprem canlandırması eşliğinde toplantıya katılan davetlilere deprem bilinci yaşatılarak yansıtılacak.

TOPLANMA MERKEZİ KESİNLİKLE ŞART
17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19.yıldönümü anma programlarına ilişkin bir açıklama yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Yaşadığımız bu acı olayın üzerinden geçen bu süreç içinde bizde depreme göre yaşama bilinci içinde olmamız gerekiyor. Binalarımızın depreme dayanıklı hale gelmesi kadar deprem esnasında vatandaşlarımızın sığınacakları bir alan oluşturulması kesinlikle şart. Bunun için en uygun yer Gebze Kışlası’nın boşaltılmasından sonra ortaya çıkan alandır. İçinde vatandaşlarımızın ilkyardım, tuvalet ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayacağı unsurlarla deprem toplanma merkezini hayata geçirmeliyiz.” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Oluşturulacak bir deprem toplanma merkezi alanı içinde yapılacak tesislerin hayata geçirilmesi noktasın Gebze Ticaret Odası olarak üzerine düşenin yapılacağının da altını çizen Nail Çiler, “Daha önce insan sağlığı için hayati noktalar olan 112 Acil Servis İstasyonlarına katkı yaptığımız gibi bu toplanma merkezi içinde ki tesisler veya yeni bir 112 Acil Servis İstasyonu için oda olarak biz üstümüze düşeni yaparız. Yeterki deprem toplanma merkezi ivedi bir şekilde Gebze ‘ye kazandırılsın.” dedi. Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.