“İmam hakaret ediyor, Cumhurbaşkanı seyrediyor”

Siyaset 30.05.2021 - 15:54, Güncelleme: 30.05.2021 - 15:54
 

“İmam hakaret ediyor, Cumhurbaşkanı seyrediyor”

“İmam hakaret ediyor, Cumhurbaşkanı seyrediyor”

Ayasofya’daki törende imam, “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” diyerek Ayasofya’yı müzeye çevirenlere lanet okudu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Ayasofya’daki ilk hutbesinde benzer sözleri büyük tepki çekmişti. İmamın sözlerine bir tepki de CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’dan geldi. Başkan Gökhan Orhan gazetemize yaptığı açıklamada “ Ülkemizdeki olan olayları, fütursuzca söylenenleri her geçen gün biraz daha şaşkınlıkla izliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ayasofya'da yapılan sözde bir törende ki kısıtlamalarda bu tür etkinlikler yasakken nasıl yapılıyor orası da bir meçhul. Yine bir Ayasofya imami ve yine hadsiz, ahlaksız konuşmaları. Bu ülkenin kurucu lideri olmasından öte ölmüş bir insan için lanet okuması da din adamlığının bir gereği midir bilemem ama AKP’li olmasının gereğidir. Çünkü Atatürk'e ve bu ülkenin manevi değerlerine ne kadar hakaret edilirse  o kadar kabul görülür iktidarda. Atatürk'ün sayesinde oturdukları, keyfini sürdükleri makamlarda yine Atatürk'e hakaret ediyorlar” şeklinde konuştu. MESELE SİZİN KARANLIK ZİHNİYETİNİZ Başkan Orhan sözlerinin devamında “ Ve yine Atatürk'ün sayesinde, Atatürk'ün makamında oturan AKP'li cumhurbaşkanı keyifle dinliyor. Ayasofya'nın ibadete açılması, Taksim'e camii yapılması bu ülkede her sorunu bitirdi mi?  Din kisvesi altında dönen pislikler, tarikat yurtlarında çocuklara yapılanlar kaç defa şu yüzüne cıktı. O yüzden mesele Ayasofya'nın cami ya da müze olması değil mesele karanlık zihniyetinize Atatürk ilkelerinin, devrimlerinin, çağdaşlığının ağır gelmesi. Çağın dehası bir adamın yüz yıl önce yaptıklarını bugün yüzbin taneniz bir araya gelse yapamamanız. Enkazdan çıkardığı, medeniyeti kurduğu bir ülkeyi 20 yılda taş devrine götürdünüz. Hep söylediğimiz gibi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin en önemli değeridir. Emaneti, ilkeleri, düşünceleri kırmızı çizgimizdir. Ne size ne karanlık zihniyetinize teslim etmeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.
“İmam hakaret ediyor, Cumhurbaşkanı seyrediyor”

Ayasofya’daki törende imam, “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” diyerek Ayasofya’yı müzeye çevirenlere lanet okudu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Ayasofya’daki ilk hutbesinde benzer sözleri büyük tepki çekmişti. İmamın sözlerine bir tepki de CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’dan geldi.

Başkan Gökhan Orhan gazetemize yaptığı açıklamada “ Ülkemizdeki olan olayları, fütursuzca söylenenleri her geçen gün biraz daha şaşkınlıkla izliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ayasofya'da yapılan sözde bir törende ki kısıtlamalarda bu tür etkinlikler yasakken nasıl yapılıyor orası da bir meçhul. Yine bir Ayasofya imami ve yine hadsiz, ahlaksız konuşmaları. Bu ülkenin kurucu lideri olmasından öte ölmüş bir insan için lanet okuması da din adamlığının bir gereği midir bilemem ama AKP’li olmasının gereğidir. Çünkü Atatürk'e ve bu ülkenin manevi değerlerine ne kadar hakaret edilirse  o kadar kabul görülür iktidarda. Atatürk'ün sayesinde oturdukları, keyfini sürdükleri makamlarda yine Atatürk'e hakaret ediyorlar” şeklinde konuştu.

MESELE SİZİN KARANLIK ZİHNİYETİNİZ

Başkan Orhan sözlerinin devamında “ Ve yine Atatürk'ün sayesinde, Atatürk'ün makamında oturan AKP'li cumhurbaşkanı keyifle dinliyor. Ayasofya'nın ibadete açılması, Taksim'e camii yapılması bu ülkede her sorunu bitirdi mi?  Din kisvesi altında dönen pislikler, tarikat yurtlarında çocuklara yapılanlar kaç defa şu yüzüne cıktı. O yüzden mesele Ayasofya'nın cami ya da müze olması değil mesele karanlık zihniyetinize Atatürk ilkelerinin, devrimlerinin, çağdaşlığının ağır gelmesi. Çağın dehası bir adamın yüz yıl önce yaptıklarını bugün yüzbin taneniz bir araya gelse yapamamanız. Enkazdan çıkardığı, medeniyeti kurduğu bir ülkeyi 20 yılda taş devrine götürdünüz. Hep söylediğimiz gibi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin en önemli değeridir. Emaneti, ilkeleri, düşünceleri kırmızı çizgimizdir. Ne size ne karanlık zihniyetinize teslim etmeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.