Fatih Sultan Mehmet dualarla anıldı

Gebze 03.05.2021 - 16:48, Güncelleme: 03.05.2021 - 16:48
 

Fatih Sultan Mehmet dualarla anıldı

Fatih Sultan Mehmet dualarla anıldı

Fatih Sultan Mehmet Han vefatının 540. Ölüm yılında anıldı. Hünkar Çayırında düzenlenen anma etkinliğine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner,  Medeniyet Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay katıldı. Programda Fatih Sultan Mehmet Han Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla anıldı. ONU ANMAKTAN ÖTÜRÜ GURURLUYUZ Programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, içinde bulunduğum salgın günlerinden hep beraber kurtulmayı diliyorum. Burada Hünkar Çayırındayız. En güzel hediyenin dualar olduğu düşündük. Fatih bir çağı açtı bir çağı kapadı, kıyamete kadar anılacak, eserleriyle yaşayacak. Kendilerini anmaktan gurur duyuyoruz, ruhu şad olsun. Hepinizi Allaha havale ediyorum” şeklinde konuştu. FATİH SULTAN TARİHE DAMGA VURDU Konuşma yapan Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik “Fatih Sultan Mehmet Han çağlara örnek olmuş bir karakterdir. Fatih tarih boyunca genç kuşaklara aktarılacak, aktarılmaya devam edecek” ifadesini kullanırken “Fatih ile beraber yeni bir çağ açıldı, yeni bir başlangıç yapıldı. İstanbul alınmadan önce kendi kabuğuna çekilmiş fakir bir şehirdi. Yokluk yaşayan bir yerdi. Fatih’in İstanbulu almasıyla bambaşka bir görüntüye büründü, bize çok önemli eserler bıraktı. Bu eserleri genç kuşaklarla buluşturmaya devam etmeliyiz. Rabbim kendisini rahmet etsin.” ifadesini kullandı. KENDİSİ BÜYÜK BİR KOMUTANDI Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasında “Osmanlının Balkanlara açılmasında çok önemli rolü olan Fatih Sultan Mehmet Hanı rahmetle saygıyla anıyoruz. Çok önemli bir isimdi Fatih Sultan Mehmet Han. Dünya tarihinde önemli rolü olan Fatih Sultan Mehmet Han bir çağı başlatan önemli b ir değerdi. Büyük bir komutan olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın eserlerini genç kuşaklara aktarmak görevimiz ve sorumluluğumuz olmalı, mekanı cennet olsun. Burada güzel bir programdayız, herkese teşekkür ediyorum, Fatih Sultan Mehmet Han ismini yaşatmaya devam etmeliyiz” dedi.   
Fatih Sultan Mehmet dualarla anıldı

Fatih Sultan Mehmet Han vefatının 540. Ölüm yılında anıldı. Hünkar Çayırında düzenlenen anma etkinliğine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner,  Medeniyet Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay katıldı. Programda Fatih Sultan Mehmet Han Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla anıldı.

ONU ANMAKTAN ÖTÜRÜ GURURLUYUZ

Programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, içinde bulunduğum salgın günlerinden hep beraber kurtulmayı diliyorum. Burada Hünkar Çayırındayız. En güzel hediyenin dualar olduğu düşündük. Fatih bir çağı açtı bir çağı kapadı, kıyamete kadar anılacak, eserleriyle yaşayacak. Kendilerini anmaktan gurur duyuyoruz, ruhu şad olsun. Hepinizi Allaha havale ediyorum” şeklinde konuştu.

FATİH SULTAN TARİHE DAMGA VURDU

Konuşma yapan Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik “Fatih Sultan Mehmet Han çağlara örnek olmuş bir karakterdir. Fatih tarih boyunca genç kuşaklara aktarılacak, aktarılmaya devam edecek” ifadesini kullanırken “Fatih ile beraber yeni bir çağ açıldı, yeni bir başlangıç yapıldı. İstanbul alınmadan önce kendi kabuğuna çekilmiş fakir bir şehirdi. Yokluk yaşayan bir yerdi. Fatih’in İstanbulu almasıyla bambaşka bir görüntüye büründü, bize çok önemli eserler bıraktı. Bu eserleri genç kuşaklarla buluşturmaya devam etmeliyiz. Rabbim kendisini rahmet etsin.” ifadesini kullandı.

KENDİSİ BÜYÜK BİR KOMUTANDI

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasında “Osmanlının Balkanlara açılmasında çok önemli rolü olan Fatih Sultan Mehmet Hanı rahmetle saygıyla anıyoruz. Çok önemli bir isimdi Fatih Sultan Mehmet Han. Dünya tarihinde önemli rolü olan Fatih Sultan Mehmet Han bir çağı başlatan önemli b ir değerdi. Büyük bir komutan olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın eserlerini genç kuşaklara aktarmak görevimiz ve sorumluluğumuz olmalı, mekanı cennet olsun. Burada güzel bir programdayız, herkese teşekkür ediyorum, Fatih Sultan Mehmet Han ismini yaşatmaya devam etmeliyiz” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.