19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Hürriyet, Bakan Yılmaz’a sibyan mekteplerini sordu

Kocaeli 02.12.2016 - 11:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hürriyet, Bakan Yılmaz’a sibyan mekteplerini sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Kocaeli’de faaliyet gösteren sibyan mekteplerinin denetimlerin nasıl yapıldığını sordu.

Adana’da bir tarikat yurdunda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi hayatını kaybettiği olayın yankıları devam ederken, CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Kocaeli’de cemaatlere bağlı merdiven altı yurtlarla ilgili Bakan Yılmaz’a sorularını iletti. Özellikle Körfez ilçesinde bulunan bazı tarikat yurtlarını soran Hürriyet, bu yurtların denetlenip denetlenmediğinin açıklanmasını istedi. KÖRFEZ’DEKİ SİBYAN MEKTEPLERİ Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Hürriyet, “Kocaeli ili Körfez ilçesinin muhtelif cadde ve sokaklarına ‘Sibyan Kursu kayıtlarımız başlamıştır” şeklinde afişler asılmaya başlanmıştır. Bu kursun kime ait olduğu ve hangi eğitimlerin verildiği bilinmemekle beraber, hakkında bir denetim gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği de meçhuldür. Açılan bu tür yerlerin denetiminin gerçekleştirilmesi ve bu konuda duyarlılığın arttırılması elzemdir. Özellikle Körfez ilçemizde bulunan Anadolu Döküm Fabrikası karşısında asılı bulunan sibyan mektebi afişi, vatandaşlarımızın kafasında soru işaretleri uyandırmıştır” dedi. İHMALİN KÖKENİNE İNMEMEK İÇİN ÇABALIYORLAR Çocukların yanarak ölmesi veya cinsel istismara uğramasına sebep olan koşulları AKP hükümetinin oluşturduğunu da ifade eden Hürriyet, ‘AKP ve bunları bizzat yapan tarikat yapılanmaları meşrudur ancak tüm bu sürecin denetlenmesi gerekir’ diye düşünenler yangındaki ihmale odaklanırken, memlekette süren asıl yangını gözlerden saklıyorlar. Yani bu çocukların tarikat yurtlarına yerleştirilmesini sağlayanlar görevini yapıyor, ama sonrasında bunları denetlemeyen aynı eller görevini yapmıyordu demek, yangındaki ihmalin kökenine inmemek için bahanedir" dedi. MEMLEKETTEKİ YANGINI DA GÖRÜN Tartışılması gereken konunun, çocukların neden tarikat yurtlarında olduğunu da açıklamasına ekleyen Milletvekili Hürriyet, ‘Ben tarikat yurduna değil bu yurtların denetlenmemesine karşıyım’ diyenler aslında bu çocukların neden orada olduğu gerçeğini tartışmak istemiyorlar. Ensar Vakfı olayında çocukların yıllarca sistematik olarak cinsel istismara uğramalarının nedeni de bu vakıf, bu vakfın düşünsel yaklaşımı ve siyasi ilişkileridir. Bu ilişkiyi görmezden gelip, sadece vakıf yurtlarının denetlenmiyor oluşu bazında bakılması sakat bir düşüncedir. Yangındaki ihmale odaklanırken memlekette süren yangın kesin suretle gözden kaçmamalıdır. İlk tartışılması gereken konu ilgili denetimlerin yapılması değil, bu çocukların neden orada olduğudur” açıklamasında bulundu. CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ FATMA KAPLAN HÜRRİYET’İN, BAKAN YILMAZ’A YÖNELTTİĞİ SORULAR 1.     Körfez ilçesinde açılan söz konusu sibyan mekteplerinin ve muhtelif sokaklara asılan afişlerin yasal bir karşılığı var mıdır? 2.     Kocaeli ili içerisinde kaç adet sibyan mektebi bulunmaktadır ve bunların denetimini il içerisinde hangi yetkili kurum, nasıl denetlemektedir? 3.     Körfez ilçemizde söz konusu afişi bulunan ‘Osmanlı Sibyan Kursu’ yasal bir düzenleme altında olarak mı açılmıştır?
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Kocaeli’de faaliyet gösteren sibyan mekteplerinin denetimlerin nasıl yapıldığını sordu.

