19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Hedef TV’de Azerbaycan rüzgarı esti

Gebze 21.08.2021 - 16:06, Güncelleme: 21.08.2021 - 16:09
 

Hedef TV’de Azerbaycan rüzgarı esti

Hedef TV’de Azerbaycan rüzgarı esti

Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de olan Azerbaycan “Gönül Köşkü Derneği” Genel Başkanı Aida Gullizar ve beraberindeki heyet Hedef TV’ye konuk oldu. Başkan Gullizar, ekranlardan Türk Dünyasına birlik çağrısı yaptı. Bir süredir Kocaeli’de bulunan ve çeşitli temaslarda bulunan Azerbaycan Gönül Köşkü Derneği Genel başkanı Aida Gullizar ve arkadaşları Hedef TV’ye konuk oldu. Derneğin Gebze’de yaşayan Başkan Yardımcısı Atıf Dönmez ile birlikte Mustafa Arslan’ın sunduğu “Dernekler Konuşuyor” programına konuk olan Aida Güllizar, Türkiye’de ve Gebze’de olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Gönül Köşkü’nün sosyal medya üzerinden binlerce insanı bir araya getirdiğini ve amacının medeniyetimizi ve kültürümüzü yaşatmak ve insanlara daha fazla dokunmak olduğunu söyledi. Aynı zamanda halk ozanı olduğunu söyleyen Güllüzar, “Gönül Köşkü olarak bizim amacımız en birinci amacımızı Karabağ zaferimize destek olmaktı” dedi. Türkiye ile Azerbaycan’ın bir birini çok iyi anladığını ifade eden Güllizar, tüm Türk dünyasından selam getirdiğini söyledi. Derneğin Başkan Yardımcısı Oktay Dönmez ise; “Dernek kuruluş aşaması pandemi olayının beşinci ayı gibi sosyal medya üzerinden bir grup kurduk. Türk Dünyasının dünyada yaşayan Türk yurttaşlarının bir araya gelerek sosyal medya üzerinden toplandık. Başkan Aida Gullizar, yıllar yılı bizim organize ettiğimiz festivallere katılım sağlıyordu. Çok sosyal biridir, aynı zamanda daha sonra gurubun birçok kuruluş aşaması insanlar pandemide içeride kapalı. Biz de bunu iyi değerlendirmek adına grubu sosyal medyadan tanışan birkaç arkadaş bir araya geldik. Daha sonra birkaç arkadaş her geçen gün çoğalmaya başladı. Daha sonra birkaç arkadaş istişare ettik ve gurubun ismini “Gönül Köşkü” grubunu kurduk ve merkezi Azerbaycan’da olmak üzere bir dernek kuruldu. Yönetimi atandı ve şuan dünyanın bir çok ülkesinde yöneticiler atanmaya devam ediyor. Yönetim yaklaşık toplamda 150 kişilik bir grubun hali hazırda aktif olarak çalışıyor. Nerede bir Türk varsa oraya ulaşmak istiyoruz” dedi. Program sonrası Hak Ozanları Oktay Kaya ve Zafer Etegül bir birinden güzel türküleri ile programa renk kattılar. Programa ayrıca Halk ozanları Oktay Kaya ve Zafer Etegül ile işkadını Ayşe Kaya, Derneğin Türkiye Kadın kolları Başkanı Neşe Memeur de katıldı.
Hedef TV’de Azerbaycan rüzgarı esti

Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de olan Azerbaycan “Gönül Köşkü Derneği” Genel Başkanı Aida Gullizar ve beraberindeki heyet Hedef TV’ye konuk oldu. Başkan Gullizar, ekranlardan Türk Dünyasına birlik çağrısı yaptı.

Bir süredir Kocaeli’de bulunan ve çeşitli temaslarda bulunan Azerbaycan Gönül Köşkü Derneği Genel başkanı Aida Gullizar ve arkadaşları Hedef TV’ye konuk oldu. Derneğin Gebze’de yaşayan Başkan Yardımcısı Atıf Dönmez ile birlikte Mustafa Arslan’ın sunduğu “Dernekler Konuşuyor” programına konuk olan Aida Güllizar, Türkiye’de ve Gebze’de olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Gönül Köşkü’nün sosyal medya üzerinden binlerce insanı bir araya getirdiğini ve amacının medeniyetimizi ve kültürümüzü yaşatmak ve insanlara daha fazla dokunmak olduğunu söyledi. Aynı zamanda halk ozanı olduğunu söyleyen Güllüzar, “Gönül Köşkü olarak bizim amacımız en birinci amacımızı Karabağ zaferimize destek olmaktı” dedi. Türkiye ile Azerbaycan’ın bir birini çok iyi anladığını ifade eden Güllizar, tüm Türk dünyasından selam getirdiğini söyledi.

Derneğin Başkan Yardımcısı Oktay Dönmez ise; “Dernek kuruluş aşaması pandemi olayının beşinci ayı gibi sosyal medya üzerinden bir grup kurduk. Türk Dünyasının dünyada yaşayan Türk yurttaşlarının bir araya gelerek sosyal medya üzerinden toplandık. Başkan Aida Gullizar, yıllar yılı bizim organize ettiğimiz festivallere katılım sağlıyordu. Çok sosyal biridir, aynı zamanda daha sonra gurubun birçok kuruluş aşaması insanlar pandemide içeride kapalı. Biz de bunu iyi değerlendirmek adına grubu sosyal medyadan tanışan birkaç arkadaş bir araya geldik. Daha sonra birkaç arkadaş her geçen gün çoğalmaya başladı. Daha sonra birkaç arkadaş istişare ettik ve gurubun ismini “Gönül Köşkü” grubunu kurduk ve merkezi Azerbaycan’da olmak üzere bir dernek kuruldu. Yönetimi atandı ve şuan dünyanın bir çok ülkesinde yöneticiler atanmaya devam ediyor. Yönetim yaklaşık toplamda 150 kişilik bir grubun hali hazırda aktif olarak çalışıyor. Nerede bir Türk varsa oraya ulaşmak istiyoruz” dedi. Program sonrası Hak Ozanları Oktay Kaya ve Zafer Etegül bir birinden güzel türküleri ile programa renk kattılar. Programa ayrıca Halk ozanları Oktay Kaya ve Zafer Etegül ile işkadını Ayşe Kaya, Derneğin Türkiye Kadın kolları Başkanı Neşe Memeur de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.