Tavşancıl’dan Akbulut’un imzası çıktı

Dilovası 24.04.2021 - 15:34, Güncelleme: 24.04.2021 - 15:34
 

Tavşancıl’dan Akbulut’un imzası çıktı

Tavşancıl’dan Akbulut’un imzası çıktı

Gazetemiz yazarı Tarihçi-Yazar Recep Kankal, Dilovası’nın bir mahallesi olan ve geçmişte belediye olarak da hizmet veren Tavşancıl'ın belediye olmasında eski başbakan Yıldırım Akbulut'un imzası olduğunu söyledi. Gazetemiz “Tarih ve Mekandan İzler” başlıklı kültür-sanat köşesi yazarlarından Tarihçi-Yazar Recep Kankal, geçtiğimiz günlerde vefat eden eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut'a ait bir belge paylaşarak bugün Dilovası’nın bir mahallesi olan ve geçmişte belediye olarak da hizmet veren Tavşancıl'ın belediye olmasında Yıldırım Akbulut'un imzası olduğu silgisini ortaya çıkardı. BELGEYE CUMHURBAŞKANLIĞI ARŞİNDEN ULAŞTI Kankal’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı arşivinden ulaştığı belgede; “İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Yıldırım Akbulut'un başbakanlığa hitaben Tavşancıl'da bir belediye kurulmasını istemiştir. 20/04/1987 tarihli belgede; Gebze’ye bağlı Tavşancıl köyünde "Tavşancıl" ismiyle belediye kurulması hususunda Danıştay Birinci dairesince verilen 16.02.1987 gün ve E.No: 1987/16 K.No: 1987/39 sayılı karar fotokopisi ile bu konuda düzenlenen karar tasarısı ilişikte sunulmuştur. 1580 sayılı kanunun 7469 sayılı kanunla değişik 7.’nci maddesi uyarınca gereğini arz ederim. Bakan Yıldırım Akbulut” ifadeleri yer aldı. AKBULUT ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATTI Tarihçi Kankal mesajında; “Geçtiğimiz günlerde vefat eden eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, bölgemiz için önemli bir karara döneminde imza atmıştı. 1987 senesinde Tavşancıl'ın belediye olması onun imzası ile gerçekleşti. Ruhu şad olsun” diye ekledi.
Tavşancıl’dan Akbulut’un imzası çıktı

Gazetemiz yazarı Tarihçi-Yazar Recep Kankal, Dilovası’nın bir mahallesi olan ve geçmişte belediye olarak da hizmet veren Tavşancıl'ın belediye olmasında eski başbakan Yıldırım Akbulut'un imzası olduğunu söyledi.

Gazetemiz “Tarih ve Mekandan İzler” başlıklı kültür-sanat köşesi yazarlarından Tarihçi-Yazar Recep Kankal, geçtiğimiz günlerde vefat eden eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut'a ait bir belge paylaşarak bugün Dilovası’nın bir mahallesi olan ve geçmişte belediye olarak da hizmet veren Tavşancıl'ın belediye olmasında Yıldırım Akbulut'un imzası olduğu silgisini ortaya çıkardı.

BELGEYE CUMHURBAŞKANLIĞI ARŞİNDEN ULAŞTI

Kankal’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı arşivinden ulaştığı belgede; “İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Yıldırım Akbulut'un başbakanlığa hitaben Tavşancıl'da bir belediye kurulmasını istemiştir. 20/04/1987 tarihli belgede; Gebze’ye bağlı Tavşancıl köyünde "Tavşancıl" ismiyle belediye kurulması hususunda Danıştay Birinci dairesince verilen 16.02.1987 gün ve E.No: 1987/16 K.No: 1987/39 sayılı karar fotokopisi ile bu konuda düzenlenen karar tasarısı ilişikte sunulmuştur. 1580 sayılı kanunun 7469 sayılı kanunla değişik 7.’nci maddesi uyarınca gereğini arz ederim. Bakan Yıldırım Akbulut” ifadeleri yer aldı.

AKBULUT ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATTI

Tarihçi Kankal mesajında; “Geçtiğimiz günlerde vefat eden eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, bölgemiz için önemli bir karara döneminde imza atmıştı. 1987 senesinde Tavşancıl'ın belediye olması onun imzası ile gerçekleşti. Ruhu şad olsun” diye ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.