Adana’da bir tarikat yurdunda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi hayatını kaybettiği olayın yankıları devam ederken, CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Kocaeli’de cemaatlere bağlı merdiven altı yurtlarla ilgili Bakan Yılmaz’a sorularını iletti. Özellikle Körfez ilçesinde bulunan bazı tarikat yurtlarını soran Hürriyet, bu yurtların denetlenip denetlenmediğinin açıklanmasını istedi.

KÖRFEZ’DEKİ SİBYAN MEKTEPLERİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Hürriyet, “Kocaeli ili Körfez ilçesinin muhtelif cadde ve sokaklarına ‘Sibyan Kursu kayıtlarımız başlamıştır” şeklinde afişler asılmaya başlanmıştır. Bu kursun kime ait olduğu ve hangi eğitimlerin verildiği bilinmemekle beraber, hakkında bir denetim gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği de meçhuldür. Açılan bu tür yerlerin denetiminin gerçekleştirilmesi ve bu konuda duyarlılığın arttırılması elzemdir. Özellikle Körfez ilçemizde bulunan Anadolu Döküm Fabrikası karşısında asılı bulunan sibyan mektebi afişi, vatandaşlarımızın kafasında soru işaretleri uyandırmıştır” dedi.

İHMALİN KÖKENİNE İNMEMEK İÇİN ÇABALIYORLAR

Çocukların yanarak ölmesi veya cinsel istismara uğramasına sebep olan koşulları AKP hükümetinin oluşturduğunu da ifade eden Hürriyet, ‘AKP ve bunları bizzat yapan tarikat yapılanmaları meşrudur ancak tüm bu sürecin denetlenmesi gerekir’ diye düşünenler yangındaki ihmale odaklanırken, memlekette süren asıl yangını gözlerden saklıyorlar. Yani bu çocukların tarikat yurtlarına yerleştirilmesini sağlayanlar görevini yapıyor, ama sonrasında bunları denetlemeyen aynı eller görevini yapmıyordu demek, yangındaki ihmalin kökenine inmemek için bahanedir" dedi.

MEMLEKETTEKİ YANGINI DA GÖRÜN

Tartışılması gereken konunun, çocukların neden tarikat yurtlarında olduğunu da açıklamasına ekleyen Milletvekili Hürriyet, ‘Ben tarikat yurduna değil bu yurtların denetlenmemesine karşıyım’ diyenler aslında bu çocukların neden orada olduğu gerçeğini tartışmak istemiyorlar. Ensar Vakfı olayında çocukların yıllarca sistematik olarak cinsel istismara uğramalarının nedeni de bu vakıf, bu vakfın düşünsel yaklaşımı ve siyasi ilişkileridir. Bu ilişkiyi görmezden gelip, sadece vakıf yurtlarının denetlenmiyor oluşu bazında bakılması sakat bir düşüncedir. Yangındaki ihmale odaklanırken memlekette süren yangın kesin suretle gözden kaçmamalıdır. İlk tartışılması gereken konu ilgili denetimlerin yapılması değil, bu çocukların neden orada olduğudur” açıklamasında bulundu.

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ FATMA KAPLAN HÜRRİYET’İN, BAKAN YILMAZ’A YÖNELTTİĞİ SORULAR

1.     Körfez ilçesinde açılan söz konusu sibyan mekteplerinin ve muhtelif sokaklara asılan afişlerin yasal bir karşılığı var mıdır?

2.     Kocaeli ili içerisinde kaç adet sibyan mektebi bulunmaktadır ve bunların denetimini il içerisinde hangi yetkili kurum, nasıl denetlemektedir?

3.     Körfez ilçemizde söz konusu afişi bulunan ‘Osmanlı Sibyan Kursu’ yasal bir düzenleme altında olarak mı açılmıştır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.