İşte Dilovası’nda Cuma namazı kılınacak camiler!

Dilovası 27.05.2020 - 16:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

İşte Dilovası’nda Cuma namazı kılınacak camiler!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında ikinci normalleşme takvimi içerisinde bazı cami ve mescitlerde Cuma namazı kılınması kararlaştırıldı. Dilovası Kaymakamlığı da “29 Mayıs Cuma günü itibari ile Cuma namazı Kaymakamlığımızca tespit edilen cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacaktır” açıklamasını gerçekleştirdi. Dilovası Kaymakamlığımdan yapılan açıklamada “Cuma günleri belirlenen bu alanlarda sağlığımızın korunması amacıyla sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacak Cuma namazları dışında diğer günlerde sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde ve cemaatle diğer vakitler ise cemaat oluşturmadan kılınabilecektir” açıklaması yer alırken açıklamanın devamı şu şekilde, “Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri, Cuma namazı için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşlarımızın abdestlerini evlerinde alarak namazın sünnetlerini evlerinde kılmaları ile farzını eda etmek için mutlaka maskelerini takarak ve yanlarında şahsi seccadeleri ile gelmeleri ve namazlarda belirlenen sosyal mesafe kurallarına uymaları, görevlilerimizin yönlendirmelerine riayet edilmesi gerekmektedir. Kaymakamlığımızca belirlenen camiler ve açık alanlar aşağıda belirtilmiştir. önemle ve ilanen duyurulur” DİLOVASI’NDA KILINAN CAMİLER Çardaktepe Cami, Çerkeşli Cami, Demirciler Mah.Cami, Diliskelesi Mah Cami, Diliskelesi Merkez Cami, Eyüp Sultan Camii, Fakirullah Cami, Fatih Mah. Cami, GEBKİM OSB Cami, Gül Cami, Gültepe Cami, Hicret Cami, Hz.Ali Cami, Hz.Hamza Cami, İmam Buhari Cami, İmam-I Şafii Cami, İmes Osb Cami, Köseler Cami, Makina İhtisas, Merkez, Nur Cami, Orhangazi Cami, Sedefgemi Cami, Selahattin Eyyübi Cami, Seyrantepe Camii, Tavşancıl Merkez Cami, Tepecik Mah. Cami, Toki Camii, Vahdet Cami, Yeniyıldız Bağdat Cami

Corona virüsü tedbirleri kapsamında ikinci normalleşme takvimi içerisinde bazı cami ve mescitlerde Cuma namazı kılınması kararlaştırıldı.

Dilovası Kaymakamlığı da “29 Mayıs Cuma günü itibari ile Cuma namazı Kaymakamlığımızca tespit edilen cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacaktır” açıklamasını gerçekleştirdi. Dilovası Kaymakamlığımdan yapılan açıklamada “Cuma günleri belirlenen bu alanlarda sağlığımızın korunması amacıyla sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacak Cuma namazları dışında diğer günlerde sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde ve cemaatle diğer vakitler ise cemaat oluşturmadan kılınabilecektir” açıklaması yer alırken açıklamanın devamı şu şekilde, “Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri, Cuma namazı için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşlarımızın abdestlerini evlerinde alarak namazın sünnetlerini evlerinde kılmaları ile farzını eda etmek için mutlaka maskelerini takarak ve yanlarında şahsi seccadeleri ile gelmeleri ve namazlarda belirlenen sosyal mesafe kurallarına uymaları, görevlilerimizin yönlendirmelerine riayet edilmesi gerekmektedir. Kaymakamlığımızca belirlenen camiler ve açık alanlar aşağıda belirtilmiştir. önemle ve ilanen duyurulur”

DİLOVASI’NDA KILINAN CAMİLER

Çardaktepe Cami, Çerkeşli Cami, Demirciler Mah.Cami, Diliskelesi Mah Cami, Diliskelesi Merkez Cami, Eyüp Sultan Camii, Fakirullah Cami, Fatih Mah. Cami, GEBKİM OSB Cami, Gül Cami, Gültepe Cami, Hicret Cami, Hz.Ali Cami, Hz.Hamza Cami, İmam Buhari Cami, İmam-I Şafii Cami, İmes Osb Cami, Köseler Cami, Makina İhtisas, Merkez, Nur Cami, Orhangazi Cami, Sedefgemi Cami, Selahattin Eyyübi Cami, Seyrantepe Camii, Tavşancıl Merkez Cami, Tepecik Mah. Cami, Toki Camii, Vahdet Cami, Yeniyıldız Bağdat Cami

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.