“Hangi aşıya ulaşırsanız alın”

Gebze 04.12.2020 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Hangi aşıya ulaşırsanız alın”

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, son günlerde tartışılan aşı ve Covid-19 ilaçlarıyla ilgili, “İlaçlarınızı kullanın, aşıdan korkmayın” tavsiyesinde bulundu. Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, son günlerde tartışılan aşı ve Covid-19 ilaçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından tavsiyelerde bulunarak önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Kadıoğlu, açıklamasında, “Çin menşeli Covid-19 aşısı (Sinovac Biotech Firması aşısı) inaktif aşıdır . Şu an aşı programımızdaki polio (çocuk felci) aşısı, gerektiğinde olduğumuz kuduz aşısı, influenza (grip) aşısı ile aynı türde aşıdır. Aşıya karşı oluşturulan korku tacirliğine prim vermeyin. Şu an hangi aşıya ulaşabilirseniz onu olun. Gelse de olsak diye düşünün. İnaktif aşı ya da mRNA aşısından hangisi olursa olsun en önemli unsur ‘zaman’dır. “BENCE AŞILANMAYA ODAKLANIN” Bu virüse yakalanmadan ve bu hastalığı tecrübe etmeden önce aşılanmaya odaklanın bence. Hiçbir aşı, COVİD in enfeksiyonu kadar yüksek morbidite (ciddi organ hasarı) ya da yüksek mortalite (ölüm potansiyeli) riski içermiyor. Tanınız konduğu anda ilaçlarınıza hemen başlayın. Şu çok korkutulan ve dozuna insanların burnunu soktuğu Favipiravir için de söylenenlere kulaklarınızı tıkayın. Virüs enfeksiyonları için ilk üç gün çok önemlidir. Bu ilaçlar ne kadar erken başlanırsa o kadar etkili olma şansı olur. Eğer geciktirirseniz ve yeterli doz almazsanız ultra hızla çoğalan virüse karşı bu ilacın fayda şansını da yok etmiş olursunuz. Özetle: İlaçlarınızı kullanın, aşıdan korkmayın.”

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, son günlerde tartışılan aşı ve Covid-19 ilaçlarıyla ilgili, “İlaçlarınızı kullanın, aşıdan korkmayın” tavsiyesinde bulundu.

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, son günlerde tartışılan aşı ve Covid-19 ilaçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından tavsiyelerde bulunarak önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Kadıoğlu, açıklamasında, “Çin menşeli Covid-19 aşısı (Sinovac Biotech Firması aşısı) inaktif aşıdır . Şu an aşı programımızdaki polio (çocuk felci) aşısı, gerektiğinde olduğumuz kuduz aşısı, influenza (grip) aşısı ile aynı türde aşıdır. Aşıya karşı oluşturulan korku tacirliğine prim vermeyin. Şu an hangi aşıya ulaşabilirseniz onu olun. Gelse de olsak diye düşünün. İnaktif aşı ya da mRNA aşısından hangisi olursa olsun en önemli unsur ‘zaman’dır.

“BENCE AŞILANMAYA ODAKLANIN”

Bu virüse yakalanmadan ve bu hastalığı tecrübe etmeden önce aşılanmaya odaklanın bence. Hiçbir aşı, COVİD in enfeksiyonu kadar yüksek morbidite (ciddi organ hasarı) ya da yüksek mortalite (ölüm potansiyeli) riski içermiyor. Tanınız konduğu anda ilaçlarınıza hemen başlayın. Şu çok korkutulan ve dozuna insanların burnunu soktuğu Favipiravir için de söylenenlere kulaklarınızı tıkayın. Virüs enfeksiyonları için ilk üç gün çok önemlidir. Bu ilaçlar ne kadar erken başlanırsa o kadar etkili olma şansı olur. Eğer geciktirirseniz ve yeterli doz almazsanız ultra hızla çoğalan virüse karşı bu ilacın fayda şansını da yok etmiş olursunuz. Özetle: İlaçlarınızı kullanın, aşıdan korkmayın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.