Gebze’de online resim kursu

Gebze 02.05.2021 - 10:07, Güncelleme: 02.05.2021 - 10:07
 

Gebze’de online resim kursu

Resim kurslarının Ufuk Muslu nezaretinde; güzel sanatlara hazırlık ve hobi olmak üzere iki grupta sürdüğü BİLKAR’da tam kapanma süreciyle birlikte eğitimler çevirim içi sürecek.

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretmen sivil toplum örgütü; Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi koşullarında gerek varlığını koruma, gerekse faaliyetlerini sürdürmede kararlı. Ülke genelinde 29 Nisan Perşembe günü akşamından itibaren başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek olan “tam kapanma” süreci öncesi Ufuk Muslu nezaretindeki resim gruplarından hobi grubunun son yüzyüze eğitimi 29 Nisan’da gerçekleşti. Güzel sanatlara hazırlık ve hobi olmak üzere iki grupta resim kursu ve eğitimlerinin sürdüğü BİLKAR’da bu eğitimler, ‘Tam kapanma’ süresi boyunca çevirim içi devam edecek. GENÇ RESSAMIN ŞİMDİKİ HEDEFİ MİMARLIK Hobi grubunun üyelerinden 17 yaşındaki Zeynep Akçay; Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi. Üniversite hedefi kısa bir süre öncesine kadar abisinden sebep eczacılık olan ancak son birkaç gündür mimarlığı düşünen genç yetenek, “Abim üniversitede eczacılığı istiyordu ama kazanamadı. Fizyoterapi okuyor. Benim de eczacılık hedefim vardı ama şimdilerde mimarlık daha ağır basıyor” dedi. Resme küçük yaşlardan beri ilgisi olduğunu ancak gerek ilk gerekse ortaokul yıllarında hiçbir yarışmaya katılmadığını belirten Akçay, “Sadece kendin karalıyorum. Ekseri bir yerlerden bakarak, sulu boya çalışmalarında bulunuyorum” diye konuştu. MERAL ÖĞRETMENİN İKİNCİ KURSU BİLKAR’da resim kursunun hobi grubunda yer alan ve mesleğini Mudarlı Köyü İlkokulu’nda sürdüren 31 yaşındaki sınıf öğretmeni Meral Taner, “Resim sanatına küçük yaşlardan beri ilgim var. Öğretmenliğe ilk başladığım Ağrı’da da kursa gitmişti. Gebze’de BİLKAR ikinci kurs yerim oldu” dedi. Uludağ Üniversitesi mezunu Eskişehirli öğretmen, ağırlıklı manzara çalışmaları yapıyor. Hobi grubu kursiyerlerin Canan Akçakır, Trakya Üniversitesi Hemşirelik Bölümü birinci sınıf öğrencisi. Yaren Savaş ise üniversite tahsilini psikoloji üzerine sürdürüyor. 100 KURSİYERİMİZ GÜZEL SANATLAR’I KAZANDI BİLKAR’da yaklaşık 5 yıldır resim kursu çalışmalarını sürdüren Ufuk Muslu güzel sanatlara hazırlık grubunda 10, hobi grubunda 7 kursiyer ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Her iki kurs için kayıt kabullerinin sürdüğünü kaydeden Ufuk Muslu, haziran ayından sonra tarihleri açıklanacak güzel sanatlara giriş sınavlarında yine iddialı olduklarını belirtip, “Bugüne kadar 100 kadar kursiyer öğrencimiz çeşitli üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerini kazandı. Biz burada sanat tarihine ilişkin akademik eğitim de veriyor, resmin yanı sıra heykel çalışmalarında da bulunuyoruz” diye konuştu. Mesleğine dair doktorası Kocaeli Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde sürdüren genç resim öğretmeni Ufuk Muslu; doktorasını tamamlamasının ardından üniversitelerde öğretim görevlisi olarak da görev üstlenebilecek. 
Resim kurslarının Ufuk Muslu nezaretinde; güzel sanatlara hazırlık ve hobi olmak üzere iki grupta sürdüğü BİLKAR’da tam kapanma süreciyle birlikte eğitimler çevirim içi sürecek.

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretmen sivil toplum örgütü; Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi koşullarında gerek varlığını koruma, gerekse faaliyetlerini sürdürmede kararlı. Ülke genelinde 29 Nisan Perşembe günü akşamından itibaren başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek olan “tam kapanma” süreci öncesi Ufuk Muslu nezaretindeki resim gruplarından hobi grubunun son yüzyüze eğitimi 29 Nisan’da gerçekleşti. Güzel sanatlara hazırlık ve hobi olmak üzere iki grupta resim kursu ve eğitimlerinin sürdüğü BİLKAR’da bu eğitimler, ‘Tam kapanma’ süresi boyunca çevirim içi devam edecek.

GENÇ RESSAMIN ŞİMDİKİ HEDEFİ MİMARLIK

Hobi grubunun üyelerinden 17 yaşındaki Zeynep Akçay; Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi. Üniversite hedefi kısa bir süre öncesine kadar abisinden sebep eczacılık olan ancak son birkaç gündür mimarlığı düşünen genç yetenek, “Abim üniversitede eczacılığı istiyordu ama kazanamadı. Fizyoterapi okuyor. Benim de eczacılık hedefim vardı ama şimdilerde mimarlık daha ağır basıyor” dedi. Resme küçük yaşlardan beri ilgisi olduğunu ancak gerek ilk gerekse ortaokul yıllarında hiçbir yarışmaya katılmadığını belirten Akçay, “Sadece kendin karalıyorum. Ekseri bir yerlerden bakarak, sulu boya çalışmalarında bulunuyorum” diye konuştu.

MERAL ÖĞRETMENİN İKİNCİ KURSU

BİLKAR’da resim kursunun hobi grubunda yer alan ve mesleğini Mudarlı Köyü İlkokulu’nda sürdüren 31 yaşındaki sınıf öğretmeni Meral Taner, “Resim sanatına küçük yaşlardan beri ilgim var. Öğretmenliğe ilk başladığım Ağrı’da da kursa gitmişti. Gebze’de BİLKAR ikinci kurs yerim oldu” dedi. Uludağ Üniversitesi mezunu Eskişehirli öğretmen, ağırlıklı manzara çalışmaları yapıyor. Hobi grubu kursiyerlerin Canan Akçakır, Trakya Üniversitesi Hemşirelik Bölümü birinci sınıf öğrencisi. Yaren Savaş ise üniversite tahsilini psikoloji üzerine sürdürüyor.

100 KURSİYERİMİZ GÜZEL SANATLAR’I KAZANDI

BİLKAR’da yaklaşık 5 yıldır resim kursu çalışmalarını sürdüren Ufuk Muslu güzel sanatlara hazırlık grubunda 10, hobi grubunda 7 kursiyer ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Her iki kurs için kayıt kabullerinin sürdüğünü kaydeden Ufuk Muslu, haziran ayından sonra tarihleri açıklanacak güzel sanatlara giriş sınavlarında yine iddialı olduklarını belirtip, “Bugüne kadar 100 kadar kursiyer öğrencimiz çeşitli üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerini kazandı. Biz burada sanat tarihine ilişkin akademik eğitim de veriyor, resmin yanı sıra heykel çalışmalarında da bulunuyoruz” diye konuştu. Mesleğine dair doktorası Kocaeli Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde sürdüren genç resim öğretmeni Ufuk Muslu; doktorasını tamamlamasının ardından üniversitelerde öğretim görevlisi olarak da görev üstlenebilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.