Türkiye’nin yüksekliği Gebze’den modernize edildi

Gebze 20.04.2021 - 13:54, Güncelleme: 20.04.2021 - 13:54
 

Türkiye’nin yüksekliği Gebze’den modernize edildi

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı desteği ile ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma gelen ülke yükseklik sisteminin bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında yeni yaklaşımlarla modernize edildi.

TR-GRAV Projesi, ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma gelen ülke yükseklik sisteminin bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında yeni yaklaşımlarla modernize edilmesi ve ülke genelinde toplanacak yersel gravite verilerinin jeofizik, jeoloji, maden ve petrol arama gibi yer bilimlerinin diğer alanlarında kullanılmasına olanak sunacak altyapının geliştirilmesi amacı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı desteği ile başlatıldı. ÖLÇÜMLER TAMAMLANDI Proje hakkında bilgilendirmede bulunan TÜBİTAK MAM Başkanı Dr. Osman Okur açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2016-2020 tarihleri arasında Harita Genel Müdürlüğü (HGM), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) iş birliği ile yürütüldü. TÜBİTAK MAM Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü (YDBE), sorumluluk bölgesinde kalan alanda (40°K-42°K enlemleri) toplam 3655 nokta bağıl gravite ölçümlerini tamamladı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve T.C. Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü, projenin planlanan takvime uygun bir şekilde yürütülmesinde göstermiş oldukları gayret ve görev anlayışından dolayı MTA, TPAO, TÜBİTAK MAM ve TÜBİTAK UME’ye teşekkürlerini iletti.”
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı desteği ile ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma gelen ülke yükseklik sisteminin bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında yeni yaklaşımlarla modernize edildi.

TR-GRAV Projesi, ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma gelen ülke yükseklik sisteminin bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında yeni yaklaşımlarla modernize edilmesi ve ülke genelinde toplanacak yersel gravite verilerinin jeofizik, jeoloji, maden ve petrol arama gibi yer bilimlerinin diğer alanlarında kullanılmasına olanak sunacak altyapının geliştirilmesi amacı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı desteği ile başlatıldı.


ÖLÇÜMLER TAMAMLANDI
Proje hakkında bilgilendirmede bulunan TÜBİTAK MAM Başkanı Dr. Osman Okur açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2016-2020 tarihleri arasında Harita Genel Müdürlüğü (HGM), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) iş birliği ile yürütüldü. TÜBİTAK MAM Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü (YDBE), sorumluluk bölgesinde kalan alanda (40°K-42°K enlemleri) toplam 3655 nokta bağıl gravite ölçümlerini tamamladı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve T.C. Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü, projenin planlanan takvime uygun bir şekilde yürütülmesinde göstermiş oldukları gayret ve görev anlayışından dolayı MTA, TPAO, TÜBİTAK MAM ve TÜBİTAK UME’ye teşekkürlerini iletti.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.