‘Halk Et’ Projesine Kasaplardan Tepki: "Eti Nereden Alıyorsalar, Biz de Oradan Alalım"
‘Halk Et’ Projesine Kasaplardan Tepki: "Eti Nereden Alıyorsalar, Biz de Oradan Alalım"
İzmit Belediyesi’nin ‘Halk Et’ projesine yönelik eleştiriler artıyor. Kasaplar, belediyenin fiyatlarının kendi maliyetlerini zorladığını ve rekabeti olumsuz etkilediğini belirtiyor.
İzmit Belediyesi’nin ‘Halk Et’ projesine yönelik eleştiriler artıyor. Kasaplar, belediyenin fiyatlarının kendi maliyetlerini zorladığını ve rekabeti olumsuz etkilediğini belirtiyor.
İzmit Belediyesi'nin geçtiğimiz haftalarda başlattığı ‘Halk Et’ projesi, kentteki esnaflar arasında tartışmalara yol açtı. Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam’ın ardından, Derince’de toptan et satışı yapan esnaf Nebi Bulduk da projenin fiyatlandırma politikasına sert eleştirilerde bulundu.
Bulduk, gazetemize yaptığı açıklamada, İzmit Belediyesi'nin uyguladığı fiyatların kasapların işlerini olumsuz etkilediğini belirtti. "450 TL’ye karkas kemikli et satışınız var, bunun maliyeti kasaplar için 600’ü geçiyor. Arada büyük bir fark var" diyen Bulduk, belediyenin uyguladığı fiyatların sektördeki diğer esnafları zora soktuğunu ifade etti.
Açıklamasında, kasapların 3-5 günde sattığı eti İzmit Belediyesi'nin 1 günde sattığını belirten Bulduk, bunun kendilerine dolaylı olarak zarar verdiğini ve kasaplar arasında haksız bir rekabet ortamı yarattığını söyledi.
Bulduk, "Maliyet kapsamında kasaplarda fiyatlar ideal. Belediyenin ise bu fiyata eti vermesi imkânsız. Eti nereden alıyorlarsa biz de oradan alalım ve bu kadar uygun dağıtalım" diyerek, belediyenin kullandığı tedarik kaynaklarını sorguladı.
‘Halk Et’ projesi, İzmit Belediyesi tarafından başlatılan ve et satışının daha uygun fiyatlarla vatandaşlara sunulmasını hedefleyen bir girişim olarak öne çıkıyor. Ancak, projeye yönelik eleştiriler giderek büyüyor ve kasap esnafı, fiyatların kendi işlerini etkilediğini dile getiriyor.
Kocaeli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